• Publicat:
Politică

Dacian Cioloș lansează „Școala PLUS” și un casting pentru membrii din partid care vor să candideze la locale

Dacian Cioloș lansează „Școala PLUS” și un casting pentru membrii din partid care vor să candideze la locale
PLUS a lansat o platformă online care le permite membrilor din partid să își depună candidatura la alegerile locale, respectiv pentru funcția de primar și consilier județean, a anunțat Dacian Cioloș, afirând că platforma are rol de pregătire a candidaților cu responsabilitățile unui ales local.

„Mulți dintre noi nu au avut de-a face până acum cu administrația publică, dar își doresc să se implice în viitor, iar PLUS își asumă susținerea lor. Am lansat platforma prin care membrii PLUS își pot manifesta intenția de a candida la funcții publice locale în cadrul alegerilor din 2020. Vrem să încurajăm cât mai mulți membri PLUS competenți, cărora le pasă de comunitățile în care trăiesc, precum și membrii PLUS care trăiesc în diaspora, dar vor să se întoarcă și să contribuie la dezvoltarea orașelor și satelor din care au plecat, să candideze. Le vom da o mână de ajutor în ceea ce privește pregătirea candidaturilor, pentru a putea fi selectați mai apoi candidați comuni ai Alianței USR PLUS”, a scris Dacian Cioloș, pe Facebook.

El a adăugat că „școala PLUS” va avea cursuri de pregătire și familiarizare cu responsabilitățile unui ales local.

„Am organizat partidul la bază în comunități locale tocmai pentru a fi cât mai aproape de cetățeni, pentru care vrem să facem politică altfel. Pe această platformă se poate înscrie orice membru PLUS. Începând cu această toamnă, Școala PLUS va propune cursuri de pregătire și familiarizare cu responsabilitățile unui ales local pentru ca cei interesați să candideze să învețe cât mai multe despre administrația publică locală. Cei care au înțeles că e nevoie de implicarea lor pentru a duce la bun sfârșit ceea ce ne-am propus au acum ocazia de a se înscrie pe platformă. PLUS a fost gândit ca un partid mare, puternic, iar pentru asta e nevoie de susținerea și de implicarea voastră, a tuturor, inclusiv prin candidaturile voastre la viitoarele alegeri local”, a adăugat Cioloș.

 

Inchide