RCS&RDS va prelua toate posturile de radio deținute de CME în România

RCS&RDS va prelua toate posturile de radio deținute de CME în România
RCS&RDS va prelua toate licențele de radio deținute de Central European Media Enterprises (CME) în România, respectiv Pro FM, Info Pro, Pro Clasic, Music FM și Dance FM, au confirmat, pentru MEDIAFAX, surse din companie.

RCS&RDS și CME au ajuns la o înțelegere în acest sens, urmând să fie depuse actele la Consiliul Național al Audiovizualului (CNA). Preluarea nu poate avea loc în lipsa avizului CNA.

Licențele Pro FM, Info Pro și Pro Clasic sunt deținute de CME prin intermediul societății Pro TV SA. Totodată, licențele Music FM și Dance FM sunt deținute de societatea Campus Radio SRL, ai cărei asociați sunt Pro TV SA – 20% și Marius Dobre (80%).

Pro TV SA deține cinci licențe de radio (două terestre, pentru Info Pro și Pro FM, și trei de satelit, pentru Info Pro, Pro FM și Pro Clasic). Campus Radio SRL deține Music FM (stația din București și stațiile din Târgu-Mureș și Cluj) și Dance FM București.

MESAJE DE CRĂCIUN pe care le poți trimite celor dragi prin SMS. SĂRBĂTORI FERICITE!

Transferul ar urma să se realizeze prin cesiunea licențelor deținute de Pro TV SA către RCS&RDS și prin intrarea RCS&RDS în acționariatul Campus Radio SRL (cu 100% din acțiuni).

Cedarea tuturor acestor licențelor de radio către RCS&RDS este echivalentă cu ieșirea CME de pe piața de radio din România.

RCS&RDS plănuiește să se lanseze pe piața de radio din România încă din 2013. Intenția RCS&RDS vizează atât lansarea unei rețele de radio generaliste, intitulate Digi FM, cât și a unei rețele de radio cu profil tematic-sportiv, cu denumirea Digi Sport FM, după cum a relatat agenția MEDIAFAX în octobrie 2013.

Însă, la un concurs organizat de Consiliul Național al Audiovizualului la sfârșitul anului trecut, RCS&RDS a câștigat doar trei frecvențe de radio – în Sibiu, Sighișoara și Reșița – pentru a lansa postul generalist Digi FM.

Până la ora difuzării acestei știri, RCS&RDS și CME nu au comunicat această înțelegere.

CME este o companie de media și entertainment care operează pe șase piețe majore din Europa Centrală și de Est. În România, CME mai deține televiziunile Pro TV, Pro TV International, Acasă, Acasă Gold, Pro Cinema, Sport.ro, MTV Romania și Pro TV Chișinău și Acasă Moldova, dar și serviciul de video on demand Voyo.

RCS&RDS este una dintre cele mai importante companii de pe piața serviciilor de televiziune prin cablu și satelit din România.

În ultimii ani, RCS&RDS și-a dezvoltat propriile televiziuni. Astfel, în prezent compania deține televiziunea de știri Digi 24 HD (cu stațiile aferente din teritoriu), televiziunile de filme Digi Film, televiziunile de sport Digi Sport, dar și televiziunile de documentare Digi Animal World, Digi Life și Digi World (cu variantele „secundare” Animal World Channel, Life Channel și World Channel). De asemenea, RCS&RDS este acționar la posturile muzicale Music Channel, H!T Music Channel și UTV.

Oroare! Celebra prezentatoare TV a ţării, abuzată sexual în scara blocului. Atacatorul i-a pus cuţitul...
Doliu uriaș în România! Este prima vedetă mare ucisă de COVID
FOTO. Imagini incendiare cu celebra gimnastă a României! Fără lenjerie intimă, pe rețelele de socializare
FOTO. Imagini incendiare cu celebra gimnastă a României! Fără lenjerie intimă, pe rețelele de socializare
Tratamentul secret pe care îl iau medicii pentru a se imuniza. Medicamentele banale pe care...
Sistem imunitar vs. Coronavirus: Cât timp durează imunitatea după COVID-19? Studii efectuate şi clarificări OMS
„Hunter-Gate”: Un partener al lui fiului lui Biden va preda FBI înregistrările afacerilor sale. România,...
Ultimul mesaj al cântărețului român aflat la Terapie Intensivă, în stare gravă: 'În cele din...
Are 72 de ani, dar e cuplat cu o studentă. Declarații din dormitorul lor: Să...
Mărturisirile INCENDIARE ale adevăratei Liudmila Ignatenko, femeia care a SUPRAVIEŢUIT Cernobîlului. ''Este o ÎNŞELĂTORIE''
Organul din gât care ar putea să vindece cancerul. Descoperirea istorică, făcută din greșeală
Cuvintele lui Iisus, descoperirea care zguduie creștinismul. A fost însurat sau nu mântuitorul?
Sărbătoare mare vineri în calendarul ortodox: Ce nu ai voie să faci pe 23 octombrie...
Când simți „un gâdilici” în gât virusul și-a croit deja calea în organism. Remediul care...
O experienţă străină în mijlocul Capitalei: Stilul de viaţă francez, în inima Bucureştiului.
Locul superb aflat la câteva minute de Braşov, dar care nu este o staţiune de...
Inchide