Un șofer BEAT, care a ucis un tânăr pe un drum din Suceava, s-a predat după ce a părăsit locul accidentului

Un șofer BEAT, care a ucis un tânăr pe un drum din Suceava, s-a predat după ce a părăsit locul accidentului
Publicat: 01/05/2024, 18:44
Actualizat: 02/05/2024, 13:16

Un șofer beat, care a spulberat un tânăr de 35 de ani, pe drumul județean dintre localitățile Moara și Frumoasa, s-a predat autorităților, după ce fugise de la locul tragediei. 

Un șofer în vârstă de 21 de ani s-au urcat beat la volan și a accidentat mortal un bărbat în vârstă de 35 de ani, pe drumul dintre localitățile Moara și Frumoasa. Șoferul a lăsat victima să zacă pe șosea, părăsind locul accidentului. Autoritățile l-au identificat pe șofer și s-au prezentat în fața vilei acestuia, însă bărbatul a refuzat accesul pe proprietatea sa. Ulterior, șoferul s-a predat de bunăvoie.

„După identificarea și localizarea șoferului de 21 ani, polițiștii au dispus măsuri de preluare a acestuia, cu respectarea strictă a legislației și a procedurilor legale în vigoare.

Astfel, având în vedere refuzul bărbatului de a permite accesul pe o proprietate privată, polițiștii au dispus în regim de urgență accesarea mecanismelor legale, respectiv informarea unității de parchet, în vederea solicitării de către procuror și emiterii de către judecător a unei autorizații de percheziție domiciliară, instrument legal pentru pătrunderea în imobilul în care se afla bărbatul.

De asemenea, polițiștii au avut în atenție, în permanență, zona în care se afla bărbatul și au dispus măsuri de securizare a arealului, în paralel inițiind o procedura de negociere, în vederea preluării bărbatului, fără incidente.

Urmare a demersurilor efectuate, s-a reușit preluarea în condiții de siguranță a bărbatului, fără a fi necesara utilizarea forței sau a armamentului din dotare.

În cauză, polițiștii au dispus reținerea pentru 24 ore a bărbatului, acesta urmând a fi prezentat unității de parchet și instanței competente, cu propunere de arestare preventivă, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă, părăsirea locului accidentului și conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice.”, a transmis IPJ Suceava.

Șoferul avea alcoolemia cu mult peste valorile legale

În urma testării cu etilotest, șoferul avea o alcoolemie cu mult peste limita legală, de 0,71 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost supus și testului pentru substanțe interzise, rezultatul fiind unul negativ. Poliția a întocmit un dosar penal, acesta fiind cercetat pentru ucidere din culpă și părăsirea locului accidentului.

„În această dimineață, in jurul orei 06:20, Poliția Municipiului Suceava a fost sesizată cu privire la faptul că pe drumul județean care face legătura între localitățile Moara și Frumoasa se afla o persoană decedată.

Echipa operativă deplasată la fața locului împreună cu tehnician criminalist a identificat cadavrul ca aparținând unui bărbat de 26 de ani și a concluzionat faptul că decesul a survenit cel mai probabil ca urmare a unui accident rutier, șoferul părăsind locul faptei.
De îndată s-au constituit mai multe echipe de căutare, fiind instalate filtre de căutare pe căile de acces din zona.Totodata, o echipa operativă complexă, formată din polițiști din cadrul Serviciului Rutier- IPJ Suceava si Biroului Rutier- Politia Municipiului Suceava, a desfășurat activități investigative, criminalistice și de cercetare penală, în doar circa 2 ore de la producerea evenimentului reusindu-se identificarea vehiculului implicat precum și stabilirea identității șoferului.
Urmare a unui complex de activități investigative, s- a reușit localizarea șoferului, respectiv un tânăr de 21 ani care se afla intr-un imobil de pe raza comunei Moara.
Echipaje de polițiști s-au deplasat la locuința în cauză, însă tânărul de 21 ani nu s- a conformat solicitărilor polițiștilor, refuzând accesul acestora pe proprietatea privata.
Prin lucrător specializat, s- a inițiat o procedura de negociere condescendenta, cu utilizarea tuturor canalelor de comunicare.
În urma abordării profesioniste s- a reușit extragerea în condiții de siguranță a tânărului de 21 ani, fără a fi necesara utilizarea forței, bărbatul fiind preluat și condus la sediul Serviciului Rutier pentru îndeplinirea procedurilor legale.
Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o valoare de 0,71 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Totodată, bărbatul a fost testat și cu privire la prezenta în organism a unor eventuale substanțe interzise, rezultatul fiind negativ.
Tânărul a fost condus la o unitate medicală, pentru prelevarea probelor biologice.
S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă și părăsirea locului accidentului, urmând a fi dispuse masuri procesuale fața de tânărul de 21 ani.”, a mai precizat IPJ Suceava

FOTO: Captura Antena 3

Tags:
Ruxandra Radulescu
Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, și-a început cariera în funcția de redactor la MEDIAFAX și Antena 3. A evoluat mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
VIDEO Momentul atacului din Crângași. O cameră de bord i-a înregistrat pe cei doi tineri...
Se iubește cu Simona Halep!? 'Regele mezelurilor' din România rupe tăcerea, după ce s-a detonat...
Fostul milionar din fotbalul românesc a ajuns sărac lipit pământului la 72 de ani! A...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
La 12 zile după nuntă, un tânăr din Indonezia a aflat că soția lui era...
Prințul Harry și Meghan Markle, probleme grave cu legea! Ducii de Sussex nu și-au plătit...
Dieta CIUDATĂ a lui Michelle Obama, la 60 de ani! Alimentul la care a renunțat...
"Nu am mai văzut aşa ceva". Prim-procuror, despre cazul băieţelului bătut cu biciul din sârmă la...
Cine e, de fapt, bărbatul omorât în bătaie în Crângași! Breaking news
Un bărbat a atacat cu un cuțit mai mulți oameni, în plină stradă! Unde s-a...
Top cele mai bombate posterioare! Vedetele își etalează trupurile în țările calde
Volkswagen dă startul precomenzilor lui Golf GTI. Cât costă acesta?
Iată cine este bărbatul ce l-a împuşcat pe premierul slovac. Este membru al Societăţii Scriitorilor...
Nouă ERUPȚIE COLOSALĂ pe Soare! S-a VĂZUT tocmai din...
PUTIN vrea pace. China a făcut marele anunț
Mini eclere făcute în casă. Rețeta pentru un desert perfect în doar câțiva pași
Cine a câștigat marele trofeu Chefi la cuțite! La cine a mers trofeul și cine...
Val polar în România! Anunțul îngrijorător al meteorologilor
Julia este hotărâtă să nu îi mai ierte greșelile lui Robi: „Vreau să îți spun...
Cine este atacatorul premierului Slovaciei, Robert Fico. Care a fost motivul atacului
BANCUL ZILEI. Bulă: - Moșule, când e mai bine să mă însor, mai devreme sau...
Un bărbat a dezvăluit care este „rețeta” pentru o căsătorie fericită
×