REAL-ATLETICO FINALA LIGII CAMPIONILOR 4-1. Real Madrid intră în istorie: Zece trofee Champions League pentru echipa lui Ronaldo

REAL-ATLETICO FINALA LIGII CAMPIONILOR 4-1.  Real Madrid intră în istorie: Zece trofee Champions League pentru echipa lui Ronaldo
Publicat: 25/05/2014, 00:33
Actualizat: 29/09/2018, 05:21

Formația Real Madrid a câștigat Liga Campionilor pentru a zecea oară în istoria sa, după ce a învins, sâmbătă seară, în urma prelungirilor, cu scorul de 4-1, echipa Atletico Madrid, în finala competiției disputată pe stadionul Da Luz din Lisabona.

Pentru Real Madrid au marcat Sergio Ramos ’90+3, Gareth Bale ‘110, Marcelo ‘118 și Cristiano Ronaldo ‘120 (penalti), iar pentru Atletico a înscris Diego Godin, în minutul 36.

Real Madrid: Casillas – Carvajal, Sergio Ramos, Varane, Coentrao (Marcelo ’59) – Modrici, Khedira (Isco ’59), Di María – Bale, Cristiano Ronaldo, Benzema (Morata ’79). Antrenor: Carlo Ancelotti

Atletico Madrid: Courtois – Juanfran, Miranda, Godín, Filipe (Alderweireld ’83) – Raul Garcia (Sosa ’66), Tiago, Gabi, Koke – Villa, Diego Costa (Adrian ‘9). Antrenor: Diego Simeone.

Cartonașe galbene: Ramos ’27, Khedira ’45+1, Marcelo ‘119, Ronaldo ‘120+1, Varane ‘120+3 / Raul Garcia ’27, Miranda ’53, Villa ’72, Juanfran ’74, Koke ’86, Gabi ‘100, Godin ‘119

Meciul a fost arbitrat de olandezul Bjorn Kuipers ajutat de asistenții Sander van Roekel și Erwin Zeinstra și de asistenții suplimentari Pol van Boekel și Richard Liesveld. Rezervă pentru asistenți a fost olandezul Angelo Boonman, iar rezervă pentru central a fost desemnat turcul Cuneyt Cakir.

Trofeul Ligii Campionilor a fost adus pe teren de ambasadorul finalei, fostul fotbalist portughez Luis Figo.

Imnul Ligii Campionilor a fost cântat de una dintre cele mai cunoscute cântărețe din Portugalia, Mariza.

Real Madrid a jucat finala Ligii Campionilor pentru a 13-a oară, câștigând de zece ori, iar Atletico s-a aflat pentru a doua oară în ultimul act, de fiecare dată fiind învinsă.

REAL-ATLETICO este FINALA LIGII CAMPIONILOR 2013-2014. Este pentru prima dată când două echipe din același oraș, Madrid, se întâlnesc în FINALA LIGII CAMPIONILOR.REAL-ATLETICO este LIVE sâmbătă, de la 21.45, pe TVR1, Digi și Dolce.

min 123. După trei minute de îmbrînceli și tensiune arbitrul fluieră finalul meciului

min 120. Penalti pentru Real executat și înscris de Ronaldo. Final de meci tensionat

min 118. Ronaldo se face de râs, cu o fentă ratată, dar peste câteva secunde Marcelo „închide” acest meci cu un gol de o simplitate dezarmantă

min 114. Emoții pentru Real după ce Casillas iese, din nou, aiurea

min 110. GOOOOOL pentru Real reușit de Bale care după ce le-a scos peri albi fanilor cu ratările sale îi duce acum în „rai”

min 106. Am intrat în ultimele 15 minute de joc oficiale înainte de posibilele penaltiuri

min 105. Final de primă repriză de prelungiri cu Real în ofensivă dar și cu Simeone pe teren, parcă dorind să ceară socoteală arbitrului

min 100. Lovitură liberă pentru Real și galben pentru Gabi

min 98. O jumătate de ocazie pentru Real, dar Miranda este la post în defensiva celor de la Atletico

min 91. Au început prelungirile

min 90+5. Final de repriză la Lisabo. Se intră în prelungiri

min 90+3. GOOOOOL reușit de Ramos care trimite impecabil în poartă dintr-un corner

min 90+1. Lovitură liberă executată de Sosa, fără emoții pentru Casillas

min 86. Galben și pentru Koke

min 79. Iese Benzema și intră Morata

min 78. Cursă impecabilă Bale, greu de prins, dar, din nou, șutul este pe lângă

min 74. Galben și pentru Juanfran

min 73. Un nou șut al lui Bale, dar nici de data aceasta Courtois nu are ce apăra

min 72. Galben și pentru Villa pentru o intrare periculoasă la Casillas

min 67. O acțiune interesantă a Realului dar șutul lui Isco este modest, pe lângă poartă

min 66. Iese Raul Garcia și intră Sosa

min 59. Două schimbări pentru Real, intră Isco și Marcelo, ies Khedira și Coentrao

min 57. Lopez șut pe poartă din colțul careului, respins de Khedira în corner

min 53. Galben și pentru Miranda. Lovitură liberă executată de Ronaldo, ușor deviată, dar Courtois scoate de sub bară

min 50. Obligați să înscrie cei de la Real nu reușeșsc, încă, să iasă din propria jumătate de teren

min 46. A început repriza a doua și ne așteaptă 45 de minute în care Real trebuie să joace ca o echipă cu totul nouă

min 45+1. Final de repriză la Lisabona, cu Atletico având o mână pusă pe trofeu

min 45+1. Cartonaș galben pentru Khedira după un fault dur

min 39. Primul corner pentru Real

min 36. Gooool pentru Atletico după ce Godin îl depășește cu o lovitură de cap pe spate pe Iker Casillas, ieșit neinspirat în mijlocul careului

min 35. Jocul s-a mai animat, Real a trecut la control, dar lipsesc în continuare șansele clare de gol

min 32. Ocazie apărută de nicăieri cu Bale care primește cadou o minge la marginea careului dar din 12 metri șutează pe lângă poartă

min 28. Lovitură liberă executată de Ronaldo dar este pe mijlocul porții, fără emoții pentru Courtois

min 27. Primele cartonașe galbene ale meciului, unul primit de Raul Garcia, pentru un fault dur, și unul văzut de Ramos pentru că s-a înfipt în gâtul lui Garcia

min 26. Primul corner al meciului vine abia în acest minut

min 23. Modric, șut de poartă din lovitură liberă, dar nici un pericol pentru Atletico

min 20. Nici un șut pe poartă până în acest moment, jocul fiind mai degrabă plictisitor

min 16. Primele contre în acest meci, cu Coentrao și Gabi în prim plan

min 13. Primul șut spre poartă, trimis de Raul Garcia, dar foarte departe de cadrul porții

min 8. Diego Costa a fost schimbat în minutul 9 nefiind refăcut după o accidentare

min 5. Multă tensiune în acest meci fără ca vreuna in echipe să ajungă la poartă

min 1. A început cel mai important meci din istoria Madridului

UPDATE Echipele de start la finala Ligii Campionilor dintre Real Madrid și Atletico Madrid, care începe la ora 21.45, la Lisabona:

Real Madrid: Casillas – Carvajal, Sergio Ramos, Varane, Coentrao – Modrici, Khedira, Di María – Bale, Cristiano Ronaldo, Benzema. Antrenor: Carlo Ancelotti

Atletico Madrid: Courtois – Juanfran, Godín, Miranda, Filipe – Gabi, Tiago – Koke, Raul García – Villa, Diego Costa. Antrenor: Diego Simeone.

REALa ajuns în sfârșit în FINALA LIGII CAMPIONILOR, după ce trei ani la rând s-a oprit în semifinale. Anul acesta, REALa câștigat categoric grupa cu Galatasaray, Juventus și Copenhaga, apoi a eliminat pe rând trei echipe germane: Schalke 04 (9-2 la general), Borussia Dortmund (3-2 la general) și Bayern Munchen (5-0 la general).

ATLETICOa ajuns în FINALA LIGII CAMPIONILOR după ce a câștigat grupa cu Zenit St. Petersburg, Porto și Austria Viena, apoi a eliminat pe rând AC Milan (5-1 la general), FC Barcelona (2-1 la general) și Chelsea (3-1 la general).

La pariuri, REALeste favorită, având cota 1,95 să câștige meciul în 90 de minute și cota 1,5 să câștige Liga Campionilor. La polul opus, ATLETICOare cota 4 să câștige în 90 de minute și cota 2,75 să câștige Liga Campionilor.

FINALA LIGII CAMPIONILOR, REAL-ATLETICO, se va juca pe Estadio da Luz din Lisabona.

REAL-ATLETICO FINALA LIGII CAMPIONILOR.Antrenorul echipei Real Madrid, Carlo Ancelotti, a declarat, vineri, înainte de finala Ligii Campionilor cu Atletico, că „La Decima”, al zecelea trofeu pentru echipa sa în această competiție, reprezintă un vis pe care speră să-l îndeplinească, informează AFP.

Întrebat, vineri, la Lisabona, într-o conferință de presă dacă La Decima este un vis sau o obsesie, Ancelotti a răspuns: „Cred că este un vis și vom încerca să-l îndeplinim”.

Ancelotti a mai spus că nu este tensionat, ci concentrat înaintea finalei. „Am început sezonul știind că vizăm al zecelea trofeu în Liga Campionilor. Știm că este un moment special. Este o finală, este multă presiune, dar asta este munca. Acesta este un meci în care nu este nevoie să muncești mult pentru a-i motiva pe jucători. Am multe vise. Unul este că jucăm la fel ca în semifinale cu Bayern. Dacă vom juca la fel, avem șanse de a câștiga. Pentru mine este a șaptea finală. Nu pot cere mai mult de la această competiție. Toată lumea știe importanța acestei competiții pentru Real. Am spus din prima zi, sunt aici să ajut echipa să câștige această cupă. Suntem foarte aproape”, a afirmat Ancelotti.

REAL-ATLETICO FINALA LIGII CAMPIONILOR. Atleticol-a trimis pe atacantul Diego Costa, accidentat, să urmeze un tratament special pe bază de placentă umană, în Serbia, la Marijana Kovacevici, o doctoriță extrem de controversată pentru metodele mai puțin obișnuite de a trata sportivii, informează AFP, citând presa spaniolă.

Diego da Silva Costa, 25 de ani, s-a accidentat la ischiogambieri, sâmbătă, la meciul cu FC Barcelona, scor 1-1, care a adus echipei Atletico titlul de campioană a Spaniei.

Costa a plecat la Belgrad cu un avion privat pentru a fi îngrijit de Marijana Kovacevici, care utilizează un tratament pe baza unui gel compus din placentă umană pentru a accelera recuperarea celulelor afectate, susține cotidianul As.

Atleticosperă ca astfel Costa să fie apt pentru finala Ligii Campionilor de sâmbătă, de la Lisabona, cu RealMadrid.

REAL-ATLETICO FINALA LIGII CAMPIONILOR. Tehnicianul echipei Atletico Madrid, Diego Simeone, a declarat, vineri, într-o conferință de presă, că la finala Ligii Campionilor, cu Real Madrid, care va avea loc la Lisabona, prima jumătate de oră va fi crucială, informează presa spaniolă.

Atletico a jucat în acest sezon de patru ori cu Real Madrid, înregistrând o victorie, o remiză și două înfrângeri în Cupa Spaniei.

„Fără îndoială, mi-a plăcut cel mai mult meciul pe care l-am câștigat. Dar nu era aceeași Real Madrid de acum. Acum adversara noastră este mult mai competitivă. Este un meci diferit de ceea ce am jucat înainte. Prima jumătate de oră va fi crucială, va fi foarte important cine controlează mijlocul terenului. Acolo se va desfășura jocul. Se spun multe, dar ceea ce contează sunt faptele. Se poate domina prin spații, se poate domina prin posesie. Mi-ar plăcea să dominăm din ambele puncte de vedere, sperăm să dominăm cel puțin într-o privință”, a spus Simeone.

Diego Simeone a precizat că nu știe dacă Diego Costa și Arda Turan, care au avut probleme în această săptămână, vor putea juca. „Vom vedea dacă Arda și Costa vor putea juca. Încă nu știm. Le vom evalua situația. Ei sunt jucători importanți, dar dacă nu vor putea evolua sunt alții pregătiți să joace”, a adăugat tehnicianul.

Simeone și-a lăudat echipa pentru dăruire și a menționat că nu simte presiune în acest moment important, ci multă responsabilitate. „Mulți oameni se bazează pe noi. Sperăm să îi răsplătim”, a declarat Diego Simeone.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O fetiță de 4 ani și bunica ei au murit după ce ar fi mâncat...
Meteorologii Accuweather anunță o lună mai istorică, în România. Vreme extremă în București
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
BREAKING | Florin Piersic a fost operat de urgență, după ce i s-a făcut rău...
Dieta biochimică a lui Ion Iliescu | Ce mănâncă, de fapt, fostul președinte la 94...
Un bistriţean şi-a pus în pericol vecinii, după ce a instalat singur panourile fotovoltaice pe...
Florin Piersic, în stare gravă! Breaking news!
Incendiu de proporții în Capitală. O clădire din sectorul 1 a ars din temelii. Ce...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Cum poți stinge martorul pentru sonda Lambda? Ce alte probleme indică „check engine”?
Situaţie critică. Europa devine dependentă de Rusia într-un domeniu vital. Şi România a fost afectată
URMĂRI groaznice după un simplu transplant de organ! 89% dintre oameni...
S-a vândut o VECHE UZINĂ din România. A fost fondată în urmă cu peste 80...
Ce a putut găsească o mamă în camera fiicei care spunea că aude „monștri”. Trăiau...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"Zici că era la sala de fitness". Iulia Vântur, concert live! Blondina a fost criticată...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Impresionanta colecție de arme de vânătoare pe care a deținut-o Nicolae Ceaușescu