Un dentist a îndemnat-o pe mama unui copil să îl pălmuiască pentru a-i face anestezia

Un dentist a îndemnat-o pe mama unui copil să îl pălmuiască pentru a-i face anestezia
Publicat: 13/03/2014, 11:52
Actualizat: 29/07/2014, 19:19

Doctorul stomatolog Silviu Nicolae din Sibiu a filmat cum un pacient în vârstă de șapte ani era pălmuit de mama sa în cabinet, pentru că s-a speriat de anestezie, iar medicul a sfătuit-o – în glumă, spune el – să îl calmeze. Mai exact, pentru că băiețelul se speriase și începuse să plângă, medicul a îndemnat-o pe mama acestuia să intervină, relatează presa locală. Cum copilul nu s-a liniștit, femeia s-a enervat și l-a lovit peste față, apoi l-a imobilizat pentru ca doctorul să-i poată face anestezia.

Medicul se apără acum și spune că nu a avut cum să o oprească pe mama copilului și a continuat intervenția la insistențele acesteia.

„Evident, am zis-o în glumă, n-am crezut că se poate întâmpla așa ceva”, a explicat stomatologul. „Acum, educația îi este dată de către părinți. Eu mi-am făcut actul (medical, n. red) până la capăt și ca urmare, copilul nu are probleme. La insistențele mamei eu mi-am dus actul terapeutic la sfârșit. Copilul era isteric!”, a adăugat acesta, subliniind că, deși există și alte metode pentru calmarea pacienților mici, părinții băiețelului respectiv nu și-au permis plata acestora.

„Se poate interveni în aceste cazuri și cu inhalo-sedare, dar aceasta costă în jur de 1.000 de lei, cu anestezist – bani pe care acea femeie nu i-a avut”, a precizat medicul.

Pe de altă parte, doctorul a admis că nu a fost prima dată când l-a filmat pe băiețel: „Filmul a fost făcut pentru a atrage atenția copilului și a-l scoate din acea stare, pentru a decurge actul medical mai ușor. Am mai făcut această treabă cu filmatul și a avut rezultate pe același copil. De data aceasta s-a isterizat prea mult”, a spus el, precizând că filmulețul respectiv a ajuns pe Internet în mod accidental.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase