VIDEO | Dragnea: Cu OUG 13 eu mi-am luat-o cu vârf şi îndesat, ca şi cum eu eram singurul care a gândit-o

Publicat: 18/10/2021, 01:33
Actualizat: 18/10/2021, 02:14

Fostul lider PSD Liviu Dragnea, a declarat duminică, la Kanal D, că „cu OUG 13 și-a luat-o cu vârf şi îndesat”, fiind contrariat că toată vina a fost plasată pe umerii săi, deși nu el a fost singurul care a gandit-o. De asemenea, el a precizat că nu a forțat pe nimeni să adopte OUG de genul acesta.

„Cu OUG 13 eu mi-am luat-o cu vârf şi îndesat. (…) Nu am fost în guvern, toată a fost asumată sau pusă în braţele mele şi cu ea am rămas până în ziua de azi. Ca şi cum eu eram singurul care a gândit-o, am făcut-o, am moşit-o, am modificat-o, am aprobat-o, numai exista nimeni altcineva. Nu cred că dintre premieri cineva a fost fortaţ să facă ceva. Mihai Tudose poate să spună dacă i-am spus vreodată să adopte o ordonanţă de genul ăsta sau de amnistie sau de graţiere”, a declarat Liviu Dragnea.

El a povestit un episod petrecut pe Valea Prahovei când Viorica Dăncilă a venit la el cu propunerea de a adopta OUG privind amnistia.

„În ceea ce priveşte Viorica Dăncilă, această doamnă premier în februarie sau martie 2018 eram pe Valea Prahovei cu familiile, într-un weekend, ningea şi m-a rugat să facem câţiva paşi seara şi mi-a spus că e hotărâtâ să adopte OUG privind amnistia şi m-a întrebat ce părere am. E decizia ta. A zis că ea crede că trebuie să existe moment zero în România. E decizia ta şi te rog să te hotărăşti dacă o dai sau nu. Aia a fost discuţia despre amnistie după care am înţeles că şi-a schimbat atitudinea”, a afirmat Dragnea.