Secretul incredibil al lui Ion Iliescu. Ce a pățit fostul președinte la vârsta de un an

Secretul incredibil al lui Ion Iliescu. Ce a pățit fostul președinte la vârsta de un an
Dosarul „mineriadelor din 1990” revine. Ion Iliescu poate fi anchetat
Publicat: 18/02/2020, 15:23

Ion Iliescu, fostul președinte al României, nu a avut o copilărie ușoară și a crescut fără persoana care ar fi trebuit să-i fie cel mai aproape: mama sa.

Ion Iliescu s-a născut pe strada „lăutarilor” din mahalaua OIteniței în 1930 și la scurtă vreme după naștere a fost părăsit de mama naturală, scrie shtiu.ro.

Iliescu a crescut cu țiganii

„Adevărul este că împrejurările vieţii au făcut ca, la vârsta de un an, să fiu abandonat de propria-mi mamă, care nu s-a interesat niciodată de soarta mea. Nu i-am reproşat niciodată nimic, dar nici nu am băgat-o vreodată în seamă. Am convieţuit cu ţiganii, de care nu mă deosebeam deloc, în Olteniţa. Şi erau ţiganii muncitori, care o duceau cel mai greu, şi erau lăutarii, care erau aristocraţia ţigănească. Petreceam mult timp prin casele lor, mai ales că arătam cam la fel ca puradeii lor”, avea să recunoscă fostul șef de stat într-o scrisoare adresată jurnalistului Cornel Nistorescu și citată de adevarul.ro.

Deoarece tatăl lui Iliescu era la pușcărie, copilul a crescut cu bunicii. La vârsta de 9 ani, Iliescu a fost adoptat de mătușa lui, Aristița, bucătăreasa militantei comuniste Ana Pauker, cea care l-a susținut pe viitorul președinte să studieze la Moscova.

Ion Iliescu a condus România în trei mandate, ca președinte al CFSN (1989-1992), apoi ca președinte ales al României (1992-1996 / 2000-2004).

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase