Radu Banciu, LA CUȚITE cu Emil Boc. „Cluj este un oraș de C…T!”. Cum i-a răspuns primarul care conduce „Silicon Valley”-ul românesc

Redactor:
Silviu Bănilă
Radu Banciu, LA CUȚITE cu Emil Boc. „Cluj este un oraș de C…T!”. Cum i-a răspuns primarul care conduce „Silicon Valley”-ul românesc
Primarul Clujului, Emil Boc, i-a răspuns lui Radu Banciu, după ce ziaristul a criticat dur orașul pe care îl conduce, catalogându-l drept „un oraș de RAHAT". Primarul a spus că „toate studiile internaționale în materie de calitatea vieții plasează Clujul pe primul loc în țară".

Referindu-se la poluarea aerului, Boc a replicat că „nu poate fi mai rea ca la București”.

 „Adevărul e că Clujul e un oraș de rahat, în sensul în care e doar această spoială și faimă de el. La fel și de Brașov și Sibiu, lucru pe care l-am certificat aici cu toate pălmile și înjurăturile pe care le-am luat de la români frustrați și într-adevăr prost plasați. Centrul Clujului arată mai rău decât orice centru interesant din orice țară din Europa Centrală, din orice orășel din Europa Centrală, lucru pe care l-am afirmat de miliarde de ori. Sunt sub toate orașele medievale ungurești, slovace, cehești, poloneze, croate. Sub toate. Și Sibiul, și Brașovul, dar și Clujul. Orașele interesante în România sunt Aradul și Oradea, dacă e cineva interesat să stea într-un oraș mai cochet”, a comentat Banciu.

„Băiatul ăla care a terminat la Cluj, nu? Să știți că n-am văzut toate intervențiile, n-am timp să le urmăresc chiar pe toate”, a răspuns Boc și a vorbit despre studiul potrivit căruia Clujul este pe locul secund în România la poluarea aerului.

 

 „Aici e ceva discordant pentru că până acum toate studiile internaționale, nu vorbesc de cele ale noastre, plasează Clujul pe un loc foarte bun, inclusiv în ceea ce privește calitatea aerului. Acel studiu este un pic disonant, deși diferențele nu sunt foarte mari. Cred că trebuie coroborat și cu alte studii. Bineînțeles , noi ne uităm cu atenție și nu neglijăm nicio opinie care apare”, a conchis edilul.

Inchide