• Publicat:
Mini

ILEGALITĂȚI URIAȘE făcute de patron chiar sub nasul lui Reghecampf. Cum a fost POSIBIL așa ceva

ILEGALITĂȚI URIAȘE făcute de patron chiar sub nasul lui Reghecampf. Cum a fost POSIBIL așa ceva
Mai multe percheziții au loc la Primăria și Clubul Sportiv din Chiajna, miercuri, într-un dosar de delapidare, deturnare de fonduri și evaziune fiscală cu un prejudiciu de 35 milioane lei iar primarul Mircea Minea a fost dus la audieri cu mandat, au declarat pentru MEDIAFAX, surse judiciare.

Potrivit unui comunicat transmis de Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR), miercuri dimineața au fost făcute șase percheziții la „sediul unei instituții și la un club sportiv din localitatea Chiajna , precum și la domiciliile a patru persoane, care prin activitatea infracțională ar fi produs un prejudiciu de 35 de milioane de lei”.

„În fapt, în perioada 2011-2015 principalul suspect ar fi efectuat cheltuieli și sponsorizări din conturile instituției către clubul sportiv, fără a îndeplini procedurile legale”, mai informează Poliția Română.

„De asemenea , în calitate de reprezentant al clubului sportiv, ar fi cedat administrarea unei unități hoteliere aparținând clubului, către o altă persoană, care la rândul său , prin intermediul a două societăți tip fantomă, nu ar fi declarat activitățile comerciale desfășurate către organele fiscale”, se mai spune în sursa citată.

Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX că perchezițiile au fost făcute la Primăria Chiajna și la Clubul Sportiv finanțat de primărie, Concordia, iar vizat de percheziții ar fi primarul Mircea Minea care ar fi efectuat sponsorizări către Clubul Sportiv Concordia Chiajna fără respectarea procedurilor legale.

Polițiștii de la Direcția de Investigare a Criminialității Economice (DICE) au pus în executare 11 mandate de aducere în acest dosar, iar potrivit surselor citate printre cei conduși la audieri se numără primarul Mircea Minea, membrii ai Consiliului Local și angajați ai clubului de fotbal.

Primarul, cel care a administrat clubul de fotbal între 2011- 2014, ar fi cedat în mod ilegal hotelul clubului către un consilier local. Acesta din urmă alături de sora sa, a înființat două societăți fantomă prin care nu a plătit taxele și impozitele pentru activitățile de la hotel. Atfel, hotelul a fost folosit și pentru alte activități decât cele ale clubului de fotbal, au mai declarat sursele judiciare pentru MEDIAFAX.

Aceleași surse spun că din 2015, chiar dacă nu mai adminstra clubul de fotbal, primarul ar fi asigurat cu bani de la primăria Chiajna toate cheltuielile clubului. Fără acordul Consiliului Local a plătit facturi de apă și energie.

Inchide