• Publicat:
  • Actualizat:
Magazin

ROMÂNII AU TALENT. Britanicii, REVOLTAȚI că românul „Matrix” ar putea ajunge în finala „Britain”s Got Talent”: „Ce, a devenit concursul nostru „Românii au talent”?”

"E român și e șomer... asta spune totul". Cititorii britanici dezbat pe forumuri dacă românul Razy Gogonea, care a uimit juriul și publicul la „Britain''s Got Talent" imitând mișcările lui Keanu Reeves din Matrix, avea ce căuta la varianta britanică a emisiunii-concurs. RĂSPUNDE-LE

Peste 2,5 milioane de vizualizări a strâns pe YouTube românulRazy Gogonea, mișcându-se natural, la „Britain’s Got Talent”,într-un fel în care Keanu Reeves a reușit să o facă în film doar cuajutorul efectelor speciale. Însă nu toți britanicii au fostîncântați că l-au văzut la emisiunea-concurs.

„E un șomer român și cuasta ai spus totul”

La secțiunea de comentarii a ziarelor britanice, cititoriidezbat dacă șomerul român, care locuiește acum în Manchester, aveace căuta la show.

„Când s-a transformat această emisiune în ?”, se întreabă un cititor la secțiunea de comentarii atabloidului The Sun. Iar acestuia îi țin și alții isonul. „Astaeste problema cu această țară. Britain’s Got Talent, cu Razy cares-a născut în România, ar trebui să se numească Europa are talent”,scrie altcineva. Completat de încă un forumist: „El este grozav,dar, după cum s-a menționat deja, de ce se mai cheamă Britain’s GotTalent, când în fiecare an sunt și nebritanici admiși în concurs?”.La aceeași secțiune de comentarii, un cititor postează doar atâtdespre Razy: „E un șomer român și cu asta ai spus totul”. Iar unforumist îi reproșează că trăiește din ajutorul social, că nu aresuficienți bani încât să-i cumpere un inel de logodnă iubitei sale.”Găsește-ți o slujbă, ratat leneș!”, îl apostrofează acesta.

DĂ CLICK AICI CA SĂAJUNGI PE FORUMUL UNDE LE POȚI RĂSPUNDEENGLEZILOR

„Nimeni nu se plânge căechipele britanice de fotbal sunt atât de bune datorită străinilorcare joacă în ele”

Sunt însă și britanici care îl laudă pe românul supranumit depresă „Dansatorul falit” („Brokedancer”). „Acest tip mi s-a părutgenial, e fascinant să îl privești, sper să ajungă departe”, eîncântat un cititor de prestația românului. Iar altcineva îi iaapărarea românului Matrix. „Britain’s Got Talent ar trebui să fiedespre toți oamenii talentați care trăiesc în această țară,indiferent de unde vin ei. Nimeni nu se plânge când grozavelenoastre echipe de fotbal sunt atât de bune datorită străinilor carejoacă în ele. Sau, după cum s-a menționat mai devreme, britaniciiau ajuns peste tot pe această planetă, de ce nu le spune nimeni săse ducă acasă”, comentează un cititor The Sun.

Românul Matrix,amenințat de „noul Susan Boyle”

Razy Gogonea a impresionat publicul prin dansul său, dar acâștigat inima spectatorilor și atunci când a izbucnit în lacrimide emoție, după ce juriul l-a trecut în etapa următoare ashow-ului. Tânărul are 28 de ani, locuiește în Manchester, estelogodit cu o britanică, însă este prea sărac pentru a-i cumpăraacesteia un inel de logodnă. Creditat cu mari șanse la câștigareamarelui premiu, în valoarea de 100.000 de lire sterline(aproximativ 113.000 de euro), Razy Gogonea are însă un concurentde temut, pe un scoțian, supranumit de presă „noul Susan Boyle”.Edward Reid a interpretat cântece pentru copii într-o variantăoriginală ce a impresionat juriul și audiența.

Inchide