Scrisoarea a III-a de la Cristian Sima. Cum l-au ajutat Viorel Hrebenciuc și fostul ministru al Justiției, Cătălin Predoiu, pe brokerul fugar

Scrisoarea a III-a de la Cristian Sima. Cum l-au ajutat Viorel Hrebenciuc și fostul ministru al Justiției, Cătălin Predoiu, pe brokerul fugar
Publicat: 12/10/2012, 16:39
Actualizat: 06/07/2016, 09:52

Cristian Sima, fostul șef al Bursei din Sibiu, care a dispărut din România după ce a pierdut banii clienților săi pe burse, a trimis un al treilea mesaj către destinatarii săi aleși în România.

Sima susține în această a treia scrisoare că nu a fugit și nu se ascunde, ci locuiește cu forme legale la o adresă dintr-o țară pe care însă nu o menționează. El explică că pierderile clienților săi se ridică la 2 milioane de euro și 2 milioane de dolari, adică aproximativ 3,5 milioane de euro. Restul banilor s-ar afla în conturi. Sima susține că pierderile respective pot fi recuperate prin lichidarea activelor de la firma sa, cum ar fi clădirea.

Sima dă detalii și despre clienții săi, creatoarea de modă Irina Schrotter și fostul ministru de Finanțe Daniel Dăianu. Dăianu avea investiți 200.000 de euro, iar Schrotter 100.000 de euro, aceștia fiind cei mai mari clienți ai lui Sima, după cum reiese din scrisoare.

Sima mai povestește și cum i-a cerut ajutorul fostului ministru al Justiției, Cătălin Predoiu, care l-a introdus la deputatul PSD Viorel Hrebenciuc. Sima i-a cerut acestuia să acționeze pentru a determina încetarea atacurilor făcute de SIF pe bursa Sibex, pentru a evita un colaps. „Hrebenciuc înțelege mai mult din burse decât toți membrii CNVM”, scrie Sima. Întâlnirile lui Hrebenciuc cu Sima au avut loc la Clubul Francez și la Murighiol, în Delta Dunării, la desemnarea candidaților USL pentru alegerile parlamentare.

Hrebenciuc ar fi acceptat să îl ajute pe Sima și l-a numit director la CNVM pe Mihai Fercală, plănuind ca mai târziu să îi ceară acestuia să îl ia de la conducerea Sibex pe Dan Simionescu, pentru a-i face loc lui Sima. Planul lui Hrebenciuc nu a reușit însă.

Redăm mai jos cea de-a treia parte a scrisorii lui Sima, așa cum a fost ea publicată de destinatarii aleși din România:

„As vrea sa dorm.E plina noapte aici ,dar cum televiziunile romanesti continua sa fabuleze si cauta un senzationala care nu exista vreau sa fac citeva precizari.

1.NU am fugit ,nu ma ascund si sunt inregistrat la aceasta adresa cu nume si prenume si cu pasaportul meu valabil.

2.WBS romania nu are clienti discretionari,controlul cnvm va confirma ca toate conturile clientilor sunt pline cu ceea ce clientii stiu si cu actiunile lor.

3.sibex casa de compensatie si depozitarul au toti banii in lei dolari si franci.Au inceput deja sa vinda dolarii in lei.Daca vor astepta pina la sfirsitul anului bursa va iesi pe castig chiar daca nu mai face nicio tranzactie,doar din cistigul financiar.Nu uitati ,capitalizarea bursiera a sibex este de 32 mil de roni iar pe conturile societatii plus casa si depozitar sunt 58 de mil roni in depozite dolari si franci.Le-as recomanda sa continue relatia cu London SE si sa nu dizolve bursa

4.Daca toti clientii de la wbs holding si-ar retrage capitalul investit ar mai fi nevoie de 2 mil de euro si de aproximativ 2 mil de dolari.Acum uitati-va la birourile wbs in care filmati zilnic.Ele apartin RPH srl unde actionar majoritar sunt eu cu nume si prenume.Nu sunt ipotecate si nu exista credite la banci.Jumatate din bani s-ar recupera de aici, nu ma dau inapoi sa recuperez banii clientilor ,am lista lor si toate transferurile dar inainte astept plingerile penale si sumele revendicate.Apropos de numele vehiculate la televizor ,Daniel daianu avea 200k si irina schrotter 100k.Nu exista zeci de milioane de euro si nici macar 10 mil de euro.E drept in marja am rulat si 1 MILIARD de dolari pe luna,dar Goldman Sachs iti permite marje de 0.25% la monezi si futures pe indici si de 5% pe actiuni,adica uneori risti de 400 de ori suma investita.

5.Nu vreau sa ma scuz ca am pierdut banii,nu caut sa-mi spal imaginea care va fi terfelita si daca miine as veni cu 4 mil cash . nici nu vreau sa spun ati semnat ,v- ati asumat riscul , am pierdut asta e, desi asta ar fi calea cea mai usoara si comoda pentru mine.Nu vreau sa candidez pentru ca nu m-ar alege nici mama acuma,nu vreau sa sprijin pe nimeni din clasa politica nu e nicio conspiratie.Vreau sa urlu adevarul,sunt un Ronin,adica singuratic si voi muri ca un Ronin.Nu ma spijina nimeni acasa , nimeni nu stie unde sunt desi nu ma ascund,la urma urmei nu exista nici o plangere si nici un mandat .Povestea e lunga si fara amanunte va fi ciopartita , deja si ceea ce am spus pina acum va fi aruncat in derizoriu.

Cum a ajuns Cristian Sima la fostul ministru de Justite

Ajungand in distress financiar si fiind atacat puternic de sifuri, care nu doreau sa-mi iasa colaborarea cu LSE,am cerut ajutorul lui Catalin Predoiu(singurul politician roman pe care-l cunosc de o cinste impecabila,singurul care a intrat in politica bogat si a iesit sarac,singurul patriot din politica romaneasca si va voi dovedi asta cu lux de amanunte)Catalin m-a dus la Viorel Hrebenciuc.I-am spus adevarul :am nevoie sa inceteze atacurile sifurilor la sibex ,mai ales ale lui dan simionescu ,si sunt in distress cu wbs holding pentru ca am retrageri masive .Am nevoie de cel putin 1.5 milioane pentru a calma situatia si sunt solvabil pe plan imobiliar .Este pacat sa nu ne aliem cu Londra si nu e nevoie de un scandal financiar.

M-a ascultat si ne-am reintilnit la clubul francez inainte de a pleca la murighiol la intilnirea de desemnare a candidatilorUSL.S-a informat despre mine si mi-a spus ca problema e persoana mea care e prea sus fata de plutonul diriguitorilor din piata de capital dar ca ma poate sustine la sibex nu si la wbs holding.L-a sunat pe Mihai Fercala si i-a propus sa fie presedinte CNVM, acesta a acceptat cu multa satisfactie.Mi-a spus ca mai tarziu o sa-l sune din nou sa-i spuna sa-l ia pe dan simionescu de la sibex,dupa „zaharel vine si biciul” textual.Dupa ce a plecat in delta si apoi la bruxelles atacurile sifurilor s-au intensificat si CNVM -ul a decis marti inainte de AGA din 23 septembrie sa declare concertate 30% din actiunile sibex detinute de sustinatorii mei.AGA fusese convocata pentru a ma schimba pe mine din functie.

La intilnirea de la clubul francez ii declarasem D-ului Hrebenciuc ca sunt dispus sa ma retrag din functia de presedinte si membru CA de la sibex(i-am propus sa fie numiti Predoiu si Daianu,Predoiu a spus ca se gandeste,era de fata)dar vreau sa facem ceva cu Londra la sibiu si cum vor veni vremuri grele o piata de energie si de titluri de stat puternica ,ca si listarea indicelui bursei de la Moscova la sibiu ar fi un mare castig pentru romania(LSE e proprietara indicelui rusesc si a rupt relatiile cu bursa moscovita desi futuresul pe indice e cel mai tranzactionat produs la moscova,Nicola Bertrand CEO la londra poate confirma discutiile mele cu el, ca si paul miclaus si alexandru gaitan care au fost cu mine la Londra)Hrebenciuc intelege mai mult despre bursa decat oricine din CNVM desi nu are o pregatire in domeniu dar are o minte de sahist cu viziune de ansamblu si anticipa perfect miscarile pe termen lung.

Surprins ca nu sunt ajutat (vreau sa precizez ca nu afost vorba de un targ sau de avantaje materiale )dar chiar sunt atacat mai rau decat inainte m-am revazut cu D-ul Hrebenciuc in birourile wbs pe 20 septembrie ,o zi inainte de Sedinta CNVM de 16 ORE si 2 zile inainte de AGA la sibex.Mi-a spus ca nu a reusit de la bruxelles sa sune nicaieri si ca acuma singura solutie e sa se amane AGA .A sunat la Gabriela Anghelache care era cu paul miclaus in birou la cnvm si la Dorina Mihailescu care era la Frankfurt cu Mugur Isarescu dar se intorcea a doua zi la sedinta si, le-a cerut oficial sa amane aga pina cand se va vedea ce se intimpla acolo cu concertatii,textual „iti cer oficial sa amnati aga pentru ca am senzatia ca acolo se intimpla golanii”Sedinta cnvm de a doua zi a inceput la ora 11 a.m. si s-a terminat la 3 a.m. cand am primit faxul ca se amana aga.Nu stiu de ce a durat 16 ore acea sedinta iar astazi ma vad amendat cu 10k roni pentru ca in timpul sedintei cnvm la ora 23:30 pm CA de la sibex a declarat concertate sifurile si BRK exact cu aceleasi argumente si extrase de lege ca si declararea concertarii cnvm de marti 18 sept.

Maine dimineata sau mai bine asta seara la voi ,voi dezbate pe larg modul cum lucreaza cnvm cum sunt alesi comisarii ce pregatire au ei si cum se intimpla la corespondentii lor de la londra sau NY adica la SEC si FSA.

Nu sunt si nu am fost nicodata fericit , ei insa sunt fericiti.

„Un om fericit este prea multumit de prezent ca sa se mai gandeasca serios la viitor”
Albert Einstein”
Daca si maine voi trai voi continua sa scriu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
A crezut că a înghițit un os, dar medicii au fost oripilați când au văzut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Mărturia Alinei, mama fetiţelor de 2 şi 4 ani otrăvite de tată, în Spania. Stă...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Mama Andreei Morega, studenta ucisă la Timișoara, a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Protejarea demnităţii lui David a lui Michelangelo: O luptă pentru libertatea de exprimare
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
CARNEA DE PUI din magazine. Anunțul venit de la cel mai înalt nivel: Să fie...
România în Schengen AIr. Regulile pe aeroporturi intră în vigoare din 31 martie
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Topirea calotelor glaciare modifică forma Pământului și îi accelerează rotația