Părinții fetiței încurcate la Maternitatea Ploiești au făcut PLÂNGERE penală. ”Doctorul mi-a spus în față să zic mersi că mi-am găsit copilul”

Părinții fetiței încurcate la Maternitatea Ploiești au făcut PLÂNGERE penală. ”Doctorul mi-a spus în față să zic mersi că mi-am găsit copilul”
Soții Ioniță au făcut plângere penală împotriva Spitalului de Obstetrică-Ginecologie Ploiești-Maternitatea Ploiești, după ce la externare, fetița lor, Raisa, a fost dată din greșeală altei familii (sursă foto: arhivă personală)
Publicat: 01/05/2024, 09:00

Un caz absolut halucinant s-a petrecut în luna februarie a acestui an, la Maternitatea Ploiești. O asistentă a încurcat două fetițe nou-născute, iar greșeala a fost constatată de una dintre familii.

  • Când au vrut să plece acasă cu Raisa, fetița lor, soții Ioniță au fost șocați când asistenta le-a adus alt bebeluș.
  • Deși părinții și-au dat seama imediat că acela nu este copilul lor, asistenta a încercat să-i convingă că se înșală.
  • Când s-au făcut mai multe verificări și s-a admis că s-a produs o încurcătură, personalul medical a constatat că fetița soților Ioniță părăsise deja maternitatea. Micuța se afla deja la familia căreia îi fusese dată din greșeală. Cele două familii s-au întâlnit la maternitate în aceeași zi pentru a face schimb de copii.
  • În urma celor întâmplate, soții Ioniță au făcut plângere penală. Asistenta care a comis greșeala a fost sancționată disciplinar cu reducerea salariului pe trei luni și i s-au dat alte atribuții la aceeași unitate medicală.

Corina Ioniță și-a dorit foarte mult să devină mamă, iar acest lucru s-a întâmplat după ce a făcut fertilizare in vitro. Momentul în care a adus-o pe lume pe micuța Raisa, pe 9 februarie 2024, a fost cel mai fericit din viața ei, dar și a soțului său, care a susținut-o în toate demersurile medicale făcute de-a lungul timpului.

Proaspăta mămică a născut la Maternitatea Ploiești și abia aștepta să-și ducă fetița în noul ei cămin, dar când a văzut bebelușul, la externare, a avut un șoc. Copilul pe care asistenta voia să i-l dea acasă nu era fetița ei.

Cristian și Corina Ioniță și-au dat seama imediat de greșeală, dar asistenta a încercat să-i convingă că se înșală și că fetița pe care le-a adus-o era a lor.

Această persoană nu și-a cerut nici scuze, ea tot a insistat să plecăm cu acel copil, chiar dacă i-am arătat poze cu semne distinctive ale fetiței. Într-adevăr, numele de familie coincidea, dar restul era diferit, și salon, și doctor”, a spus, pentru Gândul, Cristian Ioniță.

După îndelungi insistențe din partea părinților, care au refuzat să ia un copil care nu era al lor, s-a făcut lumină în acest caz ieșit din comun. În ziua plecării acasă, asistenta a ieșit cu unul dintre copii în brațe și i-a strigat numele de familie. Prima femeie care a revendicat copilul l-a și primit și nimeni nu a verificat actele sau brățara pe care acesta le purta. Fetițele aveau același nume de familie și se născuseră în aceeași zi.

Când, în urma insistențelor familiei Ioniță, s-au verificat brăţările, cadrele medicale au descoperit că numărul bebeluşului este diferit de cel purtat de mamă. Asistenta încurcase bebelușii între ei, doar că surprizele nu aveau să se oprească aici. Micuța Raisa ajunsese deja în comuna Gornet, la o distanță de aproape 40 de kilometri de maternitate, acolo unde locuia familia căreia îi fusese dată.

”Soția merge la psiholog regulat”

În momentul în care și-a dat seama că fetița ei dispăruse, mama acesteia a avut un șoc și a izbucnit în hohote de plâns. Femeia a fost atât de traumatizată de această experiență, încât a avut nevoie de terapie și merge și astăzi, la aproape trei luni de la cele întâmplate, la psiholog.

”Copilul s-a dat pe repede înainte. Din ce am înțeles eu, nașa ar fi luat copilul din maternitate, ceea ce ar fi o problemă gravă. Nu au trimis salvare să ne aducă copilul la spital, dacă se întâmpla vreun accident pe drum? Nu i-au făcut nici măcar evaluare. Noi, când am vrut să-i dăm gaură în ureche la copil, ni s-a spus că se plătește o taxă și suntem obligați ca, timp de 60 de zile, fetița să poarte acei cercei medicinali. Când a venit, copilul purta cercei de aur, cică așa a vrut nașa.

Soția merge la psiholog regulat, cel puțin o dată pe lună. Mai ales la cât ne-am chinuit să avem acest copil, gândiți-vă că ne-am trezit fără el”, a mai spus Cristian Ioniță.

Soții Corina și Cristian Ioniță și-au dorit foarte mult să devină părinți, iar micuța Raisa a fost concepută în urma unei proceduri de fertilizare in vitro (sursă foto: arhivă personală)

La momentul respectiv, coordonatorul secţiei Obstetrică-Ginecologie, Călin Boeru, a încercat să justifice această situație declarând că a fost vorba despre ”fenomenul de primul venit, primul servit”.

”Se anunţă: se externează copilul X, prima mamă se duce”, spunea Călin Boeru.

Părinții fetiței nu au înțeles însă fenomenul descris de medicul Boieru și știu doar că numai datorită vigilenței lor nu s-a întâmplat să plece acasă cu alt copil.

”Nu cred că doar asistenta este de vină”

Soții Ioniță au făcut plângere penală, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Ploiești, împotriva Spitalului de Obstetrică-Ginecologie Ploiești-Maternitatea Ploiești, pentru rele tratamente aplicate minorului și neglijență în serviciu.

”Frustrant este și faptul că doctorul Călin Boieru mi-a spus în față că trebuie să zic mersi că mi-am găsit copilul și că la noi a fost o situație ușoară, pentru că a fost vorba despre o naștere care a fost precedată de o procedură de fertilizare in vitro”, sunt mărturiile pe care Cristian Ioniță le face în plângerea penală.

În plângerea penală, Cristian Ioniță relatează cum s-au derulat evenimentele în urma cărora el și soția sa au primit la maternitate alt copil

În ceea ce o privește pe asistenta care a făcut greșeala, aceasta a fost sancționată disciplinar cu reducerea salariului pe trrei luni și i s-au dat alte atribuții la aceeași unitate medicală.

”Am înțeles că este tot în maternitate, dar nu mai este la copii”, a adăugat Cristian Ioniță.

Familia Ioniță încearcă să afle dacă în maternitate există o procedură în ceea ce privește externările și dacă aceasta a fost respectată.

”Unii spun că a existat procedură, alții spun că nu a existat. Nu cred că doar asistenta este de vină, chiar dacă în fișa postului este stipulat, e acest lucru. Cred că un doctor neonatolog îi dă OK-ul să plece cu copilul de la etajul 6. Ei încearcă să plimbe de colo, colo acest subiect și susțin că asistenta este vinovată și că este o greșeală omenească”, a mai spus, pentru Gândul, Cristian Ioniță.


CITEȘTE ȘI:

Este ANCHETĂ la Maternitatea din Ploieşti, după ce o mamă a fost trimisă acasă cu un alt copil. Directorul spitalului a explicat cauza neînțelegerii

Asistenta din PLOIEȘTI care a încurcat doi bebeluși, sancționată la birou

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Momentul în care Dan Vîlceanu îl mușcă de nas și îl agresează pe Florin Roman...
S-au luat la bătaie în ultimul hal, în Parlamentul României. VIDEO EXCLUSIV
FOTO. Cea mai bogată româncă are o avere de peste 800.000.000 de euro și arată...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Iranul a cerut și ajutorul SUA după prăbușirea elicopterului care a dus la moartea președintelui...
Meteorologii Accuweather anunță o lună iunie cum nu prea a mai fost în România. Prognoză...
Cum a aflat Monica Tatoiu că are CANCER! „Pierd un litru de sânge la trei...
Bătaie în Parlament. Dan Vîlceanu, acuzat că l-a lovit cu genunchiul în nas pe Florin...
Breaking news despre Florin Piersic!
Cât costă să sari cu parașuta în România. Prețurile pornesc de la 1000 de lei...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Iei amendă dacă circuli pe interzis în parcarea supermarketului?
Nu-ţi mai face patul dimineaţa! Un medic te sfătuieşte să-l laşi dezordonat
O structură GIGANTICĂ ascunsă în adâncurile spațiului!
Îți pune cătușele imediat! Este interzis în România. Te bagă direct la închisoare
Cărțile de identitate electronice. Informația care interesează toată România
Mesaje si felicitări de Sf. Constantin și Elena 2024 cu „La mulți ani”. Cele mai...
Bunicul Florentinei, fata ucisă la Sibiu, detalii șocante! "Nu a..."
Culiță Sterp a apelat de urgență la mama Geta! Cu ce bunătăți s-a dus femeia...
Jennifer Lopez și Ben Affleck s-au despărțit? Cum a apărut artista la premiera filmului "Atlas"
BANCUL ZILEI. Două măicuțe în mașină. Deodată pe parbriz sare un VAMPIR mic
Cine au fost Constantin cel Mare și mama sa Elena?
×