AALBORG – STEAUA 1-0. Campioana României, șanse mici la calificare

AALBORG - STEAUA 1-0. Campioana României, șanse mici la calificare

Enevoldsen a înscris unicul gol al partidei, în minutul 72, cu un șut de la opt metri, după o centrare de la Risgaard.
Aalborg BK: Larsen – Dalsgaard, Petersen, Thelander, Gorter – Bruhn (Wichmann ’77), Wurtz, Risgaard, Thomsen – Enevoldsen (Jacobsen ’74), Helenius (Augustinussen ’88). Antrenor: Kent Nielsen.

Steaua București: Arlauskis – Luchin, Papp, Varela, Filip – Bourceanu (Breeveld ’65), Sânmărtean – Ad. Popa, Chipciu, Tănase (Stanciu ’77) – Keșeru. Antrenor: Constantin Gâlcă.

Cartonașe galbene: Gorter ’53, Risgaard ’65, Petersen ’67, Jacobsen ’82 / Bourceanu ’27, Filip ’60.

UPDATE Echipele de start la meciul Aalborg BK – Steaua București

Echipele de start la meciul Aalborg BK – Steaua București, programat, astăzi, de la ora 20.00, în etapa a V-a a grupei J a Ligii Europa, pe Aalborg Stadion:

Aalborg BK: Larsen – Dalsgaard, Petersen, Thelander, Gorter – Bruhn, Wurtz, Risgaard, Thomsen – Enevoldsen, Helenius. Antrenor: Kent Nielsen.

Steaua București: Arlauskis – Luchin, Papp, Varela, Filip – Bourceanu, Sânmărtean – Ad. Popa, Chipciu, Tănase – Keșeru. Antrenor: Constantin Gâlcă.

După 4 etape din grupa de Europa League, STEAUA este pe locul 2, cu 7 puncte, după 6-0 cu AALBORG în tur, 1-3 cu Dinamo Kiev, 2-1 și 2-2 cu Rio Ave. AALBORG este pe locul 3, cu 6 puncte, după 0-6 cu STEAUA în tur, 1-0 cu Rio Ave, 3-0 și 0-2 cu Dinamo Kiev. Dinamo Kiev este liderul grupei, cu 9 puncte, iar Rio Ave este pe ultimul loc, cu 1 punct.

Rio Ave este deja eliminată din competiție, în timp ce Dinamo Kiev, STEAUA și AALBORG speră la calificarea în primăvara europeană. Pentru a fi sigură de calificare, STEAUA trebuie să bată în Danemarca. Dacă acest lucru se va întâmpla, AALBORG va fi eliminată, iar STEAUA și Dinamo Kiev se vor califica împreună și vor lupta în meci direct, în ultima etapă, pentru prima poziție. Dacă STEAUA face egal sau pierde, depinde de rezultatele din ultima etapă (STEAUA – Dinamo Kiev și Rio Ave – AALBORG). În orice caz trebuie precizat că, nici în cazul unei înfrângeri cu AALBORG, STEAUA nu este eliminată, păstrând șanse până în ultima etapă.

AALBORG STEAUA. Duckadam: Scopul nostru este să ne calificăm, nu să facem spectacol laAalborg

Președintele de onoare al FC Steaua, Helmuth Duckadam, a declarat, miercuri, la Aeroportul Henri Coandă, că scopul formației conduse de Constantin Gâlcă este să obțină calificarea în faza următoare a Ligii Europa și nu să facă spectacol în partida din deplasare cu echipa danezăAalborg.

„Mergem să câștigăm această partidă pentru a nu mai avea emoții sau a depinde de meciurile indirecte. Eu sper ca meciul cu Dinamo Kiev (n.r. – ultimul din faza grupelor) să fie doar un joc pentru suporteri și pentru palmares și să tranșăm calificarea de mâine seară (n.r. – joi seară). Cu siguranță nu se poate repeta scorul de acasă (n.r. – Steaua -Aalborg6-0). Asemenea scoruri sunt rare și nu se pot repeta. Scopul nostru este să ne calificăm nu să facem spectacol”, a spus Duckadam la plecarea delegației FC Steaua în Danemarca.

Oficialul este de părere că absența jucătorilor Szuakala, Prepeliță, ambii suspendați, și Rusescu, accidentat, va conta, dar a precizat că echipa Steaua a obținut mereu rezultate pozitive în compania formațiilor nordice. „Atât Szukala cât și Prepeliță și Rusescu sunt piese de bază, dar avem jucători care îi pot înlocui și cred că o vor face cu brio. Adevărul e că ne-am calificat cu echipele nordice, sperăm să o facem și anul acesta. Va fi un meci greu laAalborg, sunt o echipă de moral, s-a văzut aici că atunci când primesc gol au o derută în joc. Sper să înscriem primii pentru că atunci șansele de calificare sunt foarte mari”, a menționat Helmuth Duckadam.

AALBORG STEAUA. Sânmărtean: Sper că vom repeta jocul bun din tur cuAalborg

Mijlocașul Lucian Sânmărtean a declarat că speră ca Steaua să repete și joi jocul bun din tur cuAalborg, când s-a impus cu scorul de 6-0, în prima etapă a grupei J a Ligii Europa.

„Obiectivul principal este meciul care urmează. Este unul de importanță capitală. Sper că ne vom descurca și vom repeta jocul bun din tur. Poate scorul nu va fi același, pentru că și ei își vor lua măsuri de siguranță, iar noi am suferit în prima repriză, însă cred că va fi un meci destul de strâns, dar frumos”, a declarat Sânmărtean.

AALBORG STEAUA. Dragomir: Nu sunt optimist deloc, dacă Steaua vine cu un egal, jucătorii vor fi eroi

Fostul președinte al Ligii Profesioniste de Fotbal Dumitru Dragomir a declarat, marți, că nu este optimist în perspectiva partideiAalborg- Steaua, din etapa a V-a Grupei J a Ligii Europa, precizând că în cazul în care campioana României va obține o remiză, atunci jucătorii vor fi considerați eroi.

„Nu sunt optimist deloc, chiar dacă au bătut la atâtea goluri diferență. Vor avea un meci foarte greu. Dacă vor veni cu un punct de acolo vor fi eroi. Nu sunt optimist pentru că mă pricep bine la activitatea asta”, a spus Dragomir.

AALBORG STEAUA. MeciulAalborg- Steaua va fi arbitrat de germanul Felix Zwayer

Meciul pe care îl va disputa echipa Steaua, joi, în deplasare, de la ora 20.00, în compania formațieiAalborg, în grupa J a Ligii Europa, va fi arbitrat de o brigadă din Germania, cu Felix Zwayer la centru, informează steauafc.com.

Zwayer va fi ajutat la cele două linii de Guido Kleve și Markus Haecker.

Arbitri adiționali vor fi Tobias Stieler și Robert Hartmann, iar rezervă Frank Willenborg.

Delegatul UEFA pentru partida din Danemarca este scoțianul John Taylor, în timp ce arbitrii vor fi supervizați de catre grecul Georgios Bikas.

Zwayer, în vârstă de 33 de ani, oficiază în Bundesliga din 2009 și a fost delegat prima dată la o partidă internațională în 2012. A mai arbitrat o singură partidă a unei echipe din România, aflându-se la centru la meciul Rapid – Heerenveen, scor 1-0, în calificarile pentru Liga Europa din sezonul 2012-2013.

AALBORG STEAUA. Gâlcă: Tănase se resimte puțin și sper să fie apt cuAalborg

Tehnicianul echipei Steaua, Constantin Gâlcă, a declarat sâmbătă seară, după meciul cu FC Brașov, scor 2-0, că fotbalistul Cristian Tănase a avut probleme la tendon, peste care a trecut, dar se resimte puțin și speră să poată evolua în partida cuAalborg, din Liga Europa.

„CuAalborgsper ca jucătorii să fie mai proaspeți. Nu am forțat prea mult, nu am stat într-un presing avansat tot timpul, pentur că jucătorii s-au gândit și la acel meci. Tănase a avut ceva probleme la tendon, dar a trecut peste acest lucru. Se resimte puțin și sper să fie apt cuAalborg”, a spus Gâlcă.

El a precizat și de ce nu i-a răspuns lui Anghel Iordănescu la telefon, după cum a afirmat selecționerul: „Am avut treabă și de aceea nu am putut să-i răspund. Mă bucur că România a câștigat folosind mulți jucători de la Steaua. Mă simt mândru și asper să se califice la Campionatul European”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Ce înseamnă ca Ucraina să piardă războiul cu Rusia. Trei scenarii
BREAKING NEWS | A murit celebrul transgender Naomi
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
Anunț-îngrijorător despre Kate Middleton, după ce a spus public că are cancer! Starea ei de...
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
S-A DECIS PLATA a 3.000 de lei de persoană. Banii intră direct PE CARD înainte...
Un papă pentru care sexualiatea și desfrâul erau „virtuți”
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Cum vrea să scape ucigașul Mirelei de închisoare? Ireal la ce metodă ar putea să...
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Motivul pentru care doi tineri au ales să se căsătorească în avion
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Heinrich Rudolf Hertz, inventatorul undelor radio. „Nu cred că undele fără fir pe care le-am...