• Publicat:
  • Actualizat:
Magazin

Supliment pe bază de struguri recomandat cardiacilor

Supliment pe bază de struguri recomandat cardiacilor
Strugurii sunt o sursă inepuizabilă de resveratrol, antioxidant ce are un efect mai puternic asupra organismului decât unele vitamine.

Strugurii sunt o sursă inepuizabilă de resveratrol, antioxidantce are un efect mai puternic asupra organismului decât unelevitamine.

Recent, pe piața farmaceutică din România s-a lansat unsupliment pe bază de struguri, recomandat cardiacilor. Produsuleste un antioxidant fabricat din extracte de semințe și pieliță destruguri. „Suplimentul are indicații multiple, de la profilaxia șitratamentul bolilor cardio-vasculare, arti­culare, afecțiunialer­gice și inflamatorii la ane­mii, obe­zitate și in­­fecțiivira­le. De ase­­menea, resve­ra­tro­lul conținut de acest siropajută la scăderea colestero­lului, la întărirea imunității și laîmbunătățirea vederii”, explică dr. Cristina Bogdan, medicnaturopat.

Pentru rezultate vizibile, se recomandă una – două lingurițe desirop de trei ori pe zi. Prețul unei sticluțe este de aproximativ13 lei.
Potrivit medicilor naturopați, concentrația de resveratrol diferăde la un sortiment de struguri la altul. De asemenea, cantitatea deantioxidanți diferă în funcție de zona unde strugurii au fostcrescuți, de climă, dar și de cantitatea de pesticide folosite. Înplus, expunerea strugurilor la o sursă de căldură duce la scădereadrastică a conținutului de resveratrol.
Medicii recomandă să evităm la boabe îndepărtarea cojii, deoareceaceasta conține cea mai mare cantitate de antioxidanți. Potrivitspecialiștilor, resveratrolul este antioxidantul care previnebolile de inimă.

Inchide