Gândul
  • Publicat:
Mini

Alertă azi pentru Victor Ponta! Anunțul „aliatului” Gabriel Oprea în cea mai grea zi pentru premierul României

Alertă azi pentru Victor Ponta! Anunțul „aliatului” Gabriel Oprea în cea mai grea zi pentru premierul României
În ziua în care se decide soarta Guvernului Ponta, aliații de guvernare fac un anunț-surpriză

Gabriel Oprea, aliat de guvernare al premierului Victor Ponta, a făcut azi, în ziua în care se votează moțiunea de cenzură a PNL contra Executivului, un anunț-surpriză.

Liberalii au nevoie de o mobilizare maximă a propriilor parlamentari, dar și de votul aleșilor din celelalte partide pentru a dărâma Guvernul. Iată cum arată situația acum:

ALERTĂ PENTRU PONTA! ANUNȚUL DE ULTIMĂ ORĂ AL ALIATULUI OPREA

Președintele UNPR, vicepremierul Gabriel Oprea, a anunțat că vineri, la moțiunea de cenzură, parlamentarii progresiști „vor sta în bancă”. Cu alte cuvinte, UNPR-iștii nu vor vota.

Parlamentarii PSD vor fi prezenți, vineri, la moțiunea de cenzură depusă de PNL împotriva Guvernului, dar nu vor vota, fiind treaba opoziției să obțină voturile necesare, a anunțat președintele Consiliului Național al PSD, Rovana Plumb.

Deși a precizat, în repetate rânduri, că susține Guvernul condus de Victor Ponta, președintele UNPR a anunțat că vineri, la moțiunea de cenzură, parlamentarii progresiști „vor sta în bancă”.

În traducere liberă, la momentul votului cu bile, deputații și senatorii UNPR nu se vor ridica să-și exprime opțiunea în favoarea sau împotriva moțiunii de cenzură.

„Ce fac vineri la moțiune? Am spus. Sunt un om serios, într-o coaliție de guvernare, mi-am dat cuvântul și cred că Guvernul este bun. Cred că nu ne ridicăm din bancă. Îmi amintesc de 2012, când majoritatea era de cinci voturi. Dacă doi parlamentari erau răciți, atunci Guvernul dădea semne să pice. Acum este altceva, nu mai suntem în situația din 2012″, a spus Gabriel Oprea, la Adevărul Live.

Nu este însă prima dată cu UNPR apelează la această variantă. Și în 2010, când opoziția a depus o moțiune de cenzură împotriva guvernului condus, la vremea respectivă, de Emil Boc, parlamentarii UNPR au procedat la fel: au stat în bănci, abținându-se de la vot. La fel și în 2012, când PSD a reușit să dea jos guvernul condus de Mihai Răzvan Ungureanu.

Știre în curs de actualizare.

Inchide