• Publicat:
Mini

CTP trage un semnal de alarmă: Românilor o să li se întâmple ce s-a întâmplat la Ditrău. Guvernul britanic o să se năpustească asupra imigranților

CTP trage un semnal de alarmă: Românilor o să li se întâmple ce s-a întâmplat la Ditrău. Guvernul britanic o să se năpustească asupra imigranților
Jurnalistul CTP a declarat, în contextual ieșirii oficiale a Marii Britanii din Uniunea Europeană că imigranții români vor avea de suferit.

Gazetarul a făcut o paralelă între cazul celor doi cetățeni din Sri Lanka angajați la o brutărie din Ditrău și situația pe care este posibil să o întâmpine românii în viitor:

„Românii ar trebui să se gândească la legătura dintre Ditrău, ce se întâmplă acolo și Brexit. Ce zic eu, fac o predicție, că se va întâmpla în urma Brexitului – mă refer, firește, la românii din Anglia, pentru că asta interesează. Acest Brexit este o gigantică escrocherie. Aici este vorba de bani, la fel ca mărirea pensiilor cu 40 la sută de către PSD de unde nu erau bani. O gigantică escrocherie în care s-a promis fiecărui cetățean englez care a votat «Leave», să părăsească Uniunea Europeană, o pălărie de bani. Exact așa. Asta a fost promisiunea: domnule, dacă nu le mai dăm ălora la Bruxelles banii ăia mulți din care se ghiftuiesc parlamentarii europeni și toți ăia de-acolo din organismele europene, o să avem, vă dăm bani cu lopata, vouă, cetățenilor. O să fie un sistem de sănătate mai bun, totul o să crească, crește nivelul de trai îndată ce ieșim. Ei, și într-un timp nu foarte lung, se va vedea că nu-i așa. Escrocheria o să se arate în toată splendoarea ei”, a declarat Cristian Tudor Popescu potrivit digi24.ro.

Cristian Tudor Poescu susține că după perioada de tranziție britanicii se vor concentra asupra imigranților:

„Și atunci, ce o să se-ntâmple? O să se întâmple ce s-a întâmplat la Ditrău. Acum, se spune: românii n-o să aibă nicio problemă în următorul an, rămân cu același statut. Dar după aceea? După aceea? Când o să înceapă să se împută brânza englezească, aia promisă de alde Farage & comp.? Și, firește Boris Johnson, care e acum în putere. Ce-o să facă guvernul atunci? Păi, o să se năpustească asupra imigranților, asta o să facă. Pentru că atunci când o să se vadă clar că nu au venit câinii cu covrigi în coadă la Londra, după ce n-a mai fost în Europa, atunci trebuie găsiți vinovați, trebuie găsite niște justificări: de ce n-avem, domnule, câte o pălărie de bani pentru fiecare, că așa ne-au spus! Din cauza lor, din cauza românilor, din cauza srilankezilor, din cauza unora cu turbane, din cauza ălora cu pielea mai închisă, de-aia n-aveți! Pentru că și asta a fost o componentă importantă. S-a spus: o să vină toți, o să vină 70 de milioane de sirieni în Anglia! 70 de milioane!”, a spus jurnalistul, citat de digi24.ro.
 

Marea Britanie a ieșit în mod oficial vineri, ora 23:00, ora Londrei (sâmbătă, ora 01:00, ora României, n.red.) din Uniunea Europeană, la trei ani și jumătate de când cetățenii britanici au decis, prin intermediul unui referendum, ca țara lor să iasă din Blocul comunitar.

Cu toate acestea, nu va avea loc o schimbare imediată a situației, ci va urma o perioadă de tranziție până la finalul anului, în care Marea Britanie va continua să aplice reglementările europene.

 

Inchide