• Publicat:
Mini

Noua lege RCA, criticată dur de transportatori: Ne bagă în faliment! Prețurile asigurărilor vor exploda!

Noua lege RCA, criticată dur de transportatori: Ne bagă în faliment! Prețurile asigurărilor vor exploda!
Noua lege RCA va aduce dezastrul pentru șoferi. Modificarea ei va determina creșterea prețurilor la polițele de asigurare. Potrivit estimărilor făcute de specialiști, puțini români vor mai putea să încheie un RCA.

UNTRR (Uniunea Națională a Transportatorilor Rutier din România) îi avertizează dur pe șoferi, cu privire la legea RCA, care, odată aprobată, ar putea genera o explozie a prețurilor pe piața polițelor de răspundere civilă auto.

Proiectul de modificare a legislației RCA a primit aviz negativ din partea Consiliului Economic și Social, deoarece ar fi generat o creștere bruscă a tarifelor.

„Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) își exprimă dezamăgirea cu privire la decizia Guvernului de a trimite în Parlament proiectul de lege pentru modificarea și completarea Legii nr. 132/2017 privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto (RCA).

Considerăm că nu este o atitudine pro business prin care administrația să fie un partener al mediului de afaceri. În plus, amplificată cu măsurile protecționiste din vestul Europei impuse prin Pachetul Mobilitate ar putea conduce la falimentul industriei de transport rutier”, afirmă UNTRR.

„Dacă se vor adopta cele mai importante modificări propuse prin proiectul de lege pentru modificarea legii RCA, respectiv abrogarea prevederilor ce limitează cheltuielile administrative și de vânzare ale poliței de asigurare ce pot fi incluse de asigurători în calculul tarifelor de primă (…)

(…)(în acest moment plafonate la 25%) și eliminarea obligației ASF de reglementare a modului de calcul al tarifelor de primă, a criteriilor de risc, a indicilor de încărcare, a coeficienților de majorare și/sau corecție ori alte instrumente de ajustare a tarifelor de primă, atunci se vor re-crea condițiile dezechilibrelor grave în piața RCA.

Mai mult de atât, tarifele vor crește accentuat pentru toți deținătorii celor 8,2 milioane de vehicule din România, indiferent dacă sunt persoane fizice sau juridice”, avertizează transportatorii rutieri.

Inchide