Simona HALEP – Garbine Muguruza 3-6, 6-1, 6-3. Jucătoarea din România este în sferturi la Stuttgart

Publicat: 23/04/2015, 09:41

UPDATE. Simona Halep, locul 3 WTA și a doua favorită, a învins-o, miercuri, în premieră, pe sportiva spaniolă Garbine Muguruza, locul 20 WTA, cu scorul de 3-6, 6-1, 6-3, și s-a calificat în sferturile de finală ale turneului de categorie Premier de la Stuttgart.

Cele două jucătoare s-au întâlnit, miercuri, a treia oară în ultimele șapte lui, precedentele două partide intrând în palmaresul sportivei de 21 de ani. În septembrie 2014, în turul secund al turneului de la Wuhan, în primul lor meci, Muguruza a câștigat cu scorul 2-6, 6-2, 6-3, iar în februarie, la Galați, în Fed Cup, cu scorul de 6-4, 6-3. Aceste partide au avut loc pe suprafețe rapide, în timp ce turneul din Germania este pe zgură.

Filozofia de joc a spaniolei este foarte simplă. Serviciu în forță, apoi finalizarea punctului cu o altă lovitură puternică. Când returnează pe serviciul adversarei, Muguruza o face la fel de puternic. Ea este în permanență la atac, nu prea ajunge în situații defensive și nu-i place să intre în schimburi prelungite de mingi. Muguruza, cu o înălțime de 1,82, nu e foarte mobilă, iar dacă adversara ei nu o poate mișca mult pe fundul terenului, nu are sorți de izbândă. De asemenea, dacă intră să lovească din interiorul terenului, Muguruza are asigurat punctul pe tabela de marcaj. Problema ei este că acest mecanism de lovituri se mai gripează, iar spaniola acuză pshic șocul și începe să greșească din ce în ce mai mult.

În setul I al partidei de la Stuttgart, Halep s-a reîntâlnit cu jocul „nemțesc”, fără floricele, al lui Garbine Muguruza. Spaniola a început tare, cu break în primul ghem și cu încă unul a închis setul la 6-3, după 34 de minute. La rândul ei, Simona Halep a avut două mingi de break, una la 2-3 și alta la 3-4, dar adversara le-a rezolvat pe amândouă cu serviciul ei năprasnic. La 3-4, sportiva din Constanța i-a cerut sfatul antrenorului Victor Ioniță, care a povățuit-o să se miște mai mult, să lungească punctele și să-i macine reverul rivalei.

Blocajul spaniolei s-a produs mai întâi la serviciu. După ce a ratat o minge de break la 1-0 pentru ea în setul al doilea, Muguruza a servit prost, a comis prima dublă greșeală, iar Halep a făcut primul ei break.

Pe lângă mobilitate și o paletă completă de lovituri, Simona Halep are inteligență, creativitate și un pshic care devine de la meci la meci mai solid. Românca a simțit blocajul adversarei și nu a iertat-o, câștigând șase ghemuri la rând și setul cu 6-1 după alte 33 de minute.

Antrenorul Alejo Mancisidor a încercat să-i redea încerderea elevei lui în pauza dintre setul al doilea și al treilea și se părea că sfaturile au efect. În decisiv, Muguruza a început din nou cu un break, apoi a avut de două ori ocazia să facă 3-0. Scăpată din „încercuire”, Halep a profitat iar de căderea Muguruzei, a făcut 3-2, și-a tras sufletul în ghemul al șaselea, pe care l-a cedat la 0, apoi a repetat seria de trei ghemuri câștigate la rând, după ce a mai salvat o minge de break, la 3-3. Astfel, Simona Halep a câștigat primul ei meci cu Garbine Muguruza, după o oră și 39 de minute, reușind să evite transformarea jucătoarei spaniole într-un complex.

Miercuri, românca nu a jucat magistral, dar și-a interpretat corect partitura, știind unde să-i pună mingea adversarei pentru ca aceasta să nu o poată lovi confortabil.

Statistica pe seturi arată clar curba descendentă în care a evoluat Muguruza și modul cum a gestionat Halep această situație, plecând de la primul serviciu (75-62 în primul set pentru spaniolă, 50-83 în al doilea și 37-78 în al treilea), continuând cu dublele greșeli (0-2, 2-2, 2-0), loviturile câștigătoare (9-7, 8-8, 10-4) și greșelile neforțate (11-10, 15-5 și 16-4).

În faza următoare, Halep va juca, vineri, împotriva învingătoarei dintre Zarina Dias din Kazahstan, poziția a 32-a în ierarhia mondială, și italianca Sara Errani, locul 15 WTA.

Dias a învins-o, miercuri, cu scorul de 6-0, 6-0, pe germana Sabine Lisicki, locul 19 WTA, în timp ce Errani a eliminat-o pe poloneza Agnieszka Radwanska, cap de serie numărul 7 și locul 9 WTA, cu scorul de 7-6 (8), 6-4.

Calificarea în sferturi este recompensată la Stuttgart cu un cec în valoare de 15.375 de euro și cu o sută de puncte WTA.

(Adrian Petculescu, [email protected])

UPDATE. Simona Halep – Garbine Muguruza. Halep și Muguruza vor juca în această seară, nu înainte de ora 21.30, meciul fiind transmis în direct de Digi Sport 3. Pentru a juca cu Halep, Muguruza a trecut, cu scorul de 6-1, 6-4, după o oră și 15 minute, de Zahlavova Strycova, poziția 23 în ierarhia mondială.

Halep a mai întâlnit-o pe Muguruza de două ori, de fiecare dată impunându-se sportiva spaniolă, la Wuhan, în turul doi, în 2014, scor 2-6, 6-2, 6-3, și în februarie, în Fed Cup, scor 6-4, 6-3. Aceste partide au avut loc pe suprafețe rapide, în timp ce turneul din Germania este pe zgură.

Anul trecut, Halep a ajuns până în turul doi la Stuttgart, fiind eliminată de sportiva rusă Svetlana Kuznețova, scor 7-5, 7-6 (4).

UPDATE. Simona Halep – Garbine Muguruza.Lupta pentru locul 2 WTA

Site-ul oficial al WTA notează, luni, că este posibil ca turneul de la Stuttgart să aducă o modificare majoră în clasamentul mondial, și anume ca Simona Halep să urce pe locul doi, iar Maria Șarapova să coboare pe poziția a treia.

„Șarapova vs Halep: lupta pentru locul 2″, este titlul materialului de pe site-ul wtatennis.com, în care se menționează că jucătoarea rusă trebuie să ajungă cel puțin în semifinale la Stuttgart pentru a avea șanse să se mențină pe poziția a doua WTA.

„Serena Williams este instalată frumos pe locul 1 în clasamentul WTA, dar poziția Mariei Șarapova pe locul doi ar putea fi în pericol în această săptămână – Simona Halep se apropie… Șarapova, campioana en-titre de la Stuttgart, trebuie să ajungă în semifinale în această săptămână pentru a avea șansa de a rămâne pe locul 2. Și chiar dacă va ajunge în această fază, Halep, care anul trecut a fost eliminată în turul doi, i-ar putea lua locul, în funcție de ce parcurs va avea comparativ cu rusoaica. Dacă Șarapova și Halep se vor întâlni în finală, câștigătoarea va fi numărul doi mondial după turneu. Nu ar fi prima dată când Halep ar ocupa locul doi – aceasta este cea mai bună clasare a carierei sale, poziție pe care s-a aflat timp de opt săptămâni, în perioada 11 august – 5 octombrie 2014. Însă Șarapova este pe locul doi de șase luni și jumătate”, notează wtatennis.com.

Simona Halep – Garbine Muguruza. Marica spune că o va susține pe Halep din tribună la Stuttgart dacă îi va permite situația medicală

Atacantul Ciprian Marica, aflat în aceste zile la o clinică din Germania unde a suferit o intervenție chirurgicală la piciorul drept, a anunțat pe o rețea de socializare că o va susține pe Simona Halep din tribună la turneul de la Stuttgart, dacă situația medicală îi va permite.

El a menționat că în cazul în care programul de recuperare nu îi va permite să se deplaseze, la turneul de la Stuttgart va fi prezent colegul său de la echipa națională a României, Alexandru Maxim.

„Este o perioadă fastă pentru sportul românesc. Parcă s-a trecut prea ușor peste performanța extraordinară obtinuță de micuța Andreea Munteanu, care a luat medalia de aur la europenele de gimnastică. Felicitări Andreea, la mai mare! Sper ca șirul performanțelor să fie continuat și de Simona Halep, aici la Stuttgart. Dacă situația medicală, dacă programul de recuperare îmi va permite, voi merge la un meci, să o susțin pe Simona. În caz contrar, naționala de fotbal va fi reprezentată cu succes în tribunele arenei de tenis de Alex Maxim. Baftă Simona!”, a scris Marica pe contul său de Facebook.

Simona Halep participă în această săptămâna la turneul WTA Premier de la Stuttgart, cu premii totale de 731.000 de dolari, unde va juca direct în turul doi și o va întâlni pe învingătoarea din meciul dintre Garbine Muguruza (Spania) și Barbora Strycova (Cehia).

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Anunț pentru toți românii care au CARDURI pentru ALIMENTE. Pe 25 Aprilie a fost ultima...
Păstrăv în crustă crocantă. Rețetă perfectă de Florii
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Sofia Vicoveanca, luată prin surprindere de Victor Rebengiuc: "Un exemplu de urmat". Gestul incredibil făcut de...
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Peste 100 de prizonieri au evadat dintr-o închisoare afectată de inundații