10 metode folosite de vedete pentru a reduce stresul

10 metode folosite de vedete pentru a reduce stresul
Publicat: 18/02/2020, 09:21

Pe lângă stresul cotidian, există momente în care nu prea reușim să ne eliberăm de stres și simțit că încercând să combatem această stare, nu facem altceva decât să o adâncim. Prin astfel de experiențe trec și foarte multe celebrități.

Iată câteva dintre metodele folosite cu succes de vedete în tentativele lor de a reduce stresul:

1. Îmbunătățește-ți dieta. Foarte multe vedete care au început să mănânce mai sănătos s-au declarat entuziasmate de schimbările pe care le-au resimțit. Fie că este vorba numai de renunțarea la produsele procesate sau de urmarea unei diete precum cea vegetariană, vegană, ketogenică, paleo etc., astfel de experiențe îți pot schimba viața și te pot ajuta să reduci stresul și nevoia de a consuma alcool, tutun, energizante și alte produse nesănătoase.

Printre alimentele care stimulează producția de endorfine (hormonul fericirii), se numără avocado, ardeiul iute, ciocolata, bananele, broccoli și sfecla roșie.

Actrița Hari Nef spunea: „Am o dietă bazată pe plante și pot să spun că pentru mine funcționează, însă nu pot spune sigur dacă este pentru toată lumea. Încerc să fiu atentă la ce mănânc, să știu de unde provine mâncarea pe care o consum.”

2. Fă mișcare în mod regulat. Există sute de motive pentru care este bine să faci mișcare. Dacă nu poți sau nu-ți face plăcere să mergi la sală, înscrie-te la un curs de dans sau practică un sport, ori ieși la mișcare în aer liber. Dacă nici acest lucru nu îți sunt la îndemână, poți face mișcare în casă, de câte ori ai ocazia, fie folosind anumite accesorii, fie pur și simplu folosind greutatea corpului tău.

„Exercițiile fizice reprezintă o eliberare pentru energiile reprimate din cauza stresului, tonifiind astfel atât corpul, cât și spiritul,” a spus celebrul actor și politician, Arnold Schwarzenegger.

3. Asigură-ți un somn de calitate în fiecare noapte. Este bine-cunoscut faptul că persoanele care nu se odihnesc suficient devin irascibile. Organismul nostru are nevoie de 8 ore de odihnă (sau chiar și mai mult), iar în acest timp, creierul, face ordine în gândire, stochează informații și rulează anumite procese de mentenanță.

Există însă persoane pentru care adormitul este o problemă. Aceștia ar trebui să facă puțin sport înainte de culcare și să se asigure că nu se uită în ecrane cu cel puțin o oră înainte de a se culca.

Arianna Huffington, fondatoarea celebrului ziar The Huffington Post, s-a convins de importanța somnului abia după ce s-a prăbușit în birou din cauza stresului și a epuizării, rupându-și obrazul.

4. Ascultă sunetele naturii sau muzică clasică. S-a dovedit că muzica clasică ne ajută să ne relaxăm, să ne concentrăm și să asimilăm diverse informații mai bine. Dacă ne bucurăm de o clipă de relaxare ascultând Mozart sau muzică din natură (apă curgătoare, ocean, ciripitul păsărilor etc.) putem reduce tensiunea arterială, dar și cantitatea de cortizol – hormonul stresului.

5. Redu timpul petrecut în fața ecranelor. Dacă te trezești și te culci cu ochii în ecran, acest lucru îți favorizează creșterea nivelului de stres. Pe lângă lumina albastră, despre care se știe că ne poate crește activitatea radicalilor liberi din corp și poate augmenta stresul oxidativ la nivelul pielii, cercetătorii americani au constatat că cei care își petrec mult timp pe rețelele de socializare pot dezvolta un tip aparte de anxietate.

Celebrul cântăreț Ed Sheeran a realizat o cură de „dezintoxicare digitală” în 2015, după ce a conștientizat că vedea lumea prin felul în care îi era prezentată și prea puțin prin proprii săi ochi. Această experiență nu numai că l-a ajutat pe Sheeran să scape de dependența de a pune foarte des mâna pe telefon, ci l-a ajutat să-și recâștige echilibrul în viață.

6. Folosește suplimente CBD. Uleiul CBD, extras dintr-un anumit soi de cânepă, a început să fie din ce în ce mai consumat de către vedete în vederea ameliorării unor afecțiuni precum: anxietate, depresie, migrene, neuropatii, probleme de stomac, hipertensiune, stres etc.

Oricine mă cunoaște știe că sunt obsedată de orice CBD; nu este o reclamă,” a spus Kim Kardashian.

Dakota Johnson, Jennifer Aniston, Olivia Wilde, Whoopi Goldberg, Gwyneth Paltrow și Morgan Freeman nu sunt însă singurele vedete care folosesc produse bazate pe canabidiol. Mike Tyson chiar și-a deschis o afacere în acest domeniu. Fostul campion mondial de box se orientează către băuturi infuzate cu cânepă, ulei cbd și unguente pentru dureri musculare.

7. Dansează! Ultimele descoperiri ne arată că dansul ne îmbunătățește memoria, pe lângă faptul că ne ajută să dăm jos calorii și să ne simțim bine (datorită stimularea producției de serotonină). De acest lucru s-au convins multe vedete.

„Dansul este refugiul meu în momentele în care trec printr-o perioadă grea sau sunt foarte stresată. Pentru mine, mișcările pe care le fac reprezintă o manieră de a mă exprima,” a spus Larsen Thompson.

8. Roagă-te cât mai des. Deși este un subiect personal, foarte multe vedete, indiferent de confesiunea religioasă de care aparțin, au recunoscut faptul că apelează la rugăciune pentru a face față zilei. Rugăciunea le oferă momente de pace și claritate, lucruri cu care reușesc să combată haosul care nu poate lipsi din viața celor care sunt în centrul atenției.

Mark Wahlberg a avut o copilărie dificilă în Boston și a reușit să-și construiască o avere plecând de la nimic. Actorul a declarat că se roagă în fiecare zi pentru a fi un bun slujitor al lui Dumnezeu și pentru a fi un soț și un tată bun.

9. Zâmbește, râzi și fă haz de necaz. Râsul stimulează diverse organe, ne ajută să inhalăm mai mult oxigen, ne crește rezistența la stres și eliberează tensiunea din creier, printre altele. Chiar și un zâmbet forțat ne poate ajuta să ne schimbăm starea de spirit, pentru că mișcarea musculară generată stimulează producția de serotonină.

„Încerc să glumesc în momentele în care am emoții sau sunt nervoasă, și pot să vă spun că funcționează,” a spus celebra cântăreață Adele.

10. Apelează la psiholog. Anumite vedete ajung uneori în situația în care nu mai pot face față stresului, chiar dacă au încercat diverse metode, așa că apelează la specialiști. Michelle Obama, soția fostului președinte al Statelor Unite ale Americii, este de părere că nu este o slăbiciune să mergi la psiholog, ci mai de grabă arată acest lucru arată că ești responsabil și că vrei să lupți.

Terapia îți poate fi de și mai mare folos dacă suferi de anumite afecțiuni psihice și ai anumite dependențe. Demi Lovato s-a confruntat cu luptele sale cu bulimia, tulburarea bipolara și dependența de substanțe și susține cu tărie că terapia de reabilitare o ajută să rămână pe calea cea bună.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se...
Familia lui Costel Corduneanu refuză să deschidă sicriul cu trupul neînsuflețit. Motivul pentru care apropiații...
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Prințul cuceritor s-a despărțit de șatena sexy din Cluj și… din nou lângă marea iubire
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe...
Reacţia unui clujean după ce s-a trezit cu maşina lovită de o trotinetă electrică aruncată...
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
Cât a ajuns să coste un kilogram de roșii românești în piețele din București! Ce...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
Studiu: Aproape jumătate dintre români preferă să aibă în case între 22 şi 24°C
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
S-a dat lege pentru toți proprietarii de TEREN din România. Regula imposibil de ocolit
Mari probleme în dragoste. Aceste zodii riscă să se despartă
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de...
Imagini exclusive de la priveghiul lui Costel Corduneanu. Berbecuții se rumenesc la proțap, prietenii din...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Momentul în care o femeie merge cu unchiul mort la bancă să ia un împrumut:...
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
Gazul înghețat de pe Uranus și Neptun ne-ar putea spune cum s-au format aceste planete