• Publicat:
Politică

Deputat PSD: Nu sunt sigur că Iohannis va accepta propunerile. Gîrbovan a făcut zob pactul pe justiție

Deputat PSD: Nu sunt sigur că Iohannis va accepta propunerile. Gîrbovan a făcut zob pactul pe justiție
Liviu Pleșoianu a afirmat, vineri, că nu crede că președintele Klaus Iohannis o va accepta pe Dana Gîrbovan la Justiție, după ce aceasta a făcut „zob" pactul pe justiție propus de șeful statului. Deputatul PSD are dubii și în privința numirii lui Iulian Iancu ca vicepremier pe probleme economice.

„Dăncilă#2 își pune pentru o vreme masca „Dăncilă#1″. O scurtă analiză pentru cine nu e complet naiv… Dana Gîrbovan la Justiție și Iulian Iancu vicepremier pe teme economice… două vești foarte bune! Birchall trimisă parțial la plimbare – o veste parțial bună. Nu sunt însă deloc sigur că Iohannis va accepta propunerile. Și cred că și cei care au gândit propunerile știu asta foarte bine, mai ales că doamna Gîrbovan tocmai a făcut zob în analiza sa marele pact pe Justiție propus de Werner, iar Iulian Iancu s-a bătut până a făcut infarct ca România să nu dea gratis gazele de la Marea Neagră…”, a scris Liviu Pleșoianu, vineri, pe Facebook.

Pleșoianu mai scrie o scurtă analiză despre propunerile premierului Dăncilă pentru Justiție și vicepremier pentru probleme economice.

„Având în vedere că #Werner e în campanie dură cu și mai radicalul #Barna, e ușor de anticipat că nu va risca să piardă din votanții săi față de care s-a poziționat ca marele blond în geacă roșie care vorbește despre elefanții din ședința de guvern și care luptă cu cerbicie împotriva >. Doamna Gîrbovan a avut poziții ferme, absolut corecte, dar diametral opuse. Tocmai de aceea, crede cineva, la modul serios, că Werner va accepta propunerea câtă vreme acest lucru ar însemna un semn de slăbiciune sau chiar o

El crede că propunerile făcute de premierul Dăncilă sunt o nevoie pentru a fi susținută la prezidențiale din teritoriu.

„Doamna Dăncilă are nevoie de o gură de oxigen într-o perioadă în care tot teritoriul PSD o boicotează tocmai pentru că, în varianta sa #2, de când ne-a anunțat că >, spune lucruri și ia decizii care fac zob acea speranță de „dreptate până la capăt”. Cu atât mai mult cu cât mâine e congres și cu atât mai mult cu cât are disperată nevoie să deblocheze teritoriul pentru a fi susținută la prezidențiale, doamna Dăncilă#2 își pune pentru o vreme masca Dăncilă#1. E simplu de înțeles pentru orice cetățean care nu e chiar complet naiv. Pentru cine a uitat, vorbim despre o persoană care, chiar în ziua când Dragnea era vârât la închisoare ca miză electorală și trofeu electoral, spunea că > și că nu știe nimic despre statul paralel pentru că > (asta după ce strigase la microfon, cu un an în urmă, la marele miting împotriva… statului paralel). Fie să nu fim chiar atât de naivi…”, a adăugat Pleșoianu.

Reacția vine în contextul în care președintele PSD Viorica Dăncilă a anunțat, vineri, după ședința CEx PSD, că social democrații îi propun pe Dana Gîrbovan la ministerul Justiției și pe Iulian Iancu vicepremier pentru probleme economice.

Social-democrații s-au reunit vineri, de la ora 12.00 la Parlament, în ședința Comitetului Executiv al partidului, pentru a discuta despre organizarea Congresului de sâmbătă, dar și despre propunerile de miniștri pe care liderul PSD urmează să i le trimită lui Klaus Iohannis.

 

Inchide