„Trebuie ARESTAȚI!” Cei mai temuți oameni din România, atacați frontal

„Trebuie ARESTAȚI! Cei mai temuți oameni din România, atacați frontal
Publicat: 14/05/2016, 11:40

„(…) în achitările din dosarele DNA de anul acesta, peste 100 de oameni au fost achitați. Aceștia au făcut peste 3000 zile de arest preventiv. Cred că procurorii care au cerut arestarea preventivă pentru acești oameni ar trebui să fie imediat arestați pentru abuz de putere sau pentru abuz în serviciu, pentru că au falsificat probe. Ei trebuie arestați imediat alături de judecătorul care a încuviințat arestarea. Așa ar fi drept pentru că au distrus destine și cariere pentru că așa au vrut ei să apară la televizor că fiind luptători anticorupție”, a comentat fostul șef de stat, pe Facebook, răspunzând unor întrebări legate de o postare a sa pe tema justiției și a „diviziei de lichele din presă”.

Băsescu mai reafirmă că prezumția de nevinovăție este esențială într-un stat de drept și susține că până și un criminal are dreptul la aceasta, altfel riscând să ne întoarcem la „tribunalele poporului” sau să dăm sentinețe „prin click-uri din fața televizorului”.

„Și un criminal are dreptul la o anchetă și la un proces corect, iar pînă cînd un judecător îl găsește vinovat prezumția de nevinovăție funcționează . Îmi pare rău, dar acesta este un principiu fundamental al staului de drept. Altfel revenim la anii 50 și judecăm pe stadioane, sau mai nou prin click-uri date din față televizorului”, comentează fostul șef de stat.

Comentariile sale vin după ce a postat pe Facebook un text intitulat „Justiția trebuie apărată de cei care fac injustiție în justiție”, în care se arată deranjat de „divizia de lichele din presă” care îl acuză că se opune luptei anticorupție pentru că a criticat mediatizarea intensă a celor arestați preventiv sau pentru că susține redefinirea abuzului în serviciu.

„Dacă spui că purtarea inculpaților cu cătușe prin fața DNA-ului, cu toate televiziunile invitate pentru transmisiuni în direct, nu respectă drepturi garantate de Constituție, dreptul la apărare, sau prezumția de nevinovăție, divizia de lichele din presă trâmbițează la ordin, către popor, că ești împotriva luptei anticorupție. Dacă îndrăznești să spui că abuzul în serviciu este greșit și arbitrar definit în noul cod penal în condițiile în care România a ratificat Convenția Națiunilor Unite Împotriva Corupției prin L 365/2004 (vezi art. 19) și care conform Constituției prevalează, divizia de lichele din presă trâmbițează la ordin, către popor, că ești împotriva luptei anticorupție. Dacă îndrăznești să ai o replică la un comunicat incorect al SRI sau la o declarație incorectă a doamnei Koveși, divizia de lichele din presă te va acuza la ordin că ești împotriva luptei împotriva corupției” a scris Băsescu, pe rețeaua de socializare.

El mai spune că „suntem într-un moment în care trebuie să apărăm justiția chiar de unii oameni care sunt parte a justiției sau a unora care vor să folosească justiția pentru a tranșa obiective politice sau personale.”

„Și spun acest lucru cu dreptul moral pe care îl am ca om politic ce s-a bătut 10 ani cu o clasă politică înverșunată împotrivă-i, care a trecut prin două suspendări pentru ca justiția să progreseze. Orice ziarist are dreptul să-mi contrazică punctele de vedere, mai ales dacă din întâmplare a citit Constituția sau Legea 365/2004. Am putea polemiza, iar publicul și democrația ar avea de câștigat. Dar când văd o întreagă divizie de jurnaliști care la comandă și în cor mă acuză incorect, plasându-mă în tagma celor care luptă împotriva justiției, chiar că îmi vine să spun public: penibilă această divizie de lichele din presă. Justiția trebuie apărată de cei care fac injustiție în justiție”, mai scrie liderul PMP.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O fetiță de 4 ani a murit după ce ar fi mâncat macrou congelat. Bunica...
Digi RCS-RDS, cadou de Paște pentru toți abonații din România: toate facturile la jumătate de...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Din ce sunt făcuți mititeii de la „Gusturi românești” din Mega Image. Ce conțin, de...
Dieta biochimică a lui Ion Iliescu | Ce mănâncă, de fapt, fostul președinte la 94...
ANIMAŢIE. Accidentul teribil din Mangalia. Şoferul a murit, iar pasagerul şi-a pierdut o mână: "Mamă,...
Florin Piersic, în stare gravă! Breaking news!
Trei femei s-au infectat cu HIV după ce au apelat la Terapia Vampir! Aceasta este...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Cum poți stinge martorul pentru sonda Lambda? Ce alte probleme indică „check engine”?
Ursula von der Leyen întinde mâna extremei drepte pentru o colaborare după alegerile europarlamentare
Simbolul ASCUNS în logo-ul NASA! Spune TOTUL despre adevăratul scop al agenției
Devine interzis în România! Anunțul făcut de Guvern: Am interzis prin ordin
WhatsApp nu mai oferă gratuit o funcție importantă. Utilizatorii, obligați să facă abonament
Program magazine 1 mai 2024. Orarul Lidl, Kaufland, Auchan, Penny, Carrefour, Profi, Mega Image și...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"Zici că era la sala de fitness". Iulia Vântur, concert live! Blondina a fost criticată...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
„Apocalipsa plantelor”: bacteriile decimează culturile și provoacă pagube de milioane de euro