„Plata în natură” pentru o notă de trecere la titularizare. Un bărbat din Iași a primit doi ani de închisoare cu suspendare, după ce a pretins favoruri sexuale de la o tânără profesoară

„Plata în natură pentru o notă de trecere la titularizare. Un bărbat din Iași a primit doi ani de închisoare cu suspendare, după ce a pretins favoruri sexuale de la o tânără profesoară
Publicat: 27/11/2019, 10:12

Dumitru Movilianu i-a cerut unei tinere bani și favoruri sexuale, în schimbul ajutorului la examenul d etitularizare. Bărbatul a cerut banii pentru „pila” pe care susținea că o avea la Inspectoratul Școlar Județean, iar „plata în natură” era pentru el.

Femeia căreia i-a cerut bărbatul din Iași i-a cerut bani și favoruri sexuale intenționa să susțină un examen pentru postul de cadru didactic.

„În sarcina inculpatului M.D.V. s-a reținut că, în baza aceleiași rezoluții infracționale și la intervale scurte de timp, respectiv în perioada 11.01.2017 – 27.04.2017, a pretins pentru sine de la o persoană foloase de natură sexuală și a pretins pentru altul sume de bani, inițial suma de 5.000 euro, după care în final solicitând 1.500 euro, lăsând să se creadă că poate interveni pe lângă un inspector școlar din cadrul ISJ Iași și promițând că-l va determina pe acesta să îndeplinească un act contrar atribuțiilor de serviciu, respectiv să-i asigure persoanei respective o notă la examenul de Titularizare 2017″, informeazăadevarul.ro.

Sentința nu este definitivă, ea putând fi contestată.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase