Calificare cu chin la China Open: Halep – Zhu 7-5, 6-4. Simona a avut probleme fizice

Publicat: 30/09/2014, 11:27
Actualizat: 29/09/2018, 10:22

Jucătoarea de tenis Simona Halep, locul 2 WTA și cap de serie numărul 2, a învins-o, marți, pe sportiva chineză Lin Zhu (167 WTA), scor 7-5, 6-4, și s-a calificat în optimile de finală ale turneului de categorie Premier Mandatory de la Beijing, cu premii de 5,4 milioane de dolari.

Meciul a durat o oră și 28 de minute.

Halep a acuzat probleme la spate și la coapsa stângă de la jumătatea primului set, ea cerând chiar ajutorul fizioterapeutului la 5-4 pentru adversara sa. După primul set, câștigat cu 7-5, Halep s-a dus la vestiare pentru un time out medical. Ea a revenit pe teren pentru al doilea set cu coapsa bandajată și a mai avut pe parcursul setului momente în care a fost vizibil afectată de problema la picior.

În runda următoare, Halep va juca împotriva sportivei germane Andrea Petkovici, locul 17 WTA și a 15-a favorită, care a trecut în turul doi de americanca Madison Keys, scor 6-2, 6-3. Simona Halep și Petkovici s-au mai întâlnit până în prezent de patru ori, iar Petkovici s-a impus o singură dată, în 2009, la București. Halep a învins-o pe Petkovici în 2013 la Nurnberg și Tokyo, precum și în acest an în semifinale la Roland Garros.

La China Open, calificarea în optimile de finală este recompensată cu un premiu de 51.850 de dolari și 120 de puncte WTA.

La ediția din 2013 a turneului de la Beijing, Simona Halep a fost eliminată în primul tur.

LIVETEXT:

UPDATE 11:07 Calificare muncită pentru Simona Halep: 7-5, 6-4 cu Lin Zhu (167 WTA)! A doua jucătoare a lumii a avut nevoie de o oră și 30 de minute pentru a-și obține biletul în optimi, acolo unde o așteaptă Andrea Petkovic (Germania, 17 WTA). Astfel, vom asista pe hardul asiatic la o reeditare a semifinalei de la Roland Garros. Românca s-a impus pe 5 iunie cu 6-2, 7-6, pentru ca apoi să piardă finala de la Paris în fața Mariei Șarapova (Rusia), 6-4, 6-7, 6-4. Simona n-a întâmpinat probleme doar cu Zhu în turul doi la Beijing, ci și cu durerile musculare, solicitând în mai multe rânduri intervenția medicului.

UPDATE 11:00 Zhu revine de la 0-40, apoi salvează alte două mingi de meci, obligând-o pe Halep să servească ea pentru calificarea în optimi, 5-4.

UPDATE 10:55 Game crucial câștigat de a doua jucătoare a lumii, 4-3! Mai tânăra sa adversară este luată din nou de val și atacă prea lung la minge de break.

UPDATE 10:47 Simona nu mai poate apăsa la maximum pe piciorul stâng și Lin Zhu revine în joc: 3-2 pentru chinezoaică, scrie Alexandru Tăcină în ProSport.

UPDATE 10:40 Break pentru Halep și în manșa secundă, 2-1. Singura îngrijorare acum este reprezentată de faptul că doctorul îi aplică încă un bandaj la picior, potrivit ProSport.

UPDATE 10:31 Halep a părăsit terenul pentru a primi îngrijiri medicale, dar acum revine în arenă și setul doi începe cu Zhu la serviciu. Simona s-a întors de la vestiar cu un bandaj imens la coapsă.

UPDATE 10:27 SET Halep, 7-5! Experiența își spune cuvântul pe final de set: trei game-uri consecutive în dreptul Simonei, ultimul adjudecat la 0.

UPDATE 10:17 Constănțeanca are probleme la spate. Doctorul a intrat pe teren și a masat-o, însă n-a fost un timp medical solicitat de Halep. Simona a revenit rapid pe teren și a egalat la 5.

UPDATE 10:15 Simona a scăpat din încurcătură, salvând minge de 5-3 pentru adversară cu un serviciu doi diabolic. Românca egalează la 4, dar Lin face setul vieții și se duce la 5-4.

UPDATE 10:05 Serie fulgerătoare a favoritei locale, care conduce cu 4-3. Zhu a atacat la fileu și a reușit rebreak-ul, urmat imediat de un game alb.

UPDATE 09:55 Chinezii din tribune își susțin adversara, dar aplauzele nu prea se aud atunci când servește Simona. Game la 15 și a doua jucătoare a lumii conduce cu 3-1.

UPDATE 09:45 Halep a făcut break din primul game al meciului, apoi s-a distanțat cu serviciul, 2-0. Două game-uri lungi, în care Zhu a fost agresivă, dar a comis și multe greșeli.

UPDATE 09:35 Halep, în bluză albă, și Zhu, în rochie neagră, se află la încălzire, iar chinezoiaca va servi prima în câteva momente. Australianul Tom Sweeney este arbitrul din scaun.

It’s world No.2 Simona Halep. Twice! http://t.co/JID657SybL pic.twitter.com/Ewa4rd4GV4


SIMONA HALEP – Lin Zhu LIVE. Meciul în premieră în circuitul WTA, dintre Halep, 23 de ani, și Zhu, 20 de ani, va fi al doilea pe Lotus Court, de 10.000 de locuri, a doua arenă a complexului care găzduiește turneul.

SIMONA HALEP – Lin Zhu LIVE. Jucătoarea română s-a calificat în turul 2, după ce a învins-o, cu scorul de 6-1, 6-4, pe Barbora Zahlavova Strycova din Cehia, locul 28 WTA. Zhu a ajuns în manșa secundă, după ce a beneficiat de abandonul rusoaicei Anastasia Pavliucenkova, locul 30 WTA, la scorul de 6-3, 3-3.

SIMONA HALEP – Lin Zhu LIVE. La China Open, calificarea în optimile de finală este recompnesată cu un premiu de 51.850 de dolari și 120 de puncte WTA.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un...
Meteorologii Accuweather anunță o vară ciudată în România. Temperaturi anormale în București
FOTO. Transformarea incredibilă a lui Valentin Ceaușescu, la 76 de ani! Viața grea de după...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
A plecat în vacanță în Spania și a dispărut fără urmă. Ana Maria i-a trimis...
Cu 10 lei poți să trăiești cu ochii tăi o călătorie splendidă în trecut. Istoria...
Absolut ȘOCANT! Ce au arătat ultimele analize în cazul Gabrielei, fetița de 4 ani moartă...
Minunea din grădina unui sătmarean. Fructele sale ajung să cântărească şi 140 de grame şi...
Se spală în a treia zi de Paște? Ce spun preoţii
Accident sau sinucidere? Un bărbat a decedat în a treia zi de Paște, după ce...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Dacia Duster 2024: „Poate chiar e o problemă că arată atât de futurist”
Vladimir Putin a fost învestit azi într-un nou mandat la conducerea Rusiei. Ce declaraţii a...
Adevărul despre FIOROȘII T-REX! S-a aflat ABIA ACUM
S-a stabilit deja că VA FI INTERZIS definitiv. Ordinul a venit direct la UE
Un leac face mari minuni. Ajută după mesele încărcate de Paște
Gabriela Cristea, prima reacție după problemele de la afacerea cu cozonaci. Cum a explicat situația:...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Suferința prin care a trecut Mihai Onilă când a auzit că fiica lui se va...
Pepe, mesaj cu subînțeles pentru Raluca Pastramă? Artistul stârnește controverse cu noua piesă „Pasăre de...
BANCUL ZILEI. De Paște, soțul e la bucătărie și face de mâncare. Soția, care e...
Satelitul care a orbitat Pământul nedetectat timp de 25 de ani