SEVILLA-BENFICA 4-2 la penalty-uri în FINALA EUROPA LEAGUE 2014. Portarul Beto este eroul meciului de la Torino

SEVILLA-BENFICA 4-2 la penalty-uri în FINALA EUROPA LEAGUE 2014. Portarul Beto este eroul meciului de la Torino
Publicat: 15/05/2014, 00:42
Actualizat: 29/09/2018, 21:47

Formația spaniolă FC Sevilla a câștigat Liga Europa, după ce a învins, miercuri, cu scorul de 4-2, în urma executării loviturilor de departajare, echipa portugheză Benfica Lisabona, în finala disputată pe Juventus Stadium din Torino.
La finalul celor 90 de minute și a celor două reprize de prelungiri, scorul a fost egal, 0-0.

La loviturile de departajare pentru FC Sevilla au marcat Bacca, Mbia, Coke și Gameiro, în timp ce pentru Benfica au înscris Lima și Luisao. Cardozo și Rodrigo au ratat.

Gândul a transmis LIVE TEXT

4-2 Gameiro înscrie cu siguranță și Sevilla ia acasă trofeul

3-2 Luisao reduce din diferență

3-1 Gol sigur al lui Coke

2-1 Beto apără din nou și Sevilla este foarte aproape de trofeu

2-1 Mbia înscrie cu siguranță

1-1 Beto apără șutul Cardozo

1-1 Bacca egalează

0-1 Lima înscrie foarte sigur

PENALTY-URI. Benfica este echipa care execută prima. Fostul jucător al celor de la CFR Cluj, Beto, este în poartă

min 120+3. Final de meci. În câteva minute avem penalty-uri

min 110. Iluzie optică pentru fanii spanioli care au crezut că șutul trimis de Gameiro este în plasă

min 106. Ultimele 15 minute ale finalei înainte de penalty-uri?

min 105+1. Prima pauză a prelungirilor

min 101. Ocazie uriașă ratată de Bacca cel care, după o cursă de peste 40 de metri trage foarte puțin pe lângă poartă

min 99. Lovitură liberă executată foarte puternic de Lima dar Beto este la post

min 98. Cartonaș galben pentru Coke, singurul eveniment notabil de până acum

min 91. A început prima repriză de prelungiri

min 90+1. Corner pentru Benfica pe finalul timpului regulamentar de joc. Se intră în cele 30 de minute de prelungiri

min 84. Șut superb reușit de Lima, scos cu greu de sub bară de Beto. Două cornere la rând pentru Benfica

min 80. Lima nu simte jocul în această seară și în loc să șuteze din careu întoarce mingea spre Rodrigo care este blocat

min 72. Ocazie imensă ratată de Lima care luftează din centrul careului

min 61. Ocazie bună pentru Reyes, dar Oblak este la post

min 59. Două cornere într-un minut pentru Benfica, dar portughezii au cerut 11 m la un henț în careu, involuntar, însă

min 57. Șut bun de la distanța și pentru Benfica, trimis de Gaitan, prins în doi timpi de Beto

min 55. Șut bun al lui Reyes, dar este pe centrul porții, ușor de reținut

min 48. Trei ocazii URIAȘE ratate de Benfica după ce Lima, de două ori, și Rodrigo nu au găsit golul

min 48. Corner pentru Sevilla, al cincelea al meciului

min 46. A început repriza secundă de la care așteptăm mai mult fotbal

min 45+2. Pauză la Torino după o repriză plină de durități cu 23 de faulturi și 3 cartonașe galbene

min 45+1 Cea mai mare ocazie a meciului salvată de fostul portar al celor de la CFR Cluj, Beto, care a scos incredibil șutul lui Maxi Pereira

min 40. Corner și pentru Benfica dar scorul rămâne 0-0

min 38. Corner pentru Sevilla, dar atât, pentru că poarta Benficăi rămâne ferecată

min 37. În sfârșit un șut pe poartă, trimis de Moreno, de la Sevilla, dar fără să-l deranjeze prea tare pe Oblak

min 36. După 35 de minute de joc statistica spune că jucătorii au faultat la fiecare două minute, de unde și lipsa ocaziilor precum și cele trei cartzonașe galbene

min 30. Un nou fault și încă un cartonaș galben văzut de Siqueira

min 24. Schimbare la Benfica, iese André Almeida și intră Sulejmani

min 20. Foarte multe faulturi în acest început de meci, tensiunea spunându-și cuvântul

min 14. Corner și pentru Benfica după ce Beto are o intervenție foarte bună

min 13. Galben și pentru Moreno

min 11. Cartonaș galben pentru Fazio

min 9. Ofsaid pentru Bacca la o fază care se putea dovedi foarte periculoasă

min 6. O semi-ocazie pentru Sevilla, după ce Benfica a bâlbâit o minge în propriul careu, fază încheiată cu primul corner al meciului, trecut în contul spaniolilor

min 5. Benfica stă de ceva vreme în jumătatea de teren a spaniolilor dar nu se poate contabiliza nici o fază periculoasă

min 1. A început finala Europa League, una care promite mult spectacol pentru că se întâlnesc două dintre cele mai ofensive echipe pe care le-a avut această competiție

Echipele de start la finala Ligii Europa

Echipele de start la finala Ligii Europa dintre FC Sevilla și Benfica Lisabona, care se dispută începând cu ora 21.45, pe arena Juventus Stadium din Torino:
FC Sevilla: Beto – Coke, Pareja, Fazio, Alberto Moreno – Carrico, Mbia – Reyes, Rakitici, Vitolo – Bacca. Antrenor: Unai Emery

Benfica Lisabona: Oblak – Maxi Pereira, Luisao, Garay, Siqueira – Amorim – Sulejmani, Gomes, Gaitan – Rodrigo, Lima. Antrenor: Jorge Jesus

Meciul va fi arbitrat de germanul Felix Brych.

BENFICA a ajuns pentru a doua oară consecutiv în FINALA EUROPA LEAGUE 2014, după ce anul trecut a pierdut contra lui Chelsea, 1-2. În acest an, BENFICA a încheiat pe locul 3 grupa de Champions League cu PSG, Olympiakos și Anderlecht și a fost ”retrogradat” în faza eliminatorie a EUROPA LEAGUE. Aici, le-a eliminat pe rând pe PAOK, Tottenham, AZ Alkmaar și Juventus.

La pariuri, SEVILLA-BENFICA este un meci echilibrat, ca orice finală. Totuși, BENFICA e favorită, având cota 2,20, SEVILLA are cota 3,25, în timp ce egalul după 90 de minute e cotat cu 3,30.

Trebuie precizat că BENFICA a pierdut ultimele 7 finale de cupe europene disputate și speră să rupă blestemul miercuri seară.

SEVILLA-BENFICA, FINALA EUROPA LEAGUE 2014. Formațiile FC Sevilla și Benfica Lisabona vor disputa, miercuri, de la ora 21.45, pe Stadionul Juventus din Torino, prima finală spaniolo-portugheză din istoria celei de-a doua competiții europene intercluburi, Liga Europa/Cupa UEFA.

Cele două formații s-au mai întâlnit o singură dată în cupele europene, în turul preliminar al sezonului 1957/1958 al Cupei Campionilor, spaniolii calificându-se mai departe, după o victorie cu 3-1 pe teren propriu și o remiză albă la Lisabona.

Finala dintre FC Sevilla și Benfica reprezintă cea de-a treia întâlnire în ultimul act al unei competiții europene între două formații din Spania și Portugalia. În precedentele două, reprezentanta Portugaliei, Benfica, s-a impus împotriva formațiilor FC Barcelona și Real Madrid, de fiecare dată în Cupa Campionilor Europeni.

Înființată la 14 octombrie 1905, FC Sevilla, echipă la care în prima parte a sezonului a evoluat și atacantul român Raul Rusescu, care a marcat două goluri în preliminariile Ligii Europa și unul în faza grupelor, a câștigat de două ori această competiție, în sezoanele 2005/2006 și 2006/2007.

De asemenea, în palmaresul grupării andaluze mai figurează o Supercupă a Europei, cucerită în 2006.

FC Sevilla a ajuns în finala Ligii Europa, după ce a eliminat, începând cu faza 16-imilor de finală, formațiile Maribor, Betis Sevilla, FC Porto și FC Valencia. În cele opt meciuri eliminatorii, FC Sevilla a câștigat de patru ori, a remizat o dată și a fost învinsă de trei ori, golaverajul fiind 13-10.

Împotriva echipelor din Portugalia, FC Sevilla a disputat 16 partide în cupele europene, câștigând opt, remizând de trei ori și pierzând de cinci ori. Golaverajul este 27-18 în favoarea spaniolilor.

Dacă FC Sevilla a câștigat cele două finale europene jucate, în schimb Benfica le-a pierdut pe ultimele șapte, iar de la ultimul trofeu adjudecat au trecut 52 de ani.

Sport Lisboa e Benfica a fost înființată la 28 februarie 1904. „Vulturii”, campioni ai Portugaliei în acest sezon, vor disputa cea de-a zecea finală de cupă europeană din istorie. Din cele nouă finale disputate până acum, Benfica le-a câștigat pe primele două, 1961 și 1962 în Cupa Campionilor Europeni, dar le-a pierdut pe următoarele șapte, de cinci ori în CCE și de două ori în Cupa UEFA/Liga Europa.

Ultima finală pierdută de Benfica a avut loc chiar în sezonul trecut al Ligii Europa, când golul lui Branislav Ivanovici din minutul 90+3 a trimis trofeul la Londra, în curtea celor de la Chelsea.

Despre cele șapte finale consecutive pierdute de Benfica se spune că acestea ar fi cauzate de blestemul fostului antrenor al lusitanilor, Bela Guttmann, care a pregătit-o, printre altele, și pe Ciocanul București. Benfica a fost prima echipă care a pus capăt supremației echipei Real Madrid în Cupa Campionilor Europeni. După ce a reușit să câștige în 1961 și 1962 cea mai importantă competiție intercluburi din Europa, Guttmann a solicitat o mărire de salariu, însă conducerea grupării a refuzat. În acel moment, Guttmann le-ar fi „urat” celor de la Benfica să nu mai câștige nicio finală europeană timp de o sută de ani.

Benfica a ajuns în Liga Europa, după ce a început sezonul în Liga Campionilor, însă a terminat faza grupelor pe locul trei, astfel că a continuat participarea în cupele europene în cea de-a doua competiție ca valoare. În cele opt meciuri eliminatorii din Liga Europa (cu PAOK Salonic, Tottenham Hotspur, AZ Alkmaar și Juventus Torino), Benfica a înregistrat șase victorii și două remize, golaverajul fiind de 14 goluri marcate și doar patru primite.

Împotriva echipelor din Spania, Benfica a disputat 22 de partide, din care a câștigat doar cinci, a remizat de șapte ori și a pierdut de zece ori. „Vulturii” au marcat de 25 de ori împotriva formațiilor spaniole și au primit 35 de goluri.

Golgheterii celor două echipe în această competiție sunt francezul Kevin Gameiro (FC Sevilla), cu cinci reușite în 11 partide, și brazilianul Lima (Benfica), cu patru goluri în șapte meciuri.

În acest sezon al Ligii Europa s-au disputat 204 partide, s-au înscris 475 de goluri (2,33/meci) și au asistat 3.378.088 de spectatori, media fiind de 16.559 la fiecare întâlnire.

Finala se va disputa pe Stadionul Juventus, cu o capacitate de 41.254 de locuri, care a fost construit între martie 2009 și august 2011 pe locul fostei arene Delle Alpi.

Stadionul este unul care îndeplinește mai multe standarde ecologice, printre care acelea că nu poluează aerul, nu există niciun risc de incendiu, exploatează intensiv energia saorelui prin intermediul unor panouri solare, nu produce emisii chimice și acustice, reutilizează apa de ploaie și are nevoie de mai puțin de jumătate din cantitatea obișnuită de apă pentru irigarea suprafeței de joc.

SEVILLA-BENFICA, FINALA EUROPA LEAGUE 2014. Antrenorul portughez Jorge Jesus a declarat, marți, că echipa sa, Benfica Lisabona, nu este favorită în meciul cu FC Sevilla, din finala Ligii Europa, de miercuri, de la Torino, informează AFP.

„Această finală continuă ceea ce Benfica a realizat în marea parte a sezonului, trebuie să profităm de drumul parcurs. Să fim din nou în finala Ligii Europa este extraordinar, pentru că noi muncim ca să jucăm mari finale. În acest sezon am câștigat deja două titluri și vom încerca să-l obținem pe al treilea. Suntem concentrați și încrezători. Noi întâlnim un adversar care a câștigat de două ori Liga Europa, va fi un meci greu și nu cred că se poate vorbi de favoriți. Nu cred că Benfica este favorită pentru că a jucat finala anul trecut”, a spus Jesus.

Întrebat dacă jucătorii se gândesc la „blestemul” celor șapte finale pierdute și la faptul că nu au câștigat niciun titlu european de 52 de ani, Jesus a răspuns: „Nu ne gândim la aceste lucruri. Cei mai mulți jucători nu știu această poveste. Este o legendă care face parte din tradiția noastră. Avem ocazia să demonstrăm că nu este adevărat. Acest lucru ne dă mai multă forță și motivație în finală. Putem aduce oricând un alt titlu, dar sperăm să fie mâine”.

Din cele nouă finale disputate până acum, Benfica le-a câștigat pe primele două, 1961 și 1962 în Cupa Campionilor Europeni, dar le-a pierdut pe următoarele șapte, de cinci ori în CCE și de două ori în Cupa UEFA/Liga Europa.

Ultima finală pierdută de Benfica a avut loc chiar în sezonul trecut al Ligii Europa, când golul lui Branislav Ivanovici din minutul 90+3 a trimis trofeul la Londra, în curtea celor de la Chelsea.

Despre cele șapte finale consecutive pierdute de Benfica se spune că acestea ar fi cauzate de blestemul fostului antrenor al lusitanilor, Bela Guttmann, care a pregătit-o, printre altele, și pe Ciocanul București. Benfica a fost prima echipă care a pus capăt supremației echipei Real Madrid în Cupa Campionilor Europeni. După ce a reușit să câștige în 1961 și 1962 cea mai importantă competiție intercluburi din Europa, Guttmann a solicitat o mărire de salariu, însă conducerea grupării a refuzat. În acel moment, Guttmann le-ar fi „urat” celor de la Benfica să nu mai câștige nicio finală europeană timp de o sută de ani.

Finala Ligii Europa, Benfica Lisabona – FC Sevilla, se va disputa, miercuri, de la ora 21.45, pe Stadionul Juventus de la Torino.

Tehnicianul echipei FC Sevilla, Unai Emery, a declarat, marți seară, că speră într-o victorie în finala Ligii Europa contra formației Benfica Lisabona, subliniind că el este mereu optimist și se gândește la un rezultat bun, informează AFP.

„Când ai o ocazie, trebuie să profiți. Benfica a ratat o ocazie anul trecut, iar acum revine în finală. Noi ne gândim doar la joc și la ce suntem capabili să facem. Sevilla a mai câștigat trofeul de două ori, dar pentru unii dintre noi este o premieră să fim în finală. La început a fost un vis, dar am reușit să ajungem aici. Suntem aproape de finalul drumului și sperăm să fim învingători după un ultim efort”, a declarat Emery.

Emery a menționat că este mereu optimist și că se gândește doar la momentul mare pe care îl va trăi alături de jucători miercuri seară. „Eu sunt mereu optimist, de dimineața de când mă trezesc pană seara când mă culc. Dar trebuie să ai și argumente să fii optimist, așa că sunt prudent, încerc să fiu obiectiv în optimismul meu. Pot înțelege dacă ei se simt favoriți, dar cele două echipe au meritat să fie în finală. Noi ne concentrăm doar la momentul mare pe care îl vom trăi miercuri seară”, a precizat Emery.

Finala Ligii Europa, Benfica Lisabona – FC Sevilla, se va disputa, miercuri, de la ora 21.45, pe Stadionul Juventus de la Torino.

SEVILLA-BENFICA, FINALA EUROPA LEAGUE 2014, arbitrată de un neamț. Arbitrul german Felix Brych va conduce la centru finala Ligii Europa, care va avea loc la 14 mai, la Torino, între echipa spaniolă FCSevillași formația portughezăBenficaLisabona, a anunțat, miercuri, site-ul oficial al UEFA.

Brych, în vârstă de 38 de ani, va fi ajutat de asistenții Mark Borsch și Stefan Lupp și de asistenții suplimentari Tobias Welz și Bastian Dankert. Rezervă pentru asistenți va fi germanul Thorsten Schiffner, iar rezervă pentru central a fost desemnat sârbul Milorad Mazici.

Felix Brych, arbitru FIFA din 2007, a condus 50 de partide în competițiile europene, dintre care șase în acest sezon de Liga Campionilor. El a fost arbitru de rezervă la finala Ligii Campionilor din sezonul trecut.

Finala Ligii Europa, dintre echipa spaniolă FCSevillași formația portughezăBenficaLisabona, va avea loc la 14 mai, de la ora 21.45, Juventus Stadium din Torino.

SEVILLA-BENFICA va fi LIVE miercuri de la 21.45, transmis de Pro TV, Digi, Dolce.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un român căutat de poliție a stat ascuns în Italia până când soția l-a dat...
Fiartă pe 700.000 de euro! Ce a putut să facă Bianca Drăgușanu, de mână cu...
FOTO. Cât de frumoasă e noua iubită cu care s-a cuplat la câteva zile după...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
S-a aflat motivul pentru care a murit Gabriela, micuța de 4 ani cu chip de...
ȘOCANT: ce conținea peștele macrou care i-a adus moartea fetiței de 4 ani din Călărași
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
La ce oră ajunge Lumina Sfântă în România! Va fi adusă de la Ierusalim în...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
China a lansat o sondă pentru a colecta eşantioane de pe faţa ascunsă a Lunii
Descoperire ULUITOARE la polii Pământului! Se întâmplă chiar acum
Ungurii au fost umiliți. Românii au câștigat procesul
Tragedie în sport. Fotbalist ucis la doar 21 de ani, în Hunedoara
I-a cerut soțului o fotografie cu bebelușul celui mai bun prieten al său, dar a...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Mioara Velicu rememorează copilăria autentică de la sat: „Am crescut într-o familie cu 8 copii....
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Henric al VIII-lea, regele care și-a ucis două neveste