Dinescu îl desființează pe Quintus. Ce scrie despre „viermele turnător” într-un editorial publicat la o zi după înmormântarea liderului PNL

Dinescu îl desființează pe Quintus. Ce scrie despre „viermele turnător într-un editorial publicat la o zi după înmormântarea liderului PNL
Publicat: 21/09/2017, 16:23

„Loviți de o amnezie sinucigașă, foști și actuali președinți de țară și de partide, stîlpi ai Bisericii Ortodoxe, academicieni și militari, bașca o tîrlă de berbeci civici și de oițe ale Domnului l-au împachetat pe răposatul vierme turnător într-o suavă cămașă de borangic de-ți venea a crede că fluturoiul liberal s-a înălțat în absolut cu virtuțile Maicii Tereza în spinare, nicidecum cu sacul doldora de turnătorii abjecte, pritocite vreme de patruzeci de ani”, scrie Mircea Dinescu, în Cațavencii.

Dinescu aduce aminte de conflictul pe care Mircea Ionescu Quintus l-a avut cu Constantin Ticu Dumitrescu, fostul președinte al Asocialției Foștilor Deținuți Politici, care „era să paralizeze de furie cînd Ionescu Quintus a propus în Parlament, nitam-nisam, ca definiția de colaborator al Securității să se întrupeze numai dacă în dosar există un angajament olograf”, care ar fi scăpat mulți turnători. (comentariul integral)

Președintele de onoare al PNL, Mircea Ionescu-Quintus, a murit, vineri, la domiciliul său, în jurul orei 14, a declarat, pentru Mediafax, primarul Ploieștiului, Adrian Dobre.„Președintele de onoare al PNL, Mircea Ionescu-Quintus a murit, astăzi (vineri – n.r.), în jurul orei 14, la domiciliul său din zona de sud a Ploieștiului”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Adrian Dobre, primarul municipiului Ploiești.

Mircea Ionescu Quintus a fost un personaj foarte activ pe scena politică românească, în ciuda vârstei înaintate. Fost președintele PNL în perioada 1993-2001, senator în legislaturile 1996-2000 și 2004-2008, ales în județul Prahova, și ministru Justiției în guvernul Stolojan, el a rămas atașat PNL apărând public în toate momentele importante ale vieții partidului. Anul trecut, în timpul campaniei electorale pentru locale, Mircea Ionescu Quintus a fost un mediator în PNL în timpul crizei legate de candidatura lui Marian Munteanu.

În martie acest an, președintele de onoare al PNL afirma că are încredere în trăinicia și victoriile partidului. „Cred în trăinicia și victoriile partidului nostru pentru că (…) sunt cel mai bătrân și mai vechi membru al PNL. Sunt membru al PNL de 80 de ani. (…) Împreună cu tatăl meu am trăit 100 de ani în acest partid. Vă închipuiți că nimic nu mi-a putut clinti sau mișca în vreun fel adeziunea la el și încrederea în el (…)”, a spus Mircea Quintus Ionescu.

Mircea Ionescu-Quintus figurează pe lista foștilor colaboratori ai Securității publicate în Monitorul Oficial de către Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității. În urma unui proces intentat CNSAS-ului, Curtea de Apel București a hotărât că Mircea Ionescu Quintus nu a făcut poliție politică. „Fara sa fiu instiintat, a venit aceasta decizie. Am contestat-o, dar cererea mi-a fost respinsa. Am atacat decizia la Curtea de Apel si dupa doi ani am obtinut decizia ca nu exista dovezi ca am facut politie politica”, spunea liberalul, citat de Evenimentul Zilei.

Mircea Ionescu Quintus, născut pe 18 martie 1917, a fost decorat în luna martie a acestui an de președintele Klaus Iohannis, cu ocazia împlinirii a 100 de ani, pe 17 martie. Ceremonia a avut loc la ora 12:00 la Palatul Cotroceni și a fost și ultima apariție publică a acestuia.

„Nu mi-a fost ușor să trăiesc o așa îndelungată viață, mai ales pentru că (…) viața mi-a dat de toate, și bune, și mai puțin bune și rele, din fericire însă sfârșitul de viață îl trăim cu cele bune. Un critic literar spunea că un roman, dacă nu are 700 de pagini tipărite, este nuvelă, eu vreau să vă spun că viața mea a fost un roman pentru că am trăit peste 100 de pagini tipărite. (…) Mi-am împărțit romanul vieții în trei capitole importante și de fiecare dată am încercat să-mi slujesc oamenii din jurul meu, societatea și mai ales patria, țara și mi-am făcut datoria în primul rând că m-am pregătit pentru profesia de avocat. (…) Cred că mi-am făcut datoria ca profesionist (…), ca român și ca ostaș. (…) Cred că mi-am făcut datoria și ca om politic în ultimii 25 de ani”, a declarat Quintus, la Palatul Cotroceni..

„Sunt bucuros, domnule Quintus, că mă aflu alături de cineva care reprezintă personificarea unui secol de istorie și a opt decenii de identificare cu valorile liberalismului și ale democrației. (….) Am admirat întotdeauna seninătatea de pe chipul dumneavoastră, în ciuda faptului că ați avut în viață ani grei, despre care junii politicii nici nu își imaginează că pot exista. (…) De aceea, probabil că disputele politice de astăzi, când unii vorbesc despre dictatură în plină democrație, vă fac deseori să zâmbiți”, i-a transmis, la acel moment, președintele lui Mircea Ionescu Quintus.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se...
Familia lui Costel Corduneanu refuză să deschidă sicriul cu trupul neînsuflețit. Motivul pentru care apropiații...
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Prințul cuceritor s-a despărțit de șatena sexy din Cluj și… din nou lângă marea iubire
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe...
Reacţia unui clujean după ce s-a trezit cu maşina lovită de o trotinetă electrică aruncată...
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO de la priveghi
Cât a ajuns să coste un kilogram de roșii românești în piețele din București! Ce...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
Studiu: Aproape jumătate dintre români preferă să aibă în case între 22 şi 24°C
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Victorie ISTORICĂ pentru România. Europa a spus Da: Suntem aici pentru a sărbători
Băutura demult dispărută din România. Era cea mai populară pe vremea bunicilor
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de...
Incredibil cine e Mihaela, fata care s-a aruncat de la etajul 15! Mesajul de adio...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Momentul în care o femeie merge cu unchiul mort la bancă să ia un împrumut:...
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
Gazul înghețat de pe Uranus și Neptun ne-ar putea spune cum s-au format aceste planete