Tabu: femeile care apelează la „donatori naturali” pentru a rămâne însărcinate

Tabu: femeile care apelează la „donatori naturali pentru a rămâne însărcinate
Publicat: 07/08/2013, 10:02
Actualizat: 29/07/2014, 17:30

Tot mai multe femei recurg la site-urile „donatorilor de spermă” pentru a-și aranja partide de sex cu parteneri străini, deoarece ele presupun că actul sexual le crește șansele de a rămâne însărcinate.

Cu toate acestea, recurgând la asemenea gesturi, ele riscă boli cu transmitere sexuală și alte amenințări la adresa sănătății fizice și psihice.

Sarah este una dintre aceste femei. Sarah, 42 de ani, l-a cunoscut pe Carl, 35 de ani, pe internet, pe co-parents.net, unul dintre site-urile unde postează anunțuri donatorii de spermă, potrivit mirror.co.uk. După cina cu Carl, ea l-a chemat acasă la ea cu unica intenție de a concepe împreună un copil.

„Folosesc aceste site-uri de donatori de spermă de doi ani”, a mărturisist Sarah.

Înainte de partida de sex cu Carl, ea cunoștea despre el doar câteva informații – că el era singur și că avea doi copii dintr-o relație anterioară.

Înainte de întâlnirea cu Carl, ea a încercat înseminare artificială de două ori. Nu a rămas însarcinată în acest fel, iar când l-a găsit pe Carl pe un site de profil și după ce a stat de vorbă cu el, Carl s-a oferit să se culce cu ea.

Ea spune că s-a simțit precum o prostituată. A doua zi, el a vizitat-o din nou și a fost mai ușor.Spre bucuria ei, Sarah povestește că a rămas insărcinată, dar, din păcate a pierdut sarcina înainte de 12 săptămâni.

Sarah spune că va continua să utilizeze site-urile dedonatori până când va rămâne din nou însărcinată, la fel ca zeci de alte femei.

„Caut un donator pentru săptămâna viitoare – a 14-a zi a ciclului meu”, scrie o femeie pe un alt site, care își afișează numele și fotografia.

Pe de celalaltă parte, și mesaje donatorilor de pe site sunt la fel de directe.”Sănătos, blond, ochi albaștri, vârsta de 32 de ani. Mă ofer pentru inseminare naturală. Nu accept cereri pentru inseminare artificială”, spune altul.

Psihologul Linda Blair este de părere că o femeie trebuie să se gândească de două ori înainte de a lua în calcul conceperea unui copil în acest mod.În afara de riscurile la care se expune, femeia trebuie să se gândească la viitorul copil, la sentimentele pe care copilul le va avea când va afla modul în care a fost conceput.

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase