Zilele Bucureștiului 2015. La ce evenimente puteți participa în acest weekend

Publicat: 18/09/2015, 16:04
Actualizat: 13/01/2020, 20:00

Zilele Bucureștiului 2015. Cei care vor merge în destinațiile enumerate mai sus vor putea avea parte de concerte de muzică alternativă, folk, electronică, muzică simfonică, târguri tematice, unul dintre cele mai impresionante spectacole de video-mapping din lume (iMapp Bucharest), instalații interactive, animații proiectate, jocuri de laser și sunet, instrumente muzical-vizuale și tehnologii de ultimă generatțe.

De Zilele Bucureștiului 2015, Primăria Capitalei îi premiază pe cei care schimbă lucrurile in bine: 36 dintre personalitățile și proiectele cele mai importante din muzică, teatru, ecologie, turism, sport și jurnalism sunt nominalizate la Gala BucureștiTu – Premiile orașului Bucuresti. Câștigătorii au fost aleși prin vot public, iar bucureștenii au putut vota pe site-ul www.bucurestitu.ro proiectul preferat.

Zilele Bucureștiului 2015. iMapp Bucharest

Primăria Municipiului București, prin creart, organizează sâmbătă, 19 septembrie 2015, în Piața Constituției, iMapp Bucharest 2015. Conceptul creativ al concursului iMapp Bucharest este dat de elemente primordiale – pământ, aer, apă, foc. Fațada clădirii va fi personalizata și reinterpretata printr-o imagine 3D complexă ce animă prin forme și culoare suprafața clădirii de aproximativ 20.000 de metri pătrați.

Șase echipe de artiști au fost desemnate câștigătoare în urma Open Call-ului destinat comunității internaționale de artiști video: AVA (Mexic), Dirty Monitor (Belgia), Urbanscreen (Germania), RadugaDesign (Rusia), Light Event Consulting (Franța) și Mindscape (România). Acestea vor realiza show-uri a câte 4 minute și 30 de secunde pe cea mai impresionantă suprafață pe care o poate oferi o clădire, și anume, pe fațada Palatului Parlamentului. Publicul își poate vota și în această ediție preferatul prin sms la un număr de telefon pus la dispoziție de organizatori în seara evenimentului.

Seara va începe cu un concert susținut de Argatu” & Friends, urmat de Șuie Paparude, ce va cânta în deschiderea celebrei formații de electro-swing PAROV STELAR. De asemenea, trupa de dansatori Ledlight Dance Group va aduce pe scenă o coregrafie luminoasă interactivă, cu ajutorul unor costume spectaculoase.

Anul acesta, în cadrul iMapp Bucharest, a fost introdusă o nouă secțiune, StillMapp – Picture Competition, adresată cetățenilor romani în dorința de a sprijini artiștii autohtoni și de a încuraja aportul acestora la cultura locală. StillMapp Bucharest 2015 este un concurs de fotografie în urma căruia cele mai bune fotografii vor fi proiectate pe fațada Palatului Parlamentului pe 19 septembrie, marele câștigător primind un premiu în valoare de 1.000 de euro.

Zilele Bucureștiului 2015. Centrul Istoric, Noaptea Albă a Bucureștiului – Instalații interactive

În timpul evenimentului organizat de Primăria Municipiului București, prin ArCuB, Capitala devine, pentru o noapte, o rețea de instalații interactive și instrumente audio-vizuale care îl transformă într-un teren de joacă.

Ajunsă la cea de-a cincea ediție, Noaptea Albă a Bucureștiului populează străzile cu animații proiectate, display-uri luminoase, jocuri de laser și sunet, concert de muzică și pictură live, instrumente muzical-vizuale și tehnologii de ultimă generație ale unor artiști internaționali și romani.

14 instalații vor împânzi Centrul Vechi al Bucureștiului în Noaptea Albă de pe 19 spre 20 septembrie, printre care zmeiele majestuoase Les Luminéoles care vor fi înălțate la 30 de metri deasupra solului, pereții care vor putea fi „pictați” cu imagini video despre istoria Bucureștiului, cuburile muzical-vizuale care invită participanții să creeze și să se exprime împreună, instalațiile interactive de lumini și sunete Lights Contacts și boxele Street Sound care generează un soundscape din sample-uri muzicale declanșate de prezența și mișcările trecătorilor.

În cadrul evenimentului din 19 septembrie, se va lansa aplicația mobila ARCUB, disponibilă pentru iOS și Android, care îi va ține la curent pe bucureșteni cu ultimele noutăți din teatru, film, muzică, expoziții și evenimente marca ArCuB.

Zilele Bucureștiului 2015. Gara Băneasa – Sound & Vision – Festival de Muzică Alternativă

Primul festival de muzică alternativă 100% românească, Sound & Vision reunește pasiunea pentru beat-urile indie rock, synth-uri electro și freestyle rap cu ultimele trenduri în arta vizuală.

18-20 septembrie – trei zile de festival, două scene pentru concerte live și DJ seturi, ateliere tematice, ultimele trenduri în arta vizuală urbana, 15 trupe alternative, artiști cu pedigree sau newcomers, așa arată Sound & Vision, cel mai nou festival muzical din București.

Evenimentul este construit în jurul conceptului de promovare și mediatizare a culturii alternative românești, Sound & Vision – creat de Primăria Municipiului București, prin ArCuB, împreună cu organizatorii festivalului Summer Well.

Zilele Bucureștiului 2015. Parcul Cișmigiu – Kid”s City/Parcul Herăstrău – Intrarea Charles de Gaulle – Povești de București

În perioada 18-20 septembrie, Parcul Cișmigiu se va transforma într-un spațiu de aventură și distracție pentru copii.

În Parcul Herăstrău, intrarea Charles de Gaulle, are loc evenimentul Povești de București. Trei zile de sărbătoare, 18-20 septembrie, în care bucureștenii și turiștii sunt invitați să participe la reconstituirea atmosferei Bucureștiului de odinioară, printr-o serie de manifestări, precum Târgul Bucureștiului, zona culinară, concerte, parada costumelor de epocă, „Bătaia cu flori”, statui vivante, piese de teatru și spectacole de acrobație și echilibristica.

Adrian Popa
Adrian Popa este Editor of the Day la Gandul.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Temu şi Shein sunt verificate în România de ANPC. Ce trebuie să facă clienții înainte...
Ultimele cuvinte pe care Ana-Maria a reușit să le rostească mamei sale, înainte să fie...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a...
Dieta lui Lili Sandu la 44 de ani | Alimentul la care a renunțat definitiv....
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
Veste extraordinară despre pensiile românilor! Marcel Ciolacu a făcut anunțul
Ce au descoperit anchetatorii în mașina presupusului criminal din Orhei. Polițiștii au luat în calcul...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La ce viteză sar airbag-urile mașinii în caz de impact?
Vicepreşedintele Comisiei de Apărare: Rusia a urlat din toţi şoşocii în Parlamentul României
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Decizie pentru cei care nu locuiesc la adresa din buletin. E OBLIGATORIU în 15 zile
Scandal uriaș în showbizul românesc. Protagoniști, Smiley, Damian Drăghici și Dinu Maxer
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
”Petrecere Hawaii de 38 de ani” Ce surprinză i-a pregătit Dinu Maxer Magdalenei Chihaia de...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Patru sulițe aborigene, returnate Australiei după 250 de ani