PREMIILE OSCAR 2015. Jennifer Aniston, Amy Adams și ”The Lego Movie”, marile dezamăgiri după nominalizări

PREMIILE OSCAR 2015. Jennifer Aniston, Amy Adams și ''The Lego Movie'', marile dezamăgiri după nominalizări
Publicat: 20/01/2015, 17:05

PREMIILE OSCAR 2015.O astfel de surpriză este dată de faptul că la categoria cel mai bun film, la care pot fi nominalizate 10 producții, au fost alese doar 8, fiind omise filme importante din acest an precum „Foxcatcher” — producție ce a primit două nominalizări pentru actori și una pentru regizorul Bennett Miller — sau „Gone Girl”.Probabil cea mai mare surpriză a nominalizărilor a fost faptul că producția „The Lego Movie” (lansată în luna februarie a anului trecut) nu a fost nominalizată la categoria rezervată filmelor de animație, în pofida faptului că a adunat peste 257 de milioane de dolari din încasări și a fost și foarte bine primită de critică. Mulți critici considerau această animație drept marea favorită la Oscarul de la această categorie. Deși „The lego Movie” a fost lăsat pe dinafară, animațiile mai puțin populare „The Tale of the Princess Kaguya” și „Song of the Sea” au primit nominalizări.

Regizorul și scenaristul Phil Lord s-a declarat dezamăgit de faptul că filmul pe care l-a realizat alături de Christopher Miller nu a primit nominalizarea, dar s-a consolat construindu-și propria statuetă Oscar din piese de Lego.

O altă mare absență de la Oscar este cea a lui Jennifer Aniston, care a fost nominalizată la categoria cea mai bună actriță atât la Globurile de Aur cât și la premiile Asociației Actorilor din America (Screen Actors Guild) pentru rolul interpretat în drama „Cake”. Marea surpriză la această categorie a venit odată cu nominalizarea lui Marion Cotillard cu rolul din „Two Days, One Night”.

De asemenea surprinzător este și cazul filmului „Selma”, despre activitatea lui Martin Luther King Jr., care a primit nominalizări la categoriile cel mai bun film și cea mai bună melodie (John Legend & Common’s „Glory”), dar nimic pentru actorii din rolurile principale și în special pentru David Oyelowo care îl interpretează magistral pe liderul mișcării de emancipare socială a afro-americanilor. Regizoarea acestui film, Ava DuVernay, nu a primit nominalizarea la categoria rezervată regizorilor. Dacă ar fi primit această nominalizare ar fi devenit prima regizoare de origine afro-americană nominalizată la Oscar.

De asemenea, din nominalizările pentru cea mai bună regie lipsește și cea a lui Clint Eastwood cu filmul „American Sniper”.

O altă mare absentă de la gala Oscar va fi Amy Adams, câștigătoarea Globului de Aur pentru cea mai bună interpretare feminină într-o comedie sau film muzical cu rolul din „Big Eyes”, în condițiile în care celălalt Glob de Aur acordat pentru interpretare feminină într-o dramă, câștigat de Julianne Moore, o impune pe artistă drept marea favorită a acestei categorii de Oscar.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase