• Publicat:
  • Actualizat:
Mini

ADMITERE LICEU 2014 după repartizare computerizată pe Edu.ro. Cele mai bune licee din Tulcea

ADMITERE LICEU 2014 după repartizare computerizată pe Edu.ro. Cele mai bune licee din Tulcea
Admitere Liceu 2014, pe Edu.ro și gândul

Admitere Liceu 2014, pe Edu.ro și gândul. Elevii de clasa a VIII-a care au susținut examenul de Evaluare Națională așteaptă acum rezultatele la repartizarea computerizată în licee. Repartizarea computerizată este programată pe 15 iulie, iar pe 16 iulie rezultatele la ADMITERE 2014 sunt afișate în școli și online, pe site-ul Edu.ro.

În perioada 17 – 25 iulie, elevii din județul TULCEA trebuie să își depună dosarele la liceele unde au fost repartizați.

UPDATE: Cel mai bun liceul din județul Tulcea este, potrivit rezultatelor de la repartizarea computerizată, Liceul Teoretic „Grigore Moisil”. Ultima medie de admitere la liceu a fost aici 7,43, la specializarea Filologie.

 1. Liceul Teoretic „Grigore Moisil” Tulcea – specializarea Filologie – 7,43

2. Colegiul Dobrogean „Spiru Haret” Tulcea – specializarea Filologie 6,45

3. Liceul teoretic „Ion Creangă” Tulcea – specializarea Filologie 6,20

4. Grup Școlar „Constantin Brătescu” Isaccea – specializarea Filologie – 6,15

5. Liceul Teoretic „Gheorghe Munteanu Murgoci” Măcin – specializarea Filologie 6,06

Informații în timp real despre Admitere Liceu 2014 >>>

Admitere Liceu 2014, pe Edu.ro și gândul. Calendar ADMITERE LICEU 2014 etapa II și III

De asemenea, elevii din seria curentă sau din seriile anterioare care nu împlinesc 18 ani până la începerea anului școlar 2014 – 2015, care nu au reușit să se înscrie în prima etapă, mai pot face acest lucru în a doua etapă de ADMITERE LICEU 2014 are va avea loc în luna iulie.

16 iulie  – Înscrierea candidaților la liceele care organizează probe de aptitudini sau probe de verificare a cunoștințelor de limbă modernă sau maternă

17-18 iulie  – Susținerea probelor de aptitudini sau a probelor de verificare a cunoștințelor de limbă modernă ori de limbă maternă

19 iulie  – Afișarea rezultatelor la probele de aptitudini și la probele de verificare a cunoștințelor de limbă modernă sau maternă și rezolvarea eventualelor contestații

16 – 21 iulie – Completarea fișei de opțiuni de către candidații care nu au participat la prima repartizare, completarea unei noi fișe de opțiuni de către cei rămași nerepartizați după prima etapă a admiterii

21 iulie  – Completarea fișei de opțiuni de către candidații care au fost respinși la liceele/clasele care organizează probe de aptitudini. Completarea fișei de opțiuni de către candidații care au susținut probe de verificare a cunoștințelor de limbă modernă sau de limbă maternă

16 – 22 iulie – Introducerea datelor în calculator, verificarea fișelor listate și corectarea eventualelor erori

23 iulie  – Transmiterea noilor baze de date la centrul de admitere județean/al municipiului București și la Centrul Național de Admitere

24 iulie  – Repartizare computerizată a candidaților din a doua etapă a admiterii

24 iulie  – Afișarea în unitățile de învățământ gimnazial/în centrul special de înscriere a listelor cu absolvenții proveniți din școlile respective/din alte județe, repartizați în a doua etapă și a listei cu locurile neocupate în unitățile de învățământul liceal  de stat. Fiecare școală va lista candidaților repartizați în acea unitate în a doua etapă.

Cea de-a treia etapă de ADMITERE LICEU 2014 se va desfășura în perioada 1 august – 8 septembrie. Aceasta va fi organizată pentru candidații din seria curentă și pentru cei din seriile anterioare care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului școlar 2014 – 2015.

Admitere Liceu 2014, pe Edu.ro și gândul. Situația elevilor din județul TULCEA la Evaluare Națională

În 2013, 64% dintre elevii de clasa a VIII-a din TULCEA care au participat la examenul de Evaluare Națională au obținut medii peste 5.

Anul trecut, înainte de contestații procent de 68,40% dintre elevii din județul TULCEA au reușit să ia minimum nota cinci la examenul de Evaluare Națională.

Notele obținute la examenul de Evaluare Națională sunt foarte importante pentru absolvenții de clasa a VIII-a din județul TULCEA pentru că acestea reprezintă 75% din nota de la ADMITERE LICEU 2014. Notele obținute în ciclul V-VIII au o pondere de 25%. Până anul trecut ponderea a fost de 50% – 50%.

Admitere Liceu 2014, pe Edu.ro și gândul. Cele mai bune licee din județul TULCEA în anul 2013

Cel mai bun liceu din județul TULCEA este, dacă ne raportăm la ultima medie de admitere din 2013, Liceul Teoretic „Grigore Moisil”. Cea mai mică medie de admitere a fost, anul trecut, 8,61 la specializarea Științe Sociale.

 1. Liceul Teoretic „Grigore Moisil” Tulcea

Matematică-Informatică – 9.07

Științe ale Naturii -9.28

Filologie – 8.61

Științe Sociale -8.84

2. Grup Școlar „Constantin Brătescu” Isaccea

Științe Sociale -6.30

3. Colegiul Dobrogean „Spiru Haret” Tulcea

Matematică-Informatică – 6.94

Filologie – 6.24

4. Liceul Teoretic „Gheorghe Munteanu Murgoci” Măcin

Științe ale Naturii – 7.87

Filologie – 6.15

Științe Sociale – 6.55

5. Colegiul Economic „Delta Dunării” Tulcea

Comerț -5.59

Economic – 5.45

Turism și alimențatie – 6.77

Gândul va publica în timp real rezultatele repartizării computerizate pentru ADMITERE LICEU 2014, după afișarea lor pe Edu.ro.

Inchide