GRECIA – ROMÂNIA LIVE în barajul pentru calificarea la CM 2014. Echipa de start a României. UPDATE

GRECIA - ROMÂNIA LIVE în barajul pentru calificarea la CM 2014. Echipa de start a României. UPDATE
GRECIA - ROMÂNIA LIVE. Poți vedea aici GRECIA - ROMÂNIA LIVE în preliminariile CM 2014, din Brazilia. Meciul GRECIA - ROMÂNIA este transmis LIVE la TV de România TV
Publicat: 15/11/2013, 21:10
Actualizat: 15/11/2013, 23:44

ROMÂNIA întâlnește GRECIA în această seară în manșa tur a barajului pentru calificarea la Campionatul Mondial de Fotbal din Brazilia. Partida GRECIA – ROMÂNIA se dispută pe Stadionul Giorgios Karaiskakis, din Pireu, de la ora 21:45, și este transmisă în direct de România TV.

Echipele de start

GRECIA: Karnezis – Torosidis, Siovas, Sokratis, Holebas – Katsouranis, Maniatis, Tziolis – Salpingidis, Mitroglou, Samaras

ROMÂNIA: Lobonț – Mățel, Goian, Gardoș, Raț – Cociș, Bourceanu – Torje, B. Stancu, Tănase – Marica

URMĂREȘTE LIVE TEXT PARTIDA GRECIA – ROMÂNIA

GRECIA – ROMÂNIA LIVE. Chiricheș a sosit la Atena

Fundașul Vlad Chiricheș a sosit, vineri seară, la Atena, unde reprezentativa României întâlnește selecționata Greciei, în barajul pentru CM-2014, el afirmând că va fi apt pentru partida retur de la București, informează www.prosport.ro.

„Nu am emoții, a venit masca, sunt apt pentru retur”, a declarat Chiricheș.

Dragomir nu mai asista la GRECIA – ROMÂNIA

Fostul președinte al LPF, Dumitru Dragomir, nu a mai făcut deplasarea la Atena pentru a urmări meciul Grecia-România, din play-off-ul Cupei Mondiale, din cauza unor probleme stomacale, a declarat patronul clubului Astra Giurgiu, Ioan Niculae.

„Până la 13.30 totul era în regulă, dar m-a sunat apoi și mi-a spus că nu mai poate veni din cauza unor probleme stomacale și că îi este rău”, a spus Niculae.

GRECIA – ROMÂNIA Fernando Santos: Cred că se va juca la așteptare

Selecționerul Greciei, Fernando Santos, a declarat, joi, într-o conferință de presă, că a studiat bine echipa României și jucătorii săi știu lucrurile pe care trebuie să le exploateze în dubla manșă din play-off-ul Cupei Mondiale din 2014.

„Nu cred că există o favorită în astfel de meciuri în care un mic detaliu poate schimba totul. Și nu uitați că barajul are două manșe, una la noi și una la București. Vor fi două meciuri grele pentru ambele echipe. Bineînțeles că există o presiune psihologică, în ambele tabere. Am studiat bine adversarul, jucătorii noștri știu lucrurile pe care trebuie să le exploateze. România este o echipă puternică și ne așteaptă o confruntare dificilă. Nici noi, nici România nu vom juca la egal. Probabil România se va axa pe defensivă și va încerca să ne surprindă pe contraatac. Și noi vom încerca să-i surprindem, să câștigăm”, a spus Santos, informează publicația Sport.

Fernando Santos consideră că România „este tare ca și grup”. „Va conta mai puțin cine joacă și cine lipsește. Cred că se va juca și la așteptare, ambele echipe vor încerca să marcheze primul gol și în primul rând să nu primească. Cu tot respectul pentru România, am încredere nelimitată în jucătorii mei. Am încredere că noi ne vom califica. Da, arbitrul este portughez, dar se joacă Grecia – România, deci eu sunt grec”, a menționat tehnicianul.

GRECIA – ROMÂNIA LIVE. Lotul Greciei pentru „dubla” cu România

– portari: Orestis Karnezis (Granada CF), Michalis Sifakis (Charleroi SC) și Stefanos Kapino (Panathinaikos Atena).

– fundași: Vassilis Torosidis (AS Roma), Loukas Vyntra (Levante UD), Sokratis Papastathopoulos (Borussia Dortmund), Kostas Manolas, Chose Cholebas, Dimitris Siovas (toți, Olympiacos Pireu) și Giorgos Tsavellas (PAOK Salonic).

– mijlocași: Alexandros Tziolis, Kostas Katsouranis, Sotiris Ninis (toți, PAOK Salonic), Giannis Maniatis, Andreas Samaris (ambii Olympiacos Pireu), Giorgos Karagounis (Fulham), Kostas Fortounis (FC Kaiserslautern), Panagiotis Kone (Bologna) și Panagiotis Tactsidis (AS Roma).

– atacanți: Lazaros Christodoulopoulos (Bologna), Kostas Mitroglou (Olympiacos Pireu), Giorgos Samaras (Celtic Glasgow), Dimitrios Salpigidis (PAOK Salonic) și Fanis Gekas (Konyaspor).

Lotul ROMÂNIEI pentru partida cu GRECIA:

Portari: Ciprian Tătărușanu (Steaua), Bogdan Lobonț (AS Roma), Costel Pantilimon (Manchester City)

Fundași: Alexandru Mățel (Astra Giurgiu), Srgian Luchin (Dinamo), Valerică Găman (Astra Giurgiu), Dorin Goian (Asteras Tripolis), Florin Gardoș (Steaua București), Vlad Chiricheș (Tottenham), Răzvan Raț (West Ham United), Iasmin Latovlevici (Steaua),

Mijlocași: Gabriel Torje (Espanol), Bănel Nicoliță (FC Nantes), Costin Lazăr (PAOK Salonic), Alexandru Bourceanu (Steaua), Răzvan Cociș (Hoverla Ujgorod), Ovidiu Hoban(Petrolul), Alexandru Maxim (VfB Stuttgart), Cristian Tănase (Steaua)

Atacanți: Bogdan Stancu (Genclerbirligi), Gheorghe Bucur (Kuban Krasnodar), Gheorghe Grozav (Terek Groznîi), Ciprian Marica (Getafe), Claudiu Keșeru (Bastia), Marius Niculae (Hoverla Ujgorod).

GRECIA – ROMÂNIA Jucătorii greci sunt optimiști

Atacantul Dimitrios Salpigidis (PAOK Salonic) a declarat că naționala Greciei este foarte motivată și va încerca să se impună în fața României în ambele manșe ale barajului pentru Cupa Mondială din 2014.

„Am evitat Franța și Suedia la baraj, dar asta nu înseamnă că meciurile cu România vor fi simple. Șansele sunt 50-50. Teoria «dacă nu pot câștiga un meci, măcar să nu-l pierd» e corectă, dar niciodată nu știi ce surprize îți rezervă partida. Vom încerca să câștigăm ambele meciuri cu România. Nu se pot face predicții, într-o fază, într-un moment, o greșeală poate schimba totul. Suntem foarte motivați, vom da totul pentru calificare și sperăm ca noi să fim cei care obținem biletele pentru Brazilia. Îmi aduc aminte de România generației lui Hagi, un fotbalist uriaș, l-am admirat încă din copilărie”, a spus Salpigidis pentru Sport Day.

Fundașul Sokratis Papasthatopoulos (Borussia Dortmund) a subliniat că echipa României este un adversar de luat în seamă. „Întotdeauna jucăm la victorie, ar fi ideal să păstrăm poarta intactă în primul meci cu România. Va fi un joc foarte dificil. Ori ne calificăm și totul e perfect, ori ratăm calificarea în Brazilia și va fi o mare dezamăgire. Dar sper ca noi să fim în final învingătorii. România este o echipă tehnică, un adversar serios”, a spus Papasthatopoulos.

GRECIA – ROMÂNIA LIVE. Atacantul Fanis Gekas a declarat că ”dubla” cu România, din barajul de calificare pentru Cupa Mondială, va fi foarte dificilă, apreciind că naționala Greciei nu trebuie să primească gol în meciul de vineri, de pe teren propriu.

”Va fi un meci greu pentru ambele echipe. Lucrul bun e că avem experiența unor astfel de confruntări și cred că dacă suntem serioși și organizați vom obține un rezultat bun vineri, pentru a căpăta și mai multă încredere în perspectiva returului de la București. Vrem să câștigăm la zero. În astfel de meciuri e important să fii concentrat de la început și până în minutul 90. Vom face tot ceea ce depinde de noi să fructificăm avantajul terenului propriu și să câștigăm, nu are importanță cine va înscrie, important e să ajungem în Brazilia. Trebuie să câștigăm fără să luăm gol acasă, e foarte important”, a spus Gekas, care joacă la Konyaspor, citat de Nova Sports.

Mijlocașul Kostas Fortounis (Kaiserslautern) a afirmat că obiectivul naționalei Greciei în primul meci cu România este să învingă la zero. ”Cred că dacă vom prinde o zi bună vineri, marțea viitoare luptăm în România pentru calificare. Vom încerca din răsputeri să nu luăm gol pe teren propriu și să înscriem de câte ori vom putea. Avem jucători foarte buni, suntem încrezători în forțele noastre. Despre adversar ne va spune antrenorul tot ce trebuie, dar dincolo de asta ne în primul rând concentrăm pe jocul nostru. Trebuie să câștigăm la zero”, a spus Fortounis.

GRECIA – ROMÂNIA LIVE. Ponta: România are șansa a doua

România are șansa a doua în partida de fotbal cu Grecia, în vederea calificării la Campionatul Mondial, dar se poate califica, a declarat premierul Victor Ponta.

„Eu cred că România are șansa a doua, dar că se poate califica. Am admirat întotdeauna la greci încăpățânarea și încrederea pe care o au în ei și mi-aș dori și eu să o avem în toate, nu doar în fotbal (…) Așa încât, dacă mâine seară și, după aceea, marți, românii vor fi mai curajoși, mai încrezători, eu cred că sigur ne calificăm”, a spus Ponta la România TV.

GRECIA, favorită la calificare

GRECIA este considerată favorită la calificare, cu o cota de 1.70. ROMÂNIA are cota 2.00 să ajungă la CM 2014, din Brazilia. Elenii sunt considerați favoriți în partida GRECIA – ROMÂNIA, cu o cotă de 1.90 la victorie. Un egal are cota 3.25, iar o victorie a „tricolorilor” este cotată cu 4.25. Bookmakerii consideră că se vor marca puține goluri în această seară și acordă cota 1.45 pentru evenimentul „sub 2,5 goluri”. Un meci cu cel puțin trei goluri marcate are cota 2.60. Cel mai probabil scor în partida GRECIA – ROMÂNIA este 1-0, cu o cotă de 5.00.

Favorit să marcheze un gol în partida GRECIA – ROMÂNIA este atacantul lui Olympiacos, Kostas Mitroglou, cu o cotă de 3.00. Jucătorul român cotat cu cele mai mari șanse de a marca pe stadionul Giorgios Karaiskakis este atacantul lui Getafe, Ciprian Marica, cu o cotă de 4.00.

Marcatori:
Kostas Mitroglou (Grecia) – 3.00
Dimitrios Salpingidis (Grecia) – 3.50
Giorgos Samaras (Grecia) – 3.50
Theofanis Gekas (Grecia) – 3.50
Ciprian Marica (România) – 4.00
Bogdan Stancu (România) – 4.75
Marius Niculae (România) – 4.75
Claudiu Keșeru (România) – 4.75

Cum s-au calificat GRECIA și ROMÂNIA la baraj

GRECIA s-a calificat la baraj după ce a terminat pe locul secund în grupa G. Elenii au avut același număr de puncte ca Bosnia, 25, dar a pierdut prima poziție la golaveraj (12-4 față de 30-6).

Rezultatele Greciei în grupa G:
2-0 și 1-0 cu Liechtenstein
1-0 și 1-0 cu Slovacia
1-0 și 2-1 cu Letonia
2-0 și 1-0 cu Lituania
0-0 și 1-3 cu Bosnia
*primul rezultat este cel înregistrat pe teren propriu

Golgeterul elenilor în preliminarii este Dimitrios Salpingidis, cu trei reușite. Pentru GRECIA au mai marcat Gekas (2 goluri), Mitroglou (2), Christodoulopoulos, Ninis, Spiropoulos și Karagounis.

ROMÂNIA s-a calificat la baraj după ce s-a clasat pe locul doi în grupa D. „Tricolorii” au înregistrat șase victorii, un egal și trei înfrângeri, cu un golaveraj total de 19-12.

Rezultatele României în grupa D:
2-0 și 2-0 cu Estonia
4-0 și 4-0 cu Andorra
0-2 și 1-0 cu Turcia
3-0 și 2-2 cu Ungaria
1-4 și 0-4 cu Olanda
*primul rezultat este cel înregistrat pe teren propriu

Golgeterul „tricolorilor” în preliminarii este Ciprian Marica, cu cinci reușite. Pentru ROMÂNIA au mai marcat Torfe (3 goluri), Lazăr (2), Chipciu, Keșeru, Găman, Mutu, Maxim, Tănase, Grozav, Pintilii și Stancu.

Partida GRECIA – ROMÂNIA contând pentru manșa tur a play-off-ului Cupei Mondiale se va disputa, vineri, de la ora 21.45, pe Stadionul „Giorgios Karaiskakis” din Pireu, returul fiind programat pe Arena Națională la 19 noiembrie, începând cu ora 21.00.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se...
Familia lui Costel Corduneanu refuză să deschidă sicriul cu trupul neînsuflețit. Motivul pentru care apropiații...
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Prințul cuceritor s-a despărțit de șatena sexy din Cluj și… din nou lângă marea iubire
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe...
Reacţia unui clujean după ce s-a trezit cu maşina lovită de o trotinetă electrică aruncată...
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
Cât a ajuns să coste un kilogram de roșii românești în piețele din București! Ce...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
Studiu: Aproape jumătate dintre români preferă să aibă în case între 22 şi 24°C
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
S-a dat lege pentru toți proprietarii de TEREN din România. Regula imposibil de ocolit
Mari probleme în dragoste. Aceste zodii riscă să se despartă
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de...
Imagini exclusive de la priveghiul lui Costel Corduneanu. Berbecuții se rumenesc la proțap, prietenii din...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Momentul în care o femeie merge cu unchiul mort la bancă să ia un împrumut:...
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
Gazul înghețat de pe Uranus și Neptun ne-ar putea spune cum s-au format aceste planete