Mirel Rădoi „fuge” să facă școala de antrenori în Moldova. La Chișinău nu se cere Bacalaureat

Mirel Rădoi „fuge să facă școala de antrenori în Moldova. La Chișinău nu se cere Bacalaureat
Publicat: 28/09/2015, 10:16
Actualizat: 28/09/2015, 14:19

Ca să scape de critici, Mirel Rădoi a găsit o cale prin care să fenteze Școala de Antrenori din FRF, acolo unde nu se poate înscrie pentru obținerea licenței Pro, pentru că nu deține diplomă de Bacalaureat – condiția obligatorie. Mirel vrea să fenteze FRF cu ajutorul lui Dan Apolzan, angajat la „Casa Fotbalului”, scrie sportnews.ro.

FRF i-a oferit lui Rădoi o derogare și acesta se poate înscrie la cursurile Școlii de Antrenori din Republica Moldova, unde nu se cere diploma de BAC. În urma schimbului de semnături între Ghenadie Scurtul, directorul tehnic al federației de la Chișinău și Dan Apolzan, directorul Școlii de Antrenori din cadrul FRF, Rădoi va putea începe cursurile pe 5 octombrie. Apoi, se va transfera la forul condus de Apolzan.

Apolzan ar fi comis o încălcare de regulament, explică Mircea Rădulescu, fostul șef al școlii federale. Rădoi nu putea primi derogare, pentru a urma cursurile în altă parte, deoarece el nu poate face dovada că este antrenor în țara lui. Condițiile sunt „înlănțuite”. Rădoi nu poate face această dovadă până nu ia BACUL.

Mircea Rădulescu explică situația lui Mirel Rădoi, spunând de ce stelistul nu se poate înscrie nicăieri fără BAC, nici măcar la moldoveni. Rădoi trebuie să facă dovada că este antrenor în România, iar asta nu se poate face, doarece nu are examenul de Bacalaureat luat.

Reacțiile colegilor din fotbal

El încearcă să dea impresia că nu e antrenorul echipei și se plimbă pe acolo, prin teren, ca și cum n-ar interveni. E jenant! Acum citesc că vor să-l facă director sportiv și să-i ia prerogativele lui Mache (n.r. – Marius Ianuli). Se duce să stea cu pompierii la sedință, cu bodyguarzii, apoi se duce să antreneze. Am avut problema de a antrena două echipe într-o perioadă foarte scurtă, și apoi n-am mai avut voie să antrenez. Mi s-a spus că sunt la a treia echipă. M-au amenintat: «Voi trimite o comisie de la federație, să urmărească dacă conduci antrenamentele sau nu. Vei fi suspendat sau clubul va avea de suferit»”, a declarat Marius Ninel Șumudică, antrenor la Astra Giurgiu, cu privire la situația lui Rădoi.

„Sper ca federația să respecte regulamentul care a fost aprobat de Comitetul Executiv și să ia măsuri! Nu poate să dea indicații directorul sportiv, nu trebuie să i se permită acest lucru. Sunt destule imagini cu Rădoi în care se vede că poartă cronometrul în mînă și antrenează. Liga și federația trebuie să ia măsuri drastice! Dar nu cu gura! Nu contează cine ești sau cum te cheamă. E o problemă, dacă nu ai licență. Părerea mea e că nu cunoaște multe, el nu știe termeni. Există și o circulară FIFA, trebuie să ținem cont de ea. Dacă FRF crede că merge așa, atunci trebuie să sesizăm FIFA! Cel mai bun exemplu e cel al lui Zidane, care nu avea licență și a fost sancționat. Acum sunt destule imagini cu Rădoi în care se vede că poartă cronometrul în mână și antrenează. Așa au văzut și la Zidane, l-au chemat la comisie și i-au dat sancțiune. Federația și liga trebuie să impună măsuri drastice. Abia atunci vom vedea ordine și disciplină în fotbalul nostru”, a spus la rândul său Ionel Viorel Ganea, antrenor la Dunărea Călărași.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă are o experiență de 14 ani, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2006. Între 2007-2009 a lucrat la revista și site-ul „4TuningRo”, ambele produse dedicate citeste mai mult