OFERTE PAȘTE 2014. Sejur la Arieșeni, all inclusive, între 550-650 de lei la pensiune de patru margarete

OFERTE PAȘTE 2014. Sejur la Arieșeni, all inclusive, între 550-650 de lei la pensiune de patru margarete
Publicat: 03/04/2014, 12:35
Actualizat: 29/07/2014, 19:53

OFERTE PAȘTE 2014.O pensiune de patru margarete din Albac oferă turiștilor sejururi de patru zile la prețuri între 300 și 600 de lei pentru cazare, demipensiune și masa festivă de Paște, care include produse tradiționale precum miel la cuptor, drob, tocăniță de oaie la ceaun, ouă încondeiate, cozonaci, prăjituri de casă și băuturi alcoolice din zonă, precum afinată sau merișorată. Proprietarii pensiunii le promit turiștilor că vor putea participa la obiceiuri tradiționale din zonă și la slujba de Înviere la Biserica lui Horea din Albac, iar pentru cei petrecăreți – focuri de tabără și grătar în aer liber.

La Arieșeni, o pensiune de patru margarete oferă turiștilor pachete all inclusive cu trei nopți de cazare la prețul de 550 de lei și cu patru nopți de cazare la 650 de lei, ambele având inclusă masa de Paște. Pensiunea încearcă să atragă turiștii cu acces gratuit la saună și jacuzzi, dar și cu internet în camere.

La Rimetea, localitate cu populație majoritar maghiară și căutată de turiștii străini, pensiunile au prețuri medii de 200 de lei de persoană pe noapte, pentru cazare și demipensiune.

Astfel, o pensiune de trei margarete din Rimetea oferă turiștilor care aleg să petreacă Paștele în localitate un program care cuprinde vizite la mănăstirile din zonă, dar și la Salina Turda, în Cheile Turzii sau la Cetatea Colțești, obiective aflate în apropiere. De asemenea, proprietarii pensiunii vor pregăti pentru turiști mâncăruri tradiționale din miel, vită, pasăre sau porc.

Și la Vidra, o pensiune de trei margarete vine cu un program interactiv, pentru ca turiștii să nu se plictisească. Astfel, ei pot participa la vopsitul ouălor în mod tradițional sau la obiceiuri vechi care se păstrează în zonă, precum Craii sau Prăgșorul.

Aici, pachetul turistic costă 590 de lei pentru patru nopți de cazare, cu pensiune completă și masa specială de Paște. Pensiunea, care are opt camere cu băi, poate fi închiriată și integral, la un preț de aproximativ 2.000 de lei pe noapte.
La Arieșeni, o pensiune clasificată la două margarete încearcă să își atragă turiștii cu alternativa tradițională a celebrului jacuzzi, respectiv ciubărul de lemn. Pensiunea îi îmbie pe turiști la o baie „la ciubăr” în aer liber, o invenție specifică zonei, considerată de localnici un „jacuzzi moțesc”.

OFERTE PAȘTE 2014.Șeful ANTREC Alba, Emil Comșa, spune că în acest an ofertele pensiunilor turistice din Alba pentru sărbătorile de Paște sunt similare celor din anii trecuți, însă prețurile sunt mult mai mici.

„Ofertele sunt aproape la fel ca și cele de anii trecuți, ca durată și pachete de servicii, cu mențiunea că majoritatea pachetelor au mai scăzut ca preț. Astfel, avem pensiunile de două margarete, în care închirierea se face la cheie pentru 14-16 persoane, iar valoarea pachetului nu depășește 150 de lei de persoană. Grupul de persoane care vine trebuie să își prepare singur hrana. Alte pensiuni, de trei margarete, oferă pachete de trei zile cu pensiune completă la un preț de 300 de lei. Pensiunile de patru margarete oferă servicii all inclusive pentru patru zile, iar pachetul de servicii costă 600 de lei. Vilele turistice cu caracteristici hoteliere de două și trei stele oferă pachete de servicii cu demipensiune pentru patru zile, cu valori cuprinse între 350 și 400 de lei”, arată Comșa.

El adaugă că în acest an proprietarii de pensiuni încearcă să își atragă turiștii cu preparate și băuturi tradiționale, dar și cu mici spectacole puse în scenă de grupuri folclorice de cântăreți, instrumentiști sau dansatori.

OFERTE PAȘTE 2014.De asemenea, spune Comșa, Alba a beneficiat în acest an și de vizibilitatea pe care a avut-o la Târgul Național de Turism al României, unde delegația a numărat peste 150 de persoane care au oferit reprezentații artistice inedite. Ca urmare, el se așteaptă ca în acest an gradul de ocupare în timpul sărbătorilor în pensiunile din județ să fie mai mare decât anul trecut.

„Până acum, avem rezervări de circa 60 la sută și cererile pe care le primim zilnic ne fac să credem că vom avea un grad de ocupare de circa 90-95 la sută, față de anul trecut când în perioada Sărbătorilor de Paște am avut un grad de ocupare de 80 la sută”, susține Emil Comșa.

Managerul unei agenții de turism din Alba Iulia, Iuliana Makkai, afirmă însă că ofertele pentru Paște în țară nu au foarte mare căutare, turiștii căutând sejururi în străinătate pentru perioada sărbătorilor, pentru minivacanța de 1 Mai sau pentru concediu, iar una dintre destinațiile foarte căutate, care rivalizează la prețul pachetelor turistice cu România, este Grecia.

Dan Lungu, [email protected]

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie din Peru a stat 43 de zile cu un cui în gât fără...
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
„Riscul terifiant al unui Al Treilea Război Mondial se apropie”. Peter Szijjarto face un apel...
Cât mai are de trăit Kate Middleton, de fapt, după ce a fost diagnosticată cu...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Se jucau "urşii şi vânătorii" cu profesorul de geografie. Reacția directorului Liceului Tehnologic dn Bacău, după...
Andreea ar fi presimțit ce urma să i se întâmple la Timișoara?! Incredibil ce a...
Un nou proiect pentru Vero Căliman după ce a părăsit Gașca Zurli: ,,Voi face naveta...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
NASA a creat anvelopa indestructibilă, fără aer - VIDEO
UE cere ca Facebook şi TikTok să identifice şi să eticheteze falsurile generate cu AI,...
Ceva CIUDAT se întâmplă cu copacii din toată lumea! Primii care au observat
Decizie finală în România. Legea intră în vigoare din 1 iunie. Ciolacu: Așa e corect
Harry, gata să se împace cu William. E dispus să facă orice
A crezut că salvează un pui de arici, dar mare i-a fost surpriza când a...
Cum va fi înmormântată Andreea, studenta la Medicină ucisă la Timișoara! Detaliul neașteptat la care...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Otrava din farfuria românilor. Cum se îngălbenesc puii ca sa arate ca și când ar...
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Test de cultură generală. Care e cea mai rapidă limbă?