ȘOCANT. Femeie șantajată la 4 dimineață, cu bilete pe ușă: „Te aştept jos să… că eşti bună. Dacă nu vii ori îi spun la soţul tău sau laşi 2.000 în cutia de poştă” / Bărbatul, condamnat la închisoare cu suspendare

ȘOCANT. Femeie șantajată la 4 dimineață, cu bilete pe ușă: „Te aştept jos să...  că eşti bună. Dacă nu vii ori îi spun la soţul tău sau laşi 2.000 în cutia de poştă” / Bărbatul, condamnat la închisoare cu suspendare
Femeie șantajată la 4 dimineață, cu bilete pe ușă: „Te aştept jos să... că eşti bună. Dacă nu vii ori îi spun la soţul tău sau laşi 2.000 în cutia de poştă” / Bărbatul, condamnat la închisoare cu suspendare / Sursă FOTO: Shutterstock caracter ilustrativ
Publicat: 17/06/2020, 16:13
Actualizat: 17/06/2020, 16:57

O femeie din Iași a fost șantajată și amenințată de un vecin de bloc care era disperat să întrețină relații sexuale cu ea, deși, de-a lungul timpului, doar se salutaseră, nu discutesaeră propriu-zis niciodată.

În prezent, bărbatul este judecat la Curtea de Apel pentru șantaj, după ce fusese condamnat la 2 ani și 6 luni de închisoare, îînsă, sentința nefiind una definitivă, acesta a făcut apel. Procesul său a fost înregistrat, la finele săptănânii trecute, la instanţa de control judiciar, relatează Ziarul de Iași.

Bărbatul locuiește în același bloc cu victima, A.P., însă socializarea lor ca vecini s-a rezumat doar la salutul de complezență și nimic mai mult, arată motivarea sentinței dată de judecători.

Cum a început calvarul femeii șantajate de vecin

Bărbatul condamnat pentru șantaj a comis fapta la începutul acestui an, pe 16 ianuarie 2020, când, pe baza consumului de alcool – băuse un litru de vin -, s-a trezit în jurul orei 4:30 dimineața, probabil înfierbântat de gânduri erotice, și s-a hotărât să își determine cumva vecina să întrețină raporturi sexuale cu el.

„Inculpatul a rupt un plic alb şi pe una dintre bucăţile de hârtie rezultate a scris mesajul: «Te aştept jos să ţi-o mai trag că eşti bună. Dacă nu vii ori îi spun la soţul tău sau laşi 2.000 în cutia de poştă»”, se arată în motivarea primei instanţe. În jurul orei 5, individul a ieşit în pijamale din apartament şi a mers la garsoniera victimei.

Ulterior, bărbatul a insistat la ușa vecinei de mai multe ori, însă aceasta nu i-a deschis. Abia în jurul orei 9:00, A.P. a descoperit biletul și a verificat în imaginile surprise de camerele de supraveghere cine i-l lăsese și insistase atât de mult cu ciocănitul în ușă.

„Ai jumătate de oră să vii jos”

Bărbatul nu s-a oprit și a terorizat-o pe vecina lui în continuare, astfel, pe 27 ianuarie, seara, i-a lăsat un nou bilet în care pretindea că a întreținut realții sexuale cu ea și o șantaja din nou cerându-i bani.

„Ai jumătate de oră să vii jos. Dacă nu te spun la soţul sau prietenul. Hai să ţi-o mai trag. Dacă nu vii lasă 2.000 lei în cutia de poştă dacă vrei să nu se afle”, era conţinutul biletului.

Insistențele bărbatului nu s-au oprit aici: în cursul dimineții de 28 ianuarie i-a lăsat un alt bilet în care amenințările și șantajul atingeau noi cote – filmări și poze compromițătoare.

Victima, A.P., a depus plângere la Poliție iar faptele acuzatului au fost demonstrate ușor, acesta chiar recunoscându-și fapta. Totuși, după condamnare, acesta a făcut apel iar procesul va fi reluat în septembrie.

Marea gimnastă a ţării rupe tăcerea după Olimpiadă: "Am fost goală cu medicul peste mine....
'Nu pot sta cu un handicapat!' Ce s-a ales de fosta soție a lui Mihăiță...
FOTO. Transformarea milionarului care o plimba pe Daniela Crudu cu elicopterul la vila lui! Ioan...
Zodiile care oferă cea mai toxică iubire: 1. Rac
Mirela Vaida, dărâmată după ce a pierdut sarcina! A ajuns la spital, iar medicii i-au...
Îl pierdem și pe David Popovici? Înotătorul minune al României se gândește să plece din...
Atenție, șoferi! Sancțiuni mai aspre pentru aceste greșeli. Legea ar putea să se schimbe drastic
WhatsApp anunţă implementarea "View Once". Iată tot ce trebuie să ştii despre noua funcţie
Top 10 cele mai fiabile SUV-uri la mâna a doua. Modelele astea se vând foarte...
BANCUL ZILEI – Bătrânel răsfățat de nevasta de 19 ani
Însemnul de pe tricoul președintelui Franței care naște teorii ale conspirației: Un simplu logo sau...
'Nu pot sta cu un handicapat!' Ce s-a ales de fosta soție a lui Mihăiță...
Care este DURATA normală a unui contact sexual. Un expert dă un răspuns la care...
Andra, însărcinată pentru a treia oară? Răspunsul artistei i-a lăsat mască pe toți
Noua taxă auto, inevitabilă: toți șoferii trebuie să știe. ”Soluţia este impozitarea, descurajarea”
O chelneriţă a servit mulți ani un bătrân ţâfnos. După ce bărbatul a murit a...
Calendar ortodox 4 august 2021: Ce sărbătoare e azi?
Boala care afectează femeile. E cumplită! Medicii avertizează. Cum se manifestă
Revoluție în România! Ia banii, cetățene, zice Cîțu! Nu mai e nevoie de muncă
Un dar otrăvit: Sute de mii de români vor avea pensii mai mici
Care este rolul brokerului în imobiliare?