Program NOAPTEA MUZEELOR 2014. La ANTIPA, facem un „MuseumSelfie”

Program NOAPTEA MUZEELOR 2014. La ANTIPA, facem un „MuseumSelfie
Publicat: 17/05/2014, 10:41
Actualizat: 29/07/2014, 19:10

NOAPTEA MUZEELOR 2014. Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” din Capitală participă la Noaptea Muzeelor 2014 cu o serie de evenimente speciale.

NOAPTEA MUZEELOR 2014. Descarcă aici HARTA muzeelor și traseul evenimentelor din București și din principalele orașe ale țării

Vizitarea gratuită a expozițiilor permanete de la MUZEUL ANTIPA va începe la ora 19:00 și se va desfășura după următorul program:

NOAPTEA MUZEELOR 2014. MUZEUL ANTIPA 19:00 – Lansarea traseului alternativ de vizitare a Muzeului, intitulat „Istoria lumii vii în 10 exponate”. Acest proiect oferă vizitatorilor posibilitatea de a dedica o vizită sau mai multe informațiilor strict dedicate primului grup de 10 piese, deosebite din patrimoniul științific al Muzeului. Speciile prezentate sunt marcate prin panouri informative, cu date despre biologia, ecologia, distribuția și statutul de ocrotire a speciilor respective, cu o ilustrație bogată. Acest traseu a fost anticipat de cele 10 conferințe, ținute de către cercetătorii Muzeului în intervalul octombrie, 2013 – mai, 2014.

NOAPTEA MUZEELOR 2014. MUZEUL ANTIPA 19.00 – 03.00 – Vizitarea gratuită a expoziției temporare de fotografie „Văcărești: descoperirea unui Parc Natural Urban”. Expoziția, deschisă la Muzeul Antipa, a fost organizată în colaborare cu grupul de inițiativă pentru înființarea Parcului Natural Văcărești și revista National Geographic România și cuprinde fotografii, concepte de arhitectură și idei de dezvoltare urbană realizate de către fotograful Helmut Ignat, împreună cu „Save or Cancel”. Toți vizitatorii, care doresc să protejeze flora și fauna deosebite, identificate de către specialiști în „delta” din mijlocul Bucureștiului, vor avea posibilitatea să-și susțină opinia prin acordarea de semnături în Noaptea Muzeelor 2014.

NOAPTEA MUZEELOR 2014. MUZEUL ANTIPA 19.00 – 03.00 – „MuseumSelfie” – Muzeul Antipa se alătură proiectului Kaleidoscope, inițiat de către Ministerul Culturii și Comunicării din Franța. Kaleidoscope reprezintă o aplicație pentru smartphone (MobilActif) care poate fi descărcată și utilizată gratuit de către vizitatori în vederea realizării unor autoportrete în muzeu, inspirate de patrimoniul acestuia (MuseumSelfie). Fotografiile (cu legende referitoare la muzeu, oraș, țară) se trimit automat prin intermediul aplicației către o bază de date, imaginile urmând să fie proiectate pe durata desfășurării Nopții Muzeelor în toate muzeele din Europa înscrise în evenimentul Kaleidoscope.

NOAPTEA MUZEELOR 2014. MUZEUL ANTIPA 20.00 – 21.00 – Proiecție video a documentarului „Fără pungă, vă rog!”. Documentarul oferă o imagine de ansamblu asupra pericolelor de mediu și de sănătate ce iau naștere din depozitarea necorespunzătoare a produselor non-biodegradabile din plastic și cum ne putem proteja sănătatea, dar și natura de acest real pericol.

NOAPTEA MUZEELOR 2014. MUZEUL ANTIPA 22.00 – 24.00 – Colectare entomologică a insectelor nocturne cu ajutorul surselor luminoase speciale sub coordonarea specialiștilor muzeului. (grup țintă : 7 – 18 ani)

NOAPTEA MUZEELOR 2014. MUZEUL ANTIPA 22.00 – 24.00 – Interceptarea liliecilor (Chiroptera) din grădina Muzeului Antipa cu ajutorul detectorului de ultrasunete sub coordonarea specialiștilor muzeului. (grup țintă : 7 – 18 ani)

NOAPTEA MUZEELOR 2014. MUZEUL ANTIPA 22.00 – 03.00 – Proiecții pe fațada Muzeului. Proiecțiile îi vor pune pe vizitatori față în față cu animalele sălbatice care trăiesc în locuri cu adevărat neexplorate și care au comportamente nemaivăzute.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Prognoza meteo Accuweather actualizată | Temperaturi anormale în București, după trecerea valului saharian
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Filiera prin care baronul 'Mocro Maffia' livra tone de cocaină în România! 'Scarface' a pierdut...
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
Programul marilor Magazine de Paște 2024: Zilele în care supermarketurile din România vor avea închis
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Ce faci dacă ai pus prea mult ulei în motor? Ce probleme apar?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Devine interzis prin lege în mod definitiv. Noul ordin UE trebuie aplicat imediat în România
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
”Fratele meu s-a stins din viață la 34 de ani, din cauza depresiei” Drama care...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Astronomii au detectat un semnal ciudat de la o galaxie din apropiere