STEAUA – DINAMO KIEV 0-2. Campioana României părăsește Europa League

STEAUA - DINAMO KIEV 0-2. Campioana României părăsește Europa League
Publicat: 12/12/2014, 00:04

Golurile au fost marcate de Iarmolenko ’71 și Lens ’90+4.

0-1: Sidorciuk a trimis o pasă printre fundașii centrali ai Stelei până la Iarmolenko, care se afla la limita ofsaidului, acesta înscriind cu un șut plasat de la zece metri.

0-2: Lens a primit o pasă din propria jumătate, l-a driblat pe Arlauskis ieșit din poartă și a înscris în poarta goală de la 30 de metri lateral stânga.

Steaua București: Arlauskis – Papp, Szukala, Varela, Filip (Latovlevici ’78) – Prepeliță, Bourceanu (Rusescu ’61) – Chipciu, Sânmărtean, Tănase (Ad. Popa ’78) – Keșeru. Antrenor: Constantin Gâlcă.

Dinamo Kiev: Șovkovski – Gusev, Dragovici, Khacheridi, Burda – Miguel Veloso (Sidorciuk ’65), Ribalka – Iarmolenko, Belhanda (Buialski ’81), Lens – Kraveț (Mbokani ’79). Antrenor: Serghei Rebrov.

Cartonașe galbene: Papp ’45+1 / Dragovici ’26, Miguel Veloso ’52, Burda ’81.

Meciul a fost arbitrat de o brigadă din Anglia, cu Michael Oliver la centru. Oliver a fost ajutat la cele două linii de Stuart Burt și Darren Jon Herbert. Arbitri adiționali au fost Craig Pawson și Jonathan Moss, iar rezervă John Brooks.

Delegatul UEFA la acest joc a fost cipriotul Andreas Akkelides, iar arbitrii au fost supervizați de belgianul Michel Piraux.

La partidă au asistat 7.623 de spectatori.

Gândul a transmis LIVE TEXT

Min. 90+4 Final de drum european pentru Steaua după ce Lens dă lovitura de grație cu un gol de la 30 de metri, șut în poarta goală, părăsită de Arlauskis

Min. 82 O nouă ocazie ratată cu seninătate de Prepeliță care, din 4 metri, nu este în stare să trimită spre poartă

Min. 81 Galben pentru Burda după un fault la Adi Popa

Min. 74 Chipciu este HUIDUIT de suporteri după ce și-a mai bătut joc de o nouă ocazie foarte mare, șut în blocaj, din mijlocul careului, fără să fie derabjat de cineva

Min. 71 Gol pentru Dinamo, reușita lui Yarmolenko rezolvând, practic, problema calificării campioanei României

Min. 59 Ocazii imense pentru Steaua la distanță de câteva secunde, după ce șutul lui Keșeru, violent, este respins de portar în față, Chipciu preia mingea și, din 3 metri, trimite în plasa laterală

Min. 55 Henț clar în careu făcut de ucraineni, dar centralul, aflat foarte aproape de fază, nu acordă nimic. Tribunele iau foc

Min. 52 Veloso vede galbenul pentru un fault de la spate

Min. 49 Multă tensiune în acest meci, cu multe faulturi

Min. 46 A început repriza secundă

Min. 45+1 Pauză la București

Min. 45 Cea mai MARE ocazie a meciului este ratată de Keșeru care, din zece metri, șutul violent dar îl face mare pe portarul Shovkovskiy

Min. 42 Sânmărtean și Tănase au combinat pentru o fază frumoasă dar șutul trimis de primul dintre ei a fost apărat

Min. 35 De aproape 10 minute Steaua nu a mai ieșit din propria jumătate de teren

Min. 26 Primul galben este văzut de Dragovic pentru un henț bine făcut

Min. 20 Mare ocazie și pentru Dinamo, dar Kravets nnimerește poarta din careul mic

Min. 15 Lovitură liberă pentru Steaua iar Vafrela, din 6 metri, trimite cu capul spre poartă dar fără emoții pentru ucraineni

Min. 12 Ocazie imensă pentru Steaua dar șutul lui Chipciu, din careu, este fix pe direcția portarului

Min. 4 O primă ocazie pentru Steaua, Szukala trimite pe lângă după o centrare a lui Sânmărtean.

Min. 1 A început meciul, Steaua a avut lovitura de start.

STEAUA: Arlauskis – Papp, Szukala, Varela, Filip – Prepeliță, Bourceanu – Chipciu, Sânmărtean, Tănase – Keșeru

DINAMO KIEV: Șovkovski – Gusev, Dragovic, Hacheridi, Burda – Miguel Veloso, Rybalka – Iarmolenco, Belhanda, Lens – Kravets

STEAUA DINAMO KIEV este meciul care poate stabili dacă STEAUA se califică în primăvara europeană. STEAUA trebuie să învingă pe DINAMO KIEV, iar Aalborg nu trebuie să câștige în Portugalia, cu Rio Ave, pentru ca STEAUA să meargă mai departe. Dacă STEAUA nu câștigă cu DINAMO KIEV sau dacă Aalborg bate la Rio Ave, STEAUA ratează calificarea în primăvara europeană a Europa League 2014-2015. În tur, DINAMO KIEV s-a impus cu 3-1 în meciul cu STEAUA, după o partidă controlată aproape în totalitate.

STEAUA DINAMO KIEV. Gâlcă: A fost prea multă anxietate, poate jucătorii s-au gândit la meciul cuDinamoKiev

Tehnicianul echipei Steaua, Constantin Gâlcă, a declarat duminică seară, după meciul cu CSMS Iași, scor 1-0, că elevii săi au arătat prea multă anxietate și poate s-au gândit la întâlnirea de săptămâna viitoare cuDinamoKiev, din Liga Europa, joc pe care trebuie neapărat să îl câștige.

„Am avut primele 20 de minute foarte bune, ne-am creat patru ocazii de gol, apoi am abuzat prea mult de pasa lungă și am intrat în jocul lor. Cred că a fost prea multă anxietate, am vrut să rezolvăm prea repede meciul. Poate și jucătorii s-au gândit la meciul cuDinamoKiev, dar nu este o scuză, în fotbal e posibil să joci bine și să nu marchezi. Trebuie să câștigăm neapărat cuKievdacă vrem să ne calificăm. Facem tot posibilul să fructificăm toate ocaziile. Pentru noi e foarte important, e decisiv, e totul. Dacă ne vom califica va fi un sezon bun pentru noi. Obiectivuil nostru e calificarea în primăvara europeană”, a spus Gâlcă.

El a precizat că pentru Steaua turul de campionat a fost unul bun. „Am crescut de la meci la meci, e un tur pozitiv”, a adăugat tehnicianul.

STEAUA DINAMO KIEV. Meciul Steaua -DinamoKievva fi arbitrat de englezul Michael Oliver

Meciul Steaua -DinamoKiev, programat joi seară, la ora 22.05, pe Arena Națională, în ultima etapă a grupei J a Ligii Europa, va fi arbitrat de o brigadă din Anglia, cu Michael Oliver la centru, informează steauafc.com.

Oliver va fi ajutat la cele două linii de Stuart Burt și Darren Jon Herbert.

Arbitri adiționali au fost desemnați Craig Pawson și Jonathan Moss, iar rezervă va fi John Brooks.

Delegatul UEFA pentru acest joc este cipriotul Andreas Akkelides, în timp ce arbitrii vor fi supervizați de belgianul Michel Piraux.

STEAUA DINAMO KIEV. Victor Hănescu îi susține pe steliști la meciul cuDinamoKiev

Victor Hănescu, care se află la Miami, unde se pregătește pentru sezonul 2015 al ATP World Tour, a declarat că le va ține pumnii jucătorilor echipei Steaua în partida cuDinamoKiev, din ultima etapă Grupei J a Ligii Europa, tenismanul precizând că este fan stelist de mic.

„Le doresc succes. Ar fi senzațional și pentru club și pentru fani să câștige. Sunt alături de ei. De mic copil am fost fan Steaua, dar fiind mult plecat din țară am pierdut puțin ritmul cu generația actuală”, a spus Hănescu, locul 122 ATP, se arată într-un comunicat remis MEDIAFAX.

STEAUA DINAMO KIEV. Peste 500 de jandarmi vor asigura măsurile de ordine publică la meciul Steaua -DinamoKiev

Peste 500 de jandarmi din cadrul Jandarmeriei Capitalei vor asigura măsurile de ordine publică și siguranța spectatorilor la partida dintre Steaua șiDinamoKiev, care se va disputa joi, de la ora 22.05, pe Arena Națională din București, se arată într-un comunicat remis MEDIAFAX.

Accesul spectatorilor în stadion se va face începând cu ora 20.00 numai pe bază de bilete sau invitații. Pentru a evita aglomerația în jurul punctelor de intrare în arena sportivă, Jandarmeria Capitalei recomandă spectatorilor să vină din timp la stadion, începând cu ora deschiderii porților de acces.

Accesul suporterilor echipei gazdă se va face prin intrările situate pe Bulevardul Basarabia și strada Maior Coravu.

STEAUA DINAMO KIEV. Gâlcă: Important e să câștigăm cuDinamoKievși după aceea vom vedea ce se întâmplă la Rio Ave

Antrenorul echipei Steaua, Constantin Gâlcă, a declarat, miercuri, într-o conferință de presă, că este important ca jucătorii săi să câștige partida cuDinamoKiev, din ultima etapă a Grupei J a Ligii Europa, și abia apoi va vedea ce se întâmplă și în meciul Rio Ave – Aalborg.

Steaua ocupă locul trei în Grupa J, cu șapte puncte, dupăDinamoKiev, deja calificată, și Aalborg, cu nouă puncte. Pentru a se califica în primăvara europeană, Steaua trebuie să învingă formația ucraineană, iar Aalborg să nu câștige în Portugalia.

„Important e să câștigăm noi și după aceea vom vedea ce se întâmplă în celălalt meci. Jucătorii sunt conectați, parcă aș zice prea conectați încă de azi la joc. Sper ca și atmosfera în tribune să fie bună, iar spectatorii să fie alături de noi. Pe primul plan, cel mai important este să câștig meciul de mâine”, a spus Gâlcă.

Constantin Gâlcă a afirmat căDinamoKievare jucători periculoși pe contraatac, iar elevii săi nu trebuie să le dea ocazia ucrainenilor să profite de spațiile din apărare. „Un meci foarte important pentru noi, mai ales căDinamoKieveste pe primul loc și a demonstrat că este o echipă foarte bună, cu jucători foarte buni. Este foarte periculoasă pe contraatac. Aici trebuie să reacționăm și să creăm densitate în zona mingii, să oprim jocul, pentru că punctul lor forte este contraatacul, unde au jucători de calitate, ca Lens, Bel Handa și Iarmolenko. Trebuie să avem multă răbdare la construcție, să fim atenți, să nu ne grăbim și să nu intrăm în jocul lor, pentru că sunt foarte agresivi. Sper să găsim spații pentru a ne crea ocazii de gol”, a completat Gâlcă.

Constantin Gâlcă a precizat că, după „dubla” cu Ludogoreț Razgrad, din play-off-ul Ligii Campionilor, partida cuDinamoKieveste cea mai importantă din acest sezon. „Putem spune că acesta este cel mai important meci al sezonului, după cel cu Ludogoreț, pentru că de el depinde o calificare. Este un obiectiv să ne calificăm în primăvara europeană”, a adăugat Gâlcă.

El a precizat că în cazul unei ratări a calificării nu are de ce să își simtă postul de la Steaua amenințat. „Nu am de ce să îmi simt postul amenințat, dar știți că antrenorii trebuie să fie pregătiți pentru orice”, a explicat Gâlcă.

Tehnicianul stelist este de părere că bucuria o să fie mai mare în cazul unei victorii, deoareceDinamoKievva evolua cu cei mai buni jucători. „Meritul o să fie mai mare că vor juca cu prima echipă. Îi respectăm, dar vom face tot posibilul ca să câștigăm acest meci”, a subliniat Gâlcă.

FC Steaua a anunțat că partida se va disputa cu acoperișul de pe Arena Națională tras, spectatorilor fiindu-le interzis accesul cu umbrele.

STEAUA DINAMO KIEV. Arlauskis, despre meciul cuDinamoKiev: Ne dorim revanșa

Portarul echipei Steaua, Giedrius Arlauskis, a declarat, miercuri, într-o conferință de presă, că jucătorii pregătiți de Constantin Gâlcă își doresc revanșa în fața formațieiDinamoKiev, care s-a impus în partida tur cu scorul de 3-1.

„Mâine o să fie cel mai important meci. Toți ne dorim, în primul rând, revanșa în fața unei echipe foarte bune, dar noi știm ce avem de făcut după primul meci pierdut acolo. Cred că vom reuși să facem un meci bun, să câștigăm și să trecem în primăvara europeană. Toți ne dorim asta și suntem foarte concentrați. Vrem neapărat să câștigăm și apoi vom vedea ce face Aalborg cu Rio Ave”, a spus Arlauskis.

Pentru a câștiga partida cuDinamoKiev, Arlauskis crede că Steaua trebuie să dea dovadă de unitate. „O să facem tot posibilul să câștigăm. Nu poate câștiga un singur jucător meciul. Trebuie să fim o echipă. Jucăm împotriva unui adversar foarte puternic, iar dacă vom fi uniți, vom câștiga. Poate să dea și un suporter gol, dar important este să câștigăm”, a adăugat Arlauskis.

Giedrius Arlauskis a precizat că Steaua mai are șanse de calificare, însă acestea nu depind numai de jucătorii campioanei României. „În ziua de azi orice e posibil. Nu joacă numele, dar important este să demonstrezi pe teren. Nu e nimic pierdut, mai avem un meci, ne concentrăm și sperăm să câștigăm, dar din păcate nu depinde numai de noi. Dacă nici noi nu câștigăm, de ce să ne mai uităm la alții?! Nu e un meci ușor”, a subliniat Arlauskis.

Potrivit lui Arlauskis cel mai puternic adversar al ucrainenilor este atacantul Andrei Iarmolenko. „Iarmolenko e un jucător foarte bun, nu bun. E o echipă agresivă. Ucrainenii sunt ca rușii, foarte bine pregătiți fizic, iar jucătorii de pe faza de atac sunt foarte buni. Iarmolenko e cel mai bun jucător al echipeiDinamoKiev”, a completat Arlauskis.

Întrebat dacă simte o presiune în plus având în vedere că înțelegerea cu Steaua expiră în vară, Arlauskis a răspuns: „Nu mă deranjează. Presa vorbește, speculează. Eu știu ce am de făcut, mă concentrez la fiecare meci. Eu știu de ce am venit aici și nu mă deranjează deloc că se vorbește despre plecarea sau rămânerea mea aici.”

STEAUA DINAMO KIEV. Serghei Rebrov: Vom evolua cu prima echipă

Serghei Rebrov, antrenorul echipeiDinamoKiev, deja calificată în 16-imile de finală ale Ligii Europa, a declarat, miercuri, că va alinia cel mai bun 11 în meciul cu Steaua, pentru că își dorește să câștige partida de la București, din ultima etapă a Grupei J.

„Meciul din tur a fost foarte dificil (n.r. – scor 3-1 pentru ucraineni). Steaua s-a apărat foarte bine. Mâine, vom evolua cu prima echipă, pentru că vrem să câștigăm meciul. Steaua este o echipă foarte puternică și ne așteptăm să joace ofensiv. Ne așteptăm ca, în afara lui Keșeru și Sânmărtean, să iasă în evidență și Rusescu”, a declarat Rebrov, în conferința de presă dinaintea partidei de joi.

STEAUA DINAMO KIEV. Șovkovski: Vrem un rezultat pozitiv cu Steaua ca să arătăm că merităm să fim pe primul loc

Portarul Oleksandr Șovkovski a declarat, miercuri, că își dorește ca echipa sa,DinamoKiev, să obțină un rezultat pozitiv în meciul cu Steaua din Liga Europa, pentru a demonstra astfel că formația ucraineană merită să fie pe primul loc al Grupei J.

„Steaua este o echipă puternică, dar noi vom depune toate eforturile pentru a obține un rezultat foarte bun. Pentru noi toate meciurile sunt importante. Ne-am pregătit pentru acest meci și vom vedea mâine cât de bine am făcut-o. Vrem să obținem un rezultat pozitiv pentru suporterii noștri și ca să arătăm că merităm să fim pe primul loc în grupă și cap de serie în turul următor”, a afirmat jucătorul, într-o conferință de presă.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
FOTO. Ceasul celui mai bogat pasager de pe Titanic a fost vândut la licitaţie pentru...
Localitatea care a dispărut de pe harta României. În 2002 mai avea doar 3 locuitori
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Bilanț dezastruos pentru ruși, potrivit oficialilor britanici. Pierderile Rusiei în Ucraina se apropie de jumătate...
Ce amendă riscă românii care stau la bloc și nu respectă legea. O femeie din...
Boala care se răspândește RAPID în lume! Record de îmbolnăviri: experții avertizează populația
O româncă stabilită în Spania arată ce găteşte cu alimentele pe care le găseşte prin...
O celebră influenceră de pe TikTok a fost împușcată mortal în fața casei sale. Motivul...
Tragedie în stațiunea Mamaia. Un bărbat s-a înecat în mare, chiar în ziua de Florii
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
SE CONFISCĂ mașina pe loc. Decizie pentru cei care merg să facă ITP-ul
Schimbări uluitoare de vreme. Anunțul de ultimă oră de la ANM
Cine a câștigat a 11-a gală Te cunosc de undeva!. Punctele concurenților de la canapea...
O celebră influenceră de pe TikTok a fost împușcată mortal în fața casei sale. Motivul...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Oana Moșneagu, însărcinată? Toată lumea a observat burtica: ”Vine bebe”
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Frații Montgolfier, inventatorii balonului cu aer cald. Pionierii zborului cu echipaj uman