Reacția lui Rareș Bogdan, după evacuarea Antenelor. „Chiar dacă Ciuvică sau Badea derapează, nu sunt vinovați angajații de rând”

Reacția lui Rareș Bogdan, după evacuarea Antenelor. „Chiar dacă Ciuvică sau Badea derapează, nu sunt vinovați angajații de rând
Publicat: 16/02/2016, 09:14
Actualizat: 16/02/2016, 09:16

„Unii pe internet, am văzut, s-au bucurat, pe mine m-a întristază vestea. Sunt colegii mei, care de-a lungul timpului au încercat, cu toate derapajele să spună adevăruri românilor. Uneori au făcut-o bine, alte ori au făcut-o mai puțin bine, uneori interesat, alteori complet dezinteresat. Prefera în astfel de momente să îmi amintesc de lucruri pozitive, de dezvăluirile pe care acești oameni le-au făcut”, a afirmat Rareș Bogdan.

„Singur, respect instituțiile statului, dar eu mă întreb foarte simplu de ce erau necesare 10 mașini de la ANAF prezente la sediile Antenelor? De ce nu a venit o mașină? Un domn care să anunțe că trebuie evacuat spațiul sau să facă măsurători pentru a vinde, închiria spațiul. Puteau discuta civilizat la o cafea. Oamenii de acolo, conducerea, vor înțelege că trebuie să părăsească clădirea, dar să le lase timp. În cinci zile nu poți să muți o televiziune”, a spus Rareș Bogdan. „Eu înțeleg că oamenii trebuie să părăsească sediile, dar dați-le un termen. Sau poate nu le vor părăsi și vor plăti chirie. Poate vă înțelegeți cu ei și vă plătesc chirie. Realitatea TV plătește o chirie uriașă, de 43.000 de euro pe lună. O plătim cu greu, dar până la urmă o plătim că altfel ne-ar fi dat afară. Și Antena, dacă stăteați de vorbă cu ei și le spuneați că pe sediile lor trebuie să plătească 50.000 de euro, 20.000 de euro, ajungeați la o înțelegere. Așa se face. Îmi pare rău, nu se poate muta o televiziune în cinci zile”, a mai spus realizatorul „Jocuri de Putere”.

„După ce a plecat de la Casa Presei, Realitatea TV a transmis dintr-un cort”

Rareș Bogdan a mai precizat că atunci când postul la care lucrează s-a mutat de la Casa Presei a durat ceva vreme și emisia s-a făcut o perioadă de timp dintr-un cort. „A fost complicat. Deci o televiziune ca Antena 1, Antena 3 și Antena Stars se poate muta în luni de zile și costă”, a spus moderatorul tv.

Bogdan a mai spus că în cazul mutării Antenelor costurile pot ajunge la peste un milion de euro. „Cu toate lăturile pe care la un moment dat unii de acolo mi le-au turnat în cap pe nedrept, din răutatea sau invidie, nu contează, astăzi, uit toate acele lucruri, pentru că nu se pare normal ca 40 de oameni să dea năvala într-o instituție de presă, când putea fi o discuție civilizată la masă. Nu e normal să dai un termen de cinci zile, este o aberație, nu există așa ceva nicăieri în lume, fie că îți place sau nu îți place politica Antenelor, că ești de acord cu ei, că nu ești de acord. Există termene, există civilizație, există o chestiune de dialog. Dialogul trebuie să primeze”, a mai spus Rareș Bogdan.

Acesta a mai afirmat că dacă mâine se întâmplă același lucru cu cei de la B1 va reacționa la fel, mai ales că piața de publicitatea este una groaznică, în acest moment. „Nu poate exista democrație, doar cu ANAF, doar cu servicii secrete, doar cu DNA. Trebuia să existe și o presă liberă”, a declarat Rareș Bogdan la Realitatea TV.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă este editor la GÂNDUL.RO și are o vastă experiență, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
Restricții la o mare bancă din România. Cum vor fi afectați clienții
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Cel mai căutat fugar american, prins în Piața Sf. Petru din Vatican