• Publicat:
  • Actualizat:
Mini

Admitere Liceu 2014, pe Edu.ro după repartizarea computerizată. Topul celor bune licee din Hunedoara

Admitere Liceu 2014, pe Edu.ro după repartizarea computerizată. Topul celor bune licee din Hunedoara
Admitere Liceu 2014, pe Edu.ro și gândul.

Admitere Liceu 2014, pe Edu.ro. Cei aproape 167.000 de absolvenți ai claselor a VIII-a pot să înceapă să se gândească la vacanță. Ei află pe 16 iulie rezultatele de la repartizarea computerizată. Elevi vor putea vedea la ce liceul au fost admiși atât la avizierele școlilor la care au studiat, cât și pe edu.ro.

64,13 % dintre elevii din județul Hunedoara au obținut medii de cel puțin 5 la Evaluarea Națională. Situația pe dicipline arată că 70% dintre ei au obținut la limba română cel puțin nota cinci, în timp la matematică procentul a fost ceva mai scăzut, de 66,88%. Patru dintre elevii din județul Hunedoara au obținut nota 10 la limba română, iar 59 dintre elevi au luat nota 10 la matematică.

În perioada următoare, mai exact între 17 și 25 iulie, viitorii liceeni își vor depune dosarul de înscriere la școala la care au fost repartizați.

Informații în timp real despre Admitere Liceu 2014 >>>

Absolvenții de gimnaziu și-au aflat notele pe 27 iunie. Cei nemulțumiți au avut ocazia să depună contestații înainte de completarea fișelor de înscriere pentru liceu.

După afișarea rezultatelor admiterii la liceu, elevii își vor depune, alături de părinți, dosarele de înscriere. Potrivit calendarului, data limită pentru această etapă este 25 iulie.

Admitere Liceu 2014, pe Edu.ro. Cele mai bune 5 licee din județul Hunedoara

Colegiul Național „Decebal”, Deva – 8,36 – profilul real, specializarea Științe ale Naturii;

Liceul Teoretic „Mihai Eminescu”, Petroșani – 8,18 – profilul uman, specializarea filologie;

Liceul Pedagogic „Sabin Drăgoi”, Deva – 8,06 – profilul uman, specializarea Filologie;

Colegiul Național „Iancu de Hunedoara”, Hunedoara – 6,68 – profilul uman, specializarea Științe Sociale;

Liceul de Informatică, Petroșani – 5,74 – profilul real, specializarea Matematică-Informatică.

Găsiți aici ultimele medii de intrare la toate specializările de la toate liceele din județul Hunedoara

Admitere Liceu 2014, pe Edu.ro. A doua etapă a admiterii

Elevii din seria curentă și cei din seriile anterioare care nu împlinesc 18 ani până la începerea anului școlar 2014-2015, care nu au reușit să se înscrie în prima etapă, mai pot face acest lucru în cea  doua etapă de admitere care are loc în luna iulie.

16 iulie – Înscrierea candidaților la liceele care organizează probe de aptitudini sau probe de verificare a cunoștințelor de limbă modernă sau maternă

17-18 iulie – Susținerea probelor de aptitudini sau a probelor de verificare a cunoștințelor de limbă modernă ori de limbă maternă

19 iulie – Afișarea rezultatelor la probele de aptitudini și la probele de verificare a cunoștințelor de limbă modernă sau maternă și rezolvarea eventualelor contestații

16 – 21 iulie – Completarea fișei de opțiuni de către candidații care nu au participat la prima repartizare, completarea unei noi fișe de opțiuni de către cei rămași nerepartizați după prima etapă a admiterii

21 iulie – Completarea fișei de opțiuni de către candidații care au fost respinși la liceele/clasele care organizează probe de aptitudini. Completarea fișei de opțiuni de către candidații care au susținut probe de verificare a cunoștințelor de limbă modernă sau de limbă maternă

16 – 22 iulie – Introducerea datelor în calculator, verificarea fișelor listate și corectarea eventualelor erori

23 iulie – Transmiterea noilor baze de date la centrul de admitere județean/al municipiului București și la Centrul Național de Admitere

24 iulie – Repartizarea computerizată  a candidaților din a doua etapă a admiterii

24 iulie – Afișarea în unitățile de învățământ gimnazial/în centrul special de înscriere a listelor cu absolvenții proveniți din școlile respective/din alte județe, repartizați în a doua etapă și a listei cu locurile neocupate în unitățile de învățământul liceal  de stat. Fiecare școală va lista candidaților repartizați în acea unitate în a doua etapă.

Între 1 august și 8 septembrie are loc cea de-a treia etapă de admitere în învățământul liceal de stat, pentru candidații din seria curentă, precum și pentru cei din seriile anterioare care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului școlar 2014 – 2015.

gândul va publica în timp real rezultatele repartizării computerizate pentru Admitere Liceu 2014, după afișarea lor pe edu.ro.
 

Inchide