Secretele rușinoase ale Vaticanului, descoperite în arhiva Bisericii Catolice

Secretele rușinoase ale Vaticanului, descoperite în arhiva Bisericii Catolice
Biserica Catolică le iartă păcatele credincioșilor cu coronavirus, în anumite condiții
Publicat: 19/01/2015, 17:52

Scandalul de la Sant’Ambrogio implică prezența unei călugărițe frumoase, pe nume Maria Luisa, care le-a convins pe celelalte măicuțe că are viziuni despre paradis – apoi le-a implicat într-o activitate sexuală sordidă.

Herbert Wolf, un dascăl din cadrul Bisericii Catolice, a citit detalii despre scandalul sexual de la mânăstire după ce a devenit prima persoană căreia i s-a permis să studieze arhivele Congregației pentru Doctrina Credinței.

Călugărița a avut o relație erotică cu un teolog, pretinzând că este „posedată” și se crede că ar fi ucis alte trei călugărițe, informează Daily Mail.

După ce o prințesă germană a fugit dezgustată din mânăstire, scandalul sexual a ieșit la iveală. Wolf, profesor de istorie bisericească la Universitatea din Muenster, Germania, a făcut descoperirea și a redat povestea în cartea sa, „Călugărițele de la Sant’Ambrogio”.

foto: captură Daily Mail

Povestea a fost scrisă în limba germană și apoi tradusă în engleză, pentru prima dată. Prințesa Katharina von Hohenzollern-Sigmaringen a vizitat pentru prima oară Roma pe când avea 17 ani, în 1834, când a devenit catolică. Aceasta era o fată liberală și pioasă.

În 1858, după ce a rămas văduvă de două ori, aristocrata germană s-a întors la Roma și apoi a devenit ucenică la mânăstirea Sant’Ambrogio – unde erau femei de toate vârstele. În cele 15 luni de ședere, Katharina a observat cum călugărițele urmau „un cult interzis” și a observat o relație suspectă între măicuța Maria și un bărbat pe nume Peter Kreuzburg. Relația se desfășura sub pretextul că Maria încearcă să-l elibereze de demoni.

Prințesa a citit o scrisoare pe care bărbatul i-o trimisese Mariei. Aceasta conținea elemente erotice și expresii obscene și le cerea celor două călugărițe să facă sex cu el. Katharina a susținut că Maria a încercat să o otrăvească, pentru a nu divulga secretele sale murdare.

După ce a supraviețuit tentativei de asasinat, Katharina i-a scris un mesaj vărului ei, Gustav Adolf zu Hoehenlohe-Schillingsfurst, un confident al Papei Pius al IX-lea, în care susținea că a fost abuzată și se temea pentru viața ei.

La câteva săptămâni după ce a fugit de la mânăstire, Katharina a contactat Tribunalul Sfânt al Sanctum Oficium și a făcut reclamații împotriva călugărițelor. În urma anchetei desfășurate de Inchiziția bisericii, clericii au descoperit secretele murdare ale mânăstirii Sant’Ambrogio.

„Femeile s-au implicat în acte de lesbianism și au făcut dragoste, sub pretextul sanctificării”, arată un raport prezentat la acea vreme de Papa. În timpul investigației, maica Agnese Eletta – care a fost exclusă de biserică – a declarat că Maria a atins-o „pentru a o vindeca” și pentru că „Dumnezeu i-a spus să facă acest lucru”.

O altă călugăriță, Maria Giacinta, a declarat: „În urma acestor acte, ne atingeam corpurile cu mâinile și de două-trei ori am folosit și limba”.

Maria Luisa ar fi încercat să ucidă o altă călugăriță cu opiu. Pentru faptele sale, printre care tentativă de otrăvire și crimă, Maria Luisa a fost condamnată la 18 ani de izolare completă la mânăstire. De asemenea, mânăstirea Sant’Ambrogio a fost desființată. În vremurile moderne, aceasta a fost transformată în clubul de noapte Rialto Sant’Ambrogio.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă este editor la GÂNDUL.RO și are o vastă experiență, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Polițista care a luat mită de la Lidia Buble, condamnată definitiv! Ce pedeapsă a primit...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu...
Reghe cere sprijinul instanței: 'Trebuie să înceteze această hărțuire!' Poliția nu confirmă urmărirea penală împotriva...
Detalii tabu din viața intimă a unei actrițe: și-a pierdut virginitatea la 35 de ani
Momentul în care strada din Cluj s-a surpat și s-a format un crater uriaș. Un...
Tragedie în România! A MURIT
Cum va fi vremea în luna mai! Specialiștii de la ANM preconizează o perioadă imprevizibilă...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
Gorghiu: Ministerul Justiţiei depune eforturi ca prinţul Paul să-şi execute pedeapsa în România
Cea mai BOGATĂ actriță de la Hollywood! „Puțină lume știe despre mine că...
Șoferii vor fi înregistrați. A intrat în vigoare din martie 2024. E imposibil să scapi
Fraude la cumpărăturile online. Cum trebuie să ne protejăm datele
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"M-am săturat". David Pușcaș a ajuns la capătul puterilor. Ce piedici întâmpină fiul adoptiv al...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Astronomii au descoperit cum s-a format „inima” de pe Pluto