• Publicat:
  • Actualizat:
Mini

Admitere Liceu 2014, pe Edu.ro după repartizarea computerizată. Cele mai performante licee din Mureș

Admitere Liceu 2014, pe Edu.ro și gândul.

Admitere Liceu 2014, pe Edu.ro. Elevii din clasele a opta află dacă au reușit să intre la liceele la care își doresc să studieze în următorii patru ani. Rezultatele repartizării computerizate se vor afișa pe 16 iulie la unitiățile de învățământ unde s-au organizat probele Evaluării Naționale, dar și pe edu.ro.

Anul acesta, desfășurarea examenului de admitere la liceu a fost modificată printr-un ordin al Ministerului Educației care prevede o importanță sporită a examenului de evaluare națională. Astfel, acesta a avut o pondere de 75% în media cu care elevii de gimnaziu s-au înscris pentru a prinde loc la un liceu.

După afișarea rezultatelor, elevii vor trebui să își depună, în perioada 17 iulie – 25 iulie, dosarul de înscriere la școlile la care au fost repartizați.

Admitere Liceu 2014, pe Edu.ro. În județul Mureș, la Colegiul Național „Alexandru Papiu Ilarian”, la clasele cu predare în limba română, ultima medie de intrare a fost 8,32 la profilul uman, specializarea Științe Sociale.

Liceul Teoretic „Bolyau Farkas” – 8,14 – profilul uman, specializarea Științe Sociale;

Colegiul Economic „Transilvania” – 7,31 – profilul servicii, specializarea Turism și alimentație;

Liceul Teoretic „Gheorghe Marinescu” – 7,59 – profilul real, specializarea Științe ale Naturii;

Liceul Pedagogic „Mihai Eminescu” – 7,14 – profilul uman, specializarea Filologie.

Găsiți aici ultimele medii de intrare la toate specializările de la toate liceele din județul Mureș

 

Informații în timp real despre Admitere Liceu 2014 >>>

Aproape 68% dintre candidații prezenți la Evaluare Națională în județul Mureș au obținut cel puțin media 5 la examen.

„Avem 5 medii de 10 în tot județul, 11 note de 10 la limba română și 95 de note de 10 la matematică”, a spus inspectorul Ștefan Someșan.

Pe discipline, 68,20% dintre elevi au luat note egale sau mai mari decât  5 la limba română, iar la matematică 70,25% dintre elevi prezenți la examen au obținut cel puțin nota 5.

Admitere Liceu 2014, pe Edu.ro. Cele mai bune 5 licee din județul Mureș

1. Colegiul Național „Alexandru Papiu Ilarian”

Matematică Informatică (Engleză) – 9.57
Științe ale Naturii – 9.41
Matematică Informatică – 9.37
Științe Sociale – 9.08

2. Colegiul Național „Unirea”

Științe ale Naturii – 9.44
Științe Sociale – 9.39
Matematică Informatică – 9.33
Științe ale naturii – 8.68

3. Liceul Teoretic „Bolyau Farkas”

Științe ale naturii – 9.19
Științe Sociale – 8.71
Matematică Informatică – 8.58

4. Colegiul Economic Transilvania

Economic – 8.78
Turism și alimentație – 8.28

5. Liceul Pedagogic „Mihai Eminescu”

Științe Sociale (limbă de predare – română) – 8. 82
Științe Sociale (limbă de predare – maghiară) – 8.12

Anul trecut, în județul Mureș s-au înscris la probele de la evaluarea națională 4.590 de elevi de gimnaziu, dintre care 4.388 s-au prezentat la examinare.

Totodată, 3.196 de elevi au obținut medii cuprinse între 5 și 10, iar 1.192 au obținut medii sub 5, după cum a declarat pentru gândul Nadia Rață, inspector școlar general adjunct pentru județul Mureș.

Admitere Liceu 2014, pe Edu.ro. A doua etapă a admiterii la liceu 2014

Elevii din seria curentă  și cei din seriile anterioare care nu împlinesc 18 ani până la începerea anului școlar 2014-2015,  care nu au reușit să se înscrie în prima etapă, mai pot face acest lucru în cea  doua etapă de admitere care are loc în luna iulie.

16 iulie  – Înscrierea candidaților la liceele care organizează probe de aptitudini sau probe de verificare a cunoștințelor de limbă modernă sau maternă

17-18 iulie  – Susținerea probelor de aptitudini sau a probelor de verificare a cunoștințelor de limbă modernă ori de limbă maternă

19 iulie  – Afișarea rezultatelor la probele de aptitudini și la probele de verificare a cunoștințelor de limbă modernă sau maternă și rezolvarea eventualelor contestații

16 – 21 iulie – Completarea fișei de opțiuni de către candidații care nu au participat la prima repartizare, completarea unei noi fișe de opțiuni de către cei rămași nerepartizați după prima etapă a admiterii

21 iulie  – Completarea fișei de opțiuni de către candidații care au fost respinși la liceele/clasele care organizează probe de aptitudini. Completarea fișei de opțiuni de către candidații care au susținut probe de verificare a cunoștințelor de limbă modernă sau de limbă maternă

16 – 22 iulie – Introducerea datelor în calculator, verificarea fișelor listate și corectarea eventualelor erori

23 iulie  – Transmiterea noilor baze de date la centrul de admitere județean/al municipiului București și la Centrul Național de Admitere

24 iulie  – repartizarea computerizată  a candidaților din a doua etapă a admiterii

24 iulie  – Afișarea în unitățile de învățământ gimnazial/în centrul special de înscriere a listelor cu absolvenții proveniți din școlile respective/din alte județe, repartizați în a doua etapă și a listei cu locurile neocupate în unitățile de învățământul liceal  de stat. Fiecare școală va lista candidaților repartizați în acea unitate în a doua etapă.

Între 1 august și 8 septembrie are loc cea de-a treia etapă de admitere în învățământul liceal  de stat, pentru candidații din seria curentă, precum și pentru cei din seriile anterioare care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului școlar 2014 – 2015.

gândul va publica în timp real rezultatele repartizării computerizate pentru Admitere Liceu 2014, după afișarea lor pe edu.ro.
 

Inchide