Șoferul unui TIR a oferit polițiștilor de frontieră de la Giurgiu 1.500 de euro, ca să nu-i deschidă compartimentul de marfă. După ce l-au refuzat, l-au și reținut pentru ce avea înăuntru

Redactor:
Clarice Dinu
Șoferul unui TIR a oferit polițiștilor de frontieră de la Giurgiu 1.500 de euro, ca să nu-i deschidă compartimentul de marfă. După ce l-au refuzat, l-au și reținut pentru ce avea înăuntru
Un cetățean turc, șofer al unui TIR care transporta ață către o firmă din Germania, a fost reținut pentru trafic de migranți și dare de mită, după ce a încercat să treacă fraudulos granița cu 37 de migranți, între care șapte copii, el încercând să ofere mită polițiștilor de frontieră de la Giurgiu.

Potrivit unui comunicat transmis, marți, de Poliția de Frontieră Giurgiu, luni, polițiștii de frontieră, împreună cu lucrători de la Direcția Generală Anticorupție și un procuror, au prins în flagrant un cetățean turc, în vârstă de 53 de ani, care a încercat să ofere 1.500 de euro echipei de control de la punctul de trecere a frontierei Giurgiu, pentru a-l lăsa să introducă ilegal în țară 37 de migranți.

Astfel, cetățeanul turc, șofer al unui camion care transporta șase tone de ață din Turcia pentru o firmă din Germania, a oferit unui polițist de frontieră banii pentru ca, în schimb, acesta să realizeze formalitățile de frontieră fără a deschide compartimentul de marfă al TIR-ului.

Polițistul a făcut un denunța la Direcția Generală Anticorupție, iar cetățeanul turc a fost prins în timp ce promitea polițiștilor banii pentru ca aceștia să-l lase să treacă TIR-ul prin vamă fără a fi controlat.

În momentul în care au deschis compartimentul de marfă al autotrenului, autoritățile române au găsit, printre marfă, 37 de persoane – șapte copii, șase femei și 24 de bărbați -, cetățeni sirieni, irakieni și un cetățean turc.

Cei 37 de migranți au fost predați Poliției de Frontieră din Bulgaria pentru continuarea cercetărilor și dispunerii măsurilor legale ce se impun.

 

Inchide