Lista noilor criterii medicale pentru care spitalele vor accepta internarea pacienților de la 1 iunie. Exemplu: dacă nu ai hemoragie continuă, nu se aprobă internarea

Redactor:
Victor Ciupuliga
Lista noilor criterii medicale pentru care spitalele vor accepta internarea pacienților de la 1 iunie. Exemplu: dacă nu ai hemoragie continuă, nu se aprobă internarea
Pierderea subită a cunoștinței, a vederii sau auzului, puls și tensiune anormale, febră persistentă câteva zile, de peste 38 de grade Celsius

Pierderea subită a cunoștinței, a vederii sau auzului, puls șitensiune anormale, febră persistentă câteva zile, de peste 38 degrade Celsius, hemoragie continuă și deshidratare severă suntprintre criteriile care permit internările din 1 iunie, potrivitunui proiect al CNAS.

Internările în spitale vor fi realizate din 1 iunie curespectarea unor criterii stabilite de normele la contractul cadruprivind acordarea asistenței medicale în 2011-2012, se arată înproiectul Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS), postatpe site-ul instituției.

Unul dintre aceste criterii este pierderea subită a cunoștinței,care include comă sau incapacitate de răspuns la stimuli, schimbareacută în starea de conștientă a pacientului și pierdereacunoștinței ca urmare a traumelor, mai puțin dezorientare sauconfuzie.

De asemenea, conform acestor criterii, va putea fi internat unbolnav cu puls anormal, adică frecvență periferică sub 50 pe minutsau mai mare de 140 pe minut, înregistrată cu două ocazii separatela distanță de cel puțin cinci minute.

Proiectul mai prevede că pot fi internate persoanele cu tensiuneanormală (presiune sistolică sub 90 sau peste 200 mmHg și o valoarediastolică de sub 60 sau peste 120 mmHg), cele care au suferit opierdere acută a vederii sau a auzului (pierdere severă parțialăsau totală și care s-a instalat rapid și a persistă în momentulinternării) sau a capacității de a mișca o parte importantă acorpului.

De asemenea, vor fi internate persoanele care au suferit rănicauzate de traume majore (fractură a oaselor membrului pelvin,paralizie a piciorului sau brațului, fractură a coloanei vertebraleîn zona cervicală, disfagie acută cu risc de aspirație), dar nu șicele care au răni izolate ale mâinilor sau picioarelor.

Proiectul mai prevede că pot fi internați bolnavii cu febrăpersistentă de cel puțin cinci zile (trei zile cu temperatură depeste 38 de grade Celsius), cei cu sângerare abundentă (hemoragiecontinuă cu orice localizare, care nu se poate trata înDepartamentul de urgență) și orice caz în care există suspiciune desângerare internă.

Totodată, vor putea fi internate persoanele care au odeshidratare severă la momentul sosirii la spital, cele cu anomaliiale electrocardiogramei, cele care prezintă durere paralizantă saudurere severă cu suspiciune de urgență medicală și care nu poate fidiagnosticată sau tratată adecvat în Departamentul de urgență.

Potrivit proiectului, mai poate fi decisă internarea în cazulpersoanelor care trebuie să primească anumite tratamenteintraarteriale sau pentru stabilizarea tinerilor cu diabetsever.

Elvira Gheorghiță, [email protected]

FOTO-BOMBA! Nu se aştepta nimeni sa posteze astfel de poze. Vedeta care a rupt netul...
IREAL! Cum arată acum actorul care l-a interpretat pe Iisus din Nazaret. Blestemul care a...
FOTO. Antonia a pozat fără jenă sau inhibiții! Și-a arătat complet trupul într-un body prea...
ADEVĂRUL despre familia lui Culiță Sterp. Nu au fost dintotdeauna bogați. Ce s-a întâmplat când...
Soția lui Michael Schumacher a scos la vânzare vila de lux din Elveția! Motivul deciziei...
Cum au fost surprinși prinții Harry și William la înmormântarea bunicului lor. Toate camerele tv...
OMS trage un semnal de alarmă privind "super-bacteriile". Bacteriile rezistente la antibiotic ar putea ucide...
BANCUL ZILEI – Un primar află de la nevastă că a fost înșelat
Un cuplu a cumpărat două acţiuni Amazon în 1997. Cât valorează acum
IREAL! Cum arată acum actorul care l-a interpretat pe Iisus din Nazaret. Blestemul care a...
Detalii NEȘTIUTE din viața Zoiei Ceaușescu ies ACUM la iveală. Totul despre întâlnirile amoroase SUPRAVEGHEATE...
Surpriză mare la Kaufland, se vinde din nou produsul de care românii au fost îndrăgostiți....
Pericolul global care îi paște și pe români. Ce superbacterii au apărut după covid-19
Dacă vizitezi acest trib, bărbatul pleacă din casă, iar soţia lui vine la tine. Ce...
Vestea ȘOC a acestei dimineți în România: A FOST ARESTAT! Este BREAKING NEWS
10 fructe și legume pe care nu merită să le cumpărăm BIO. Recomandarea Mihaelei Bilic
Concedieri MASIVE. Tarom se pregăteşte să dea afară jumătate dintre angajaţi. 700 de oameni sunt...
Anunţul Apple la care nu se aştepta nimeni. Pun la cale un nou produs, realizat...
×