Simona Halep – Serena Williams. Numărul 1 WTA s-a retras din competiție. Finala Indian Wells: Halep vs Jelena Jankovici

Simona Halep - Serena Williams. Numărul 1 WTA s-a retras din competiție. Finala Indian Wells: Halep vs Jelena Jankovici
Publicat: 21/03/2015, 08:19
Actualizat: 12/01/2020, 16:26

Simona Halep – Serena Williams.Meciul este programat pe terenul principal, fiind ultima confruntare a zilei. Halep și Williams vor juca pe terenul principal după disputarea a două meciuri de simplu masculin (Tomas Berdych – Roger Federer, Milos Raonic – Rafael Nadal), a unui meci de dublu masculin (Vasek Pospisil/Jack Sock – Marcin Matkovski/Nenad Zimonzici) și a celeilalte semifinale la simplu feminin (Jelena Jankovici – Sabine Lisicki).

UPDATE.Halep a acces în ultimul act al turneului de categorie Premier Mandatory după ce americanca Serena Williams, locul 1 WTA, s-a retras înaintea partidei directe, din semifinale, din cauza unei accidentări la genunchiul drept.

Jucătoarea americană de tenis Serena Williams, cap de serie numărul unu, a declarat, miercuri, după calificarea în semifinalele turneului de la Indian Wells, că este pregătită pentru meciul cu Simona Halep și a precizat că se așteaptă la o partidă grea, informează site-ul wtatennis.com.

„Anul trecut, la Turneul Campioanelor, au fost două meciuri total diferite. Cred că la prima partidă nu am fost pregătită pentru replica pe care am primit-o. Acum sunt pregătită pentru meciul cu Halep. Mă aștept să fie o partidă grea, deoarece ea este o jucătoare foarte bună”, a spus Williams. „Sunt foarte nerăbdătoare să joc împotriva ei, încă de la tragerea la sorți mi-am dorit acest lucru. Sunt bucuroasă că am reușit să ajung aici, mi-aș fi dorit să jucăm acum meciul dacă s-ar putea”, a mai spus numărul unu mondial în tenisul feminin.

Simona Halep – Serena Williams. „Abia aștept să joc împotriva numărului 1 mondial”

Jucătoarea Simona Halep a declarat, miercuri, după ce a obținut calificarea în semifinalele turneului de la Indian Wells, că abia așteaptă să evolueze împotriva americancei Serena Williams, sperând că ocupanta locului 1 WTA va ajunge și ea în această fază.

„Sunt fericită că am putut câștiga astăzi, știam cât de bună este. Știam că va trebui să lupt pentru fiecare punct pentru a câștiga meciul. Navarro deschide unghiurile foarte bine, este destul de greu să joci împotriva ei și atunci am decis să fiu mai agresivă, să iau mingea mai repede și să termin punctele. Am fost nervoasă în primul set, am încercat apoi să mă relaxez și să joc tenisul meu cel mai bun. Abia aștept să joc împotriva numărului 1 mondial, poate…”, a declarat Halep, la interviul de pe teren.

Simona Halep – Serena Williams. Evoluția din sferturi a celor două jucătoare

Serena Williams, locul 1 WTA, a învins-o, miercuri, cu scorul de 7-5, 6-3, pe Timea Bacsinszky (Elveția), locul 26 WTA și cap de serie numărul 27, și s-a calificat în semifinalele turneului de la Indian Wells, fază în care va juca împotriva Simonei Halep, locul 3 WTA.

Bacsinszky a declarat că Williams i-a cerut, după meciul din urmă cu o zi, să îi dea „lecții de tenis”. „Serena mi-a spus că trebuie să o învăț loviturile drop shot. I-am spus: >”, a declarat elvețianca.

La rândul ei, Halep, a treia favorită, a învins-o, miercuri, cu scorul de 5-7, 6-1, 6-1, pe sportiva spaniolă Carla Suarez Navarro, locul 13 WTA și cap de serie numărul 12, și s-a calificat în penultimul act al turneului de categorie Premier Mandatory.

Site-ul oficial al WTA a desemnat pentru a doua oară lovitura zilei la turneul de la Indian Wells un punct câștigat de Simona Halep, miercuri, în fața sportivei spaniole Carla Suarez Navarro, în meciul care i-a adus româncei calificarea în semifinalele competiției.Punctul ales de WTA a fost la scorul de 1-0 și 30-0 pentru Halep, în setul decisiv, fiind adjudecat de jucătoarea română pe serviciul adversarei. Simona Halep a punctat pe tabelă după ce a trimis un „passing” din alergare, cu reverul, în urma unui schimb de mingi spectaculos.

Duminică, site-ul oficial al Asociației Jucătoarelor Profesioniste a ales lovitura zilei un punct câștigat de Simona Halep în fața americancei Varvara Lepchenko, locul 31 WTA.

Simona Halep – Serena Williams. Istoricul întâlnirilor

Halep și Williams s-au întâlnit ultima dată, în octombrie 2014, în finala Turneului Campioanelor, românca fiind învinsă, cu scorul de 6-3, 6-0. Cele două jucătoare s-au mai întâlnit și în Grupa Roșie a competiției, când Halep a câștigat cu 6-0, 6-2.

Anterior, ele au mai jucat de trei ori și de fiecare dată s-a impus Williams. Prima dată au evoluat una împotriva celeilalte în 2011, în turul doi al turneului de la Wimbledon, când Serena Williams a câștigat în trei seturi, scor 3-6, 6-2, 6-1. Următoarele două partide au avut loc în 2013 și s-au încheiat cu scorul de 6-3, 6-0, în semifinalele turneului de la Roma, și cu scorul de 6-0, 6-4, în sferturile de finală ale turneului de la Cincinnati.

Publicația Bleacher Report scrie că Serena Williams are rareori probleme cu jucătoarele de top. Drept dovadă stă statistică incredibilă a americancei, care a obținut 62 de victorii și doar șase înfrângeri în confruntările cu jucătoarele bine clasate.

În schimb, Serena are probleme cu jucătoarele mai slab cotate, suferind trei înfrângeri anul trecut împotriva Alizei Cornet.

Simona Halep – Serena Williams. Americancei nu-i place sistemul de iluminat

Serena Williams a dezvăluit că se confruntă cu o problemă la Indian Wells înaintea meciului cu Simona Halep din semifinalele competiției. Ea a afirmat că are o problemă cu sistemul de iluminare al arenelor de la Indian Wells.

„Din cauza sistemului de iluminare, pierd raza de acțiunii a mingii și îmi este puțin dificil. Este o problemă, nu eram pregătită pentru asta”, a spus Serena Williams.

De cealaltă parte, halep se simte foarte bine la acest turneu. „Este cu adevărat plăcut să fiu în semifinale pentru al doilea an consecutiv. Anul trecut am avut un turneu bun, dar anul ăsta pot spune că este mai bun decât anul precedent. Acum simt mult mai bine mingea și jocul. Sunt mult mai încrezătoare și, știți, cred că am o șansă bună în semifinale. Voi intra pe teren să lupt și cu convingerea că pot câștiga”, a declarat ea.

Simona Halep – Serena Williams. Cine joacă în a doua semifinală

Jucătoarea italiană Flavia Pennetta, numărul 16 mondial și cap de serie 15, care a câștigat anul trecut turneul de la Indian Wells, a fost eliminată, joi, în sferturile de finală ale competiției din California, de sportiva germană Sabine Lisicki, scor 6-4, 6-7 (3), 7-6 (4).

Lisicki, cap de serie numărul 24 și locul 30 mondial, s-a impus în două ore și 40 de minute.

În semifinale, Sabine Lisicki o va întâlni pe sportiva sârbă Jelena Jankovici, locul 21 WTA și cap de serie numărul 18.

Simona Halep – Serena Williams.CTP o critică dur pe Novotna, pentru că „varsă veninul pe Simona”

Jana Novotna, câștigătoare a turneului de la Wimbledon în 1997, a declarat recent că Simona Halep nu va deveni o jucătoare de care lumea să-și amintească în viitor, adăugând că, deși are calități, sportiva română nu este în categoria din care fac parte Serena Williams și Maria Șarapova.

„Rar am văzut un gest mai urât făcut de o profesionistă din tenis.Cehoaica Novotna a găsit de cuviință să spună despre Simona Halep că e o jucătoare bună, că poate câștiga Grand Slam-uri, dar că >.Novotna produce aceste vorbe din senin, din iarbă verde, taman înainte de semifinala de mare interes de la Indian Wells între Serena Williams și Simona Halep. Nedreptatea din afirmațiile Novotnei strigă la cer: cum poți să-i spui unei tinere jucătoare, ajunsă nr. 3 mondial la 23 de ani, că n-o să-și mai amintească nimeni de ea? De unde pizma ta știi, pe ce te bazezi, argumentul tău e că Simona >”, a scris Cristian Tudor Popescu într-un editorial.

Adrian Popa
Adrian Popa este Editor of the Day la Gandul.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un...
Ce a pățit acest pensionar italian de 79 de ani, după ce s-a cuplat cu...
FOTO. Ce transformare pentru femeia care l-a înnebunit pe Gigi Becali! A făcut avere din...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Ucis pentru că a refuzat să fie evacuat din calea „orașului viitorului”. Sate întregi au...
Anunțul făcut de Nicolae Bacalbașa despre Florin Piersic. Ce se întâmplă acum cu actorul: 'O...
Experții au dat verdictul: care sunt momentele ideale pentru o partidă de AMOR. Așa veți...
Urmează 48 de ore critice pentru Florin Piersic. Medic: "Depinde şi de sistemul imunitar, depinde...
Cine e, de fapt, soția lui Florin Piersic
Ce a făcut Sorinel Copilul de Aur cu primii lui bani din cântări: „A cumpărat...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Cât costă Dacia Logan în 2024? Mai este o mașină LOW COST?
Raportul lui Blinken este aşteptat să critice Israelul şi nu ar încălca termenii referitori la...
A fost găsit LOCUL de VECI al unui MARE filosof! „Era chiar sub nasul tuturor”
Se verifică banii românilor. Este obligatoriu până pe 25 mai. Legea spune clar
Cum se simte Kate Middleton. Răspunsul prințului William
Ce a putut să găsească Mihai Morar într-o casă abandonată din Maramureș. A publicat imaginile...
Când vine vara în România! Anunțul ANM
Cum a aflat Monica Tatoiu recent că mai are frați de pe urma tatălui: „I-a...
Ce tematică deosebită au ales Oana Mosneagu și Vlad Gherman pentru nunta lor: "Suntem absolut...
BANCUL ZILEI. Bulă: - M-am învățat minte... de azi nu mai conduc cu viteză. Ștrulă:...
Ce se întâmplă pe piaţa medicamentelor din România?