Oferte Crăciun și Revelion 2015. Sărbători de iarnă cu tradiții de la țară, în ofertele turistice din Sibiu și Maramureș

Oferte Crăciun și Revelion 2015. Sărbători de iarnă cu tradiții de la țară, în ofertele turistice din Sibiu și Maramureș
Publicat: 14/12/2014, 12:09
Actualizat: 04/11/2019, 21:23

Oferte Crăciun și Revelion 2015. În județul Sibiu, zeci de unități de cazare s-au pregătit cu oferte speciale pentru perioada sărbătorilor de iarnă, cele mai căutate zone fiind Mărginimea Sibiului, unde turiștii pot admira peisajul, pot lua o gură de aer proaspăt și pot trăi cu adevărat ca la țară, dar și zonele montane Bâlea și Păltiniș și municipiul Sibiu.

În Mărginimea Sibiului, proprietarii de pensiuni au pregătit oferte speciale pentru Crăciun, în acestea fiind incluse, în general, mâncăruri tradiționale, grupuri de colindători și muzică populară specifică zonei. Prețurile pentru perioada Crăciunului variază între 40 și 220 de lei pe noapte de persoană, în funcție de clasificarea fiecărei unități de cazare.

Unele dintre pensiunile agroturistice din Mărginimea Sibiului le oferă turiștilor posibilitatea de a participa la treburile gospodărești de peste zi, de exemplu mulsul vacilor sau adăpatul cailor. În plus, în cazul în care va fi zăpadă, turiștii se vor putea plimba cu sania trasă de cai.

Pentru perioada Revelionului, multe din unitățile de cazare din Mărginimea Sibiului sunt deja rezervate.

„Avem întreaga capacitate ocupată de Revelion. Sunt oameni din București care au mai fost la noi și în anii trecuți. Ne-au contactat încă din vară pentru a rezerva cabana pentru noaptea de Revelion”, spune Mihaela Faur, reprezentant al unei cabane cu 16 locuri.

Unitățile de cazare din zonă care încă nu sunt ocupate pentru Revelion pot fi închiriate integral sau în acestea se pot rezerva camere la prețuri cuprinse între 100 și 400 de lei pe noapte de persoană. Sejururile minime sunt, la majoritatea unităților, de trei nopți, iar pachetele includ cazarea cu pensiune completă sau demipensiune, dar și masa festivă din noaptea de Revelion și din 1 ianuarie.

Prețurile și ofertele diferă în funcție de tipul unității de cazare – cabană, pensiune, hotel – și de dotările de care dispune.

Turiștii care aleg zona montană din județul Sibiu speră să găsească aici de sărbători zăpadă, iar potrivit meteorologilor s-ar putea ca dorința să li se împlinească.

La Bâlea Lac deja există un strat de nea, iar în zonă se lucrează de zor la construirea Hotelului de gheață, atracția principală a zonei.

„Am început lucrările la hotelul din acest an. Tema va fi «Horoscop». Hotelul principal va fi gata până de sărbători. De Crăciun va putea fi vizitat, iar pentru Revelion avem deja rezervări. Unitatea este rezervată în proporție de sută la sută de un grup de turiști din Marea Britanie”, afirmă Leonard Klingeis, reprezentantul companiei care construiește Hotelul de gheață.

El spune că, după sărbători, proiectul va continua cu construcția unor sateliți ai hotelului, dar și cu realizarea Bisericii de gheață.

Aceeași firmă deține la Bâlea Lac și o cabană, iar pentru Revelion au fost pregătite mai multe pachete de oferte. Primul pachet constă în trei nopți de cazare, demipensiune și masa festivă de Revelion, iar pentru acesta prețul variază între 1.140 și 1.315 lei de persoană, în funcție de tipul de cameră aleasă. Cel de-al doilea pachet include două nopți de cazare, demipensiune și masa de Revelion și poate fi achiziționat la prețuri cuprinse între 963 și 1.228 de lei de persoană.

La această cabană nu există o ofertă specială pentru Crăciun, dar pot fi închiriate camere la prețuri cuprinse între 100 și 360 de lei pe noapte.

La cea de-a doua cabană de la Bâlea Lac – fosta cabană de vânătoare a familiei Ceaușescu – turiștii pot achiziționa pachete de Revelion la tarife cuprinse între 850 și 1.100 de lei de persoană. Prețul diferă în funcție de numărul nopților de cazare și de tipul camerei, iar în ofertă sunt incluse cazarea, demipensiune, masa festivă și divertisment. Toți cei care aleg un pachet la această cabană beneficiază de o noapte de cazare gratuită.

De Crăciun, un loc în această cabană poate fi rezervat cu prețuri cuprinse între 350 și 420 de lei pentru un sejur de două nopți. Cei care plătesc două nopți primesc gratuit cea de-a treia noapte de cazare.

La Bâlea Lac turiștii pot schia, se pot da cu sania sau cu patinele direct pe Lacul Bâlea sau pot închiria un snowmobil.

Oferte Crăciun și Revelion 2015. Crăciunul și Revelionul la Păltiniș

În stațiunea Păltiniș, în cealaltă parte a județului, turiștii pot alege fie cabane particulare, fie unități de cazare cu diferite dotări, de la cabane simple până la hoteluri de patru stele cu centre SPA, saună, piscină, conexiune la internet și parcare privată supravegheată video.

La Păltiniș, prețul pachetelor speciale de Revelion pornește de la 125 de lei și poate ajunge până la 630 de lei pe noapte de persoană.

Și aici multe dintre unitățile de cazare sunt deja închiriate de Revelion, dar mai există locuri disponibile pentru Crăciun, când prețurile variază între 45 și 120 de lei pe noapte la pensiuni și pot ajunge până la 334 de euro de persoană pentru un sejur de două nopți la un hotel de patru stele.

Dacă nu va ninge, turiștii care aleg stațiunea Păltiniș vor putea schia totuși pe pârtiile din complexul Arena Platoș unde există instalații de zăpadă artificială și nocturnă. Aici vor fi organizate chiar petreceri pe pârtie, atât de Crăciun, cât și de Revelion.

Municipiul Sibiu este o altă destinație de sărbători. Închirierea unei camere în oraș se poate face cu sume cuprinse între 63 și 293 de lei pe noapte. Cei care aleg orașul ca destinație de vacanță pot beneficia de ofertele bogate ale muzeelor, pot vizita Târgul de Crăciun și pot vedea împrejurimile.

O altă destinație pentru turiștii care vor să își petreacă sărbătorile la țară este județul Maramureș, unde aceștia vor putea îmbrăca costume populare, vor putea asista la tăierea porcului și vor fi colindați de grupuri de „coconi” – copii îmbrăcați în costume populare tradiționale care vestesc primii Nașterea Domnului în toate gospodăriile dintr-un sat, în Ajunul Crăciunului.

La o pensiune de trei stele, pentru Crăciun o noapte de cazare costă 180 de lei de persoană.

„Oferim în 23 decembrie, în ajunul Ajunului Crăciunului, cina cu mâncăruri tradiționale, iar în 24 decembrie, pregătim la micul dejun tobă, cârnați, caltaboși, șnițel, chiftele, jumări, zacuscă, slănină, brânză, ouă, ceai, lapte, murături, unt, gem de casă. La prânz vor fi, la fel, mâncăruri tradiționale, iar în prima parte a serii vom fi colindați de grupuri de coconi și de cocoane, ce vestesc Marea Taină a Nașterii Mântuitorului”, spune un reprezentant al pensiunii.

Totodată, turiștii care vor dori să participe la slujba specială de Crăciun o pot face la Mănăstirea Bârsana, aflată la cinci kilometri de pensiune, după care se vor întoarce pentru a petrece în jurul bradului de Crăciun, luând cina festivă. Și în prima zi de Crăciun turiștii vor putea participa la slujba de la Mănăstirea Bârsana și li se vor servi la masă tot mâncăruri tradiționale.

Pentru Revelion, pensiunea oferă un sejur de cinci zile și patru nopți de cazare cu demipensiune, adică mic dejun, cină și masă festivă de Revelion, la prețul de 850 de lei de persoană.

„Din mâncarea tradițională nu vor lipsi coaste și cârnați, sarmalele, cozonacul, prăjiturile de casă, mămăliga cu brânză și cu jumări și horinca din partea casei. De asemenea, turiștii vor asista la un mini-program cu ceterași din zona Maramureșului, iar celor care vor dori le punem la dispoziție costume populare pentru a se îmbrăca”, spun reprezentanții aceleiași pensiuni.

La o pensiune din Baia Sprie, care are 55 de camere, de Crăciun un sejur de trei nopți și patru zile costă 900 de lei de persoană.

„Primirea oaspeților are loc în 23 decembrie, la prânz, cu platouri tradiționale, horincă și vin, ciorbă de perișoare, mixt grill, cartofi cu rozmarin la cuptor, salată asortată de murături, papanași cu gem de afine. La cină se oferă tocăniță de porc la ceaun, cu piure de cartofi, mămăliguță sau varză călită și clătite cu dulceață. În 24 decembrie, pregătim un mic dejun bufet suedez, un prânz cu ciorbă țărănească de porc, cotlet haiducesc, iar seara începe cu primirea cetelor de colindători și cu o cină cu bucate tradiționale”, afirmă reprezentanții acestei pensiuni.

În ziua de Crăciun, turiștii pot participa la slujbă la biserica „Sfinții Împărați Constantin și Elena”, situată la 500 de metri de pensiune, iar la masa de prânz vor fi serviți cu ciorbă ardelenească, ceafă rustică la cuptor, cozonaci și prăjituri de casă. La cină, turiștii vor primi medalion rustic și sarmale cu afumătură.

Oferte Crăciun și Revelion 2015.De Revelion, un pachet turistic de cinci zile și patru nopți costă 1.500 de lei

„Turiștii sunt întâmpinați în 30 decembrie cu platouri rustice și ciorbă de fasole cu afumătură, iar seara îi invităm să asiste la tăierea porcului și la pomana porcului. Masa festivă de Revelion include, printre alte produse, păstrăv la cuptor și medalion de mușchiuleț de porc cu sos de piper verde. Vom mai avea tort, șampanie, tombolă și focuri de artificii, invitați fiind Frații Petreuș. În 2 ianuarie, la cină, pregătim un gulaș la ceaun în aer liber și un foc de artificii”, adaugă reprezentanții pensiunii.

O altă pensiune de trei stele, aflată în comuna Săcel, are trei variante de ofertă, în funcție numărul nopților de cazare, cu prețuri care variază de la 790 de lei de persoană pentru patru zile și trei nopți, până la 990 de lei de persoană, pentru șase zile și cinci nopți.

„Turiștilor le punem la dispoziție pâine de casă pe vatră și cozonac de casă pe vatră, pregătite într-un cuptor ce funcționează cu lemne, prăjitură de casă. Pentru masa festivă de Crăciun pregătim mâncare tradițională și oferim un spectacol folcloric cu ceterași. De asemenea, turiștii pot asista la tăierea porcului pe ritm de muzică populară și ceterași, la pomana porcului și la un foc de tabără. Le oferim și plimbări cu sania sau căruța trasă de cai”, au spus reprezentanții pensiunii.

Pentru petrecerea de Revelion, pensiunea oferă trei variante, la fel în funcție de numărul nopților de cazare, între 990 de lei de persoană pentru patru zile și trei nopți, și 1.190 de lei pentru șase zile și cinci nopți. Turiștii vor beneficia de mese tradiționale.

La o pensiune din Vișeul de Sus, cinci nopți de cazare în cameră dublă costă, de Crăciun, 1.350 de lei de persoană. În acest tarif sunt incluse mic dejun, prânz, cină, precum și o masă festivă tradițională cu colinde, iar o altă ofertă este de 775 de lei de persoană pentru cinci nopți de cazare în cameră dublă și demipensiune, plus o masă tradițională cu colinde.

De Revelion, turiștii au la dispoziție, la fel, două pachete: unul de 1.950 de lei de persoană în cameră dublă, pentru cinci nopți de cazare în regim all inclusive – bufet suedez și petrecere de Revelion, iar altul de 995 de lei de persoană în cameră dublă, demipensiune și petrecere de Revelion.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
6 sfaturi pentru o viață cât mai lungă de la un bărbat de 110 ani....
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
ORDINUL s-a dat deja de la primărie. Se întâmplă în FIECARE NOAPTE, începând cu ora...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Un drog „neobișnuit de puternic” a omorât un om și a băgat alți opt în...