Liderii ALDE, nemulțumiți de plecarea de la guvernare: Nu sunt încântat nici de renunțarea lui Tăriceanu, nici de alianța cu Pro România / S-a distrus economia

Liderii ALDE, nemulțumiți de plecarea de la guvernare: Nu sunt încântat nici de renunțarea lui Tăriceanu, nici de alianța cu Pro România / S-a distrus economia
Publicat: 26/08/2019, 19:59

Președintele ALDE Alba, Ioan Lazăr, nu a participat la ședința partidului, fiind în concediu, și a declarat, la finalul ședinței, că nu este încântat de decizii.

„Sunt în concediu, nu am participat la ședință. Eu sunt puțin dezamăgit de renunțarea președintelui Tăriceanu la candidatura pentru președinția României. Nu sunt încântat nici de alianța cu Pro România și nici de susținerea candidaturii lui Mircea Diaconu. Am făcut alianța cu PSD-ul care mi s-a părut mult mai nepotrivită decât ar fi cu Pro România, dar eu nu sunt absolut deloc încântat și mi-e frică să nu sărim ”, a spus Lazăr.

Lider ALDE, după ieșirea de la guvernare: S-a distrus economia

Președintele ALDE Gorj, Ion Iordache, a declarat, după ieșirea Alianței de la guvernare, că abordarea PSD asupra politicilor economice a fost greșită, chiar dacă unele au avut susținerea ALDE. „A distrus economia și merge într-o direcție extrem de proastă”, spune el despre fostul partener.

Întrebat, luni seara, de corespondentul MEDIAFAX, dacă era cazul ca ALDE să iasă de la guvernare, președintele ALDE Gorj, Ion Iordache a răspuns că decizia trebuia luată mai demult.

„Eu am spus asta dintotdeauna, că e o mare greșeală că ALDE stă la guvernare și că trebuia să facă pasul acesta demult. În primul rând, pentru că abordarea asupra politicilor economice pe care le are sau le-a avut PSD și au fost trecute prin Parlament și cu susținerea ALDE este greșită, din punctul meu de vedere. A distrus economia și merge într-o direcție extrem de proastă. Investițiile nu au fost dirijate către dezvoltarea infrastructurii mediului de afaceri”, a spus Iordache.

Despre alianța cu Pro România, liderul de la Gorj nu a vrut să comenteze.

În privința PSD, președintele ALDE Gorj a spus că cel mai probabil va guverna într-un guvern minoritar, dacă nu se va pune presiune pe Opoziție.

„Nu are nimeni interes acum. Partidele care sunt în opoziție nu vor să preia guvernarea. Este o situație economică foarte proastă și ei au făcut atât de multe promisiuni, care încă nu sunt onorate și cu siguranță ar spune că ei le duceau la îndeplinire. Așa că nimeni nu va veni să preia guvernarea, o vor mai duce așa, dacă nu va fi pusă presiune pe Opoziție să facă ceva”, a mai spus Iordache.

ALDE a decis, luni, ca partidul să iasă de la guvernare, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

„La toate aceste întrebări pe care le-am avut și la care așteptam un răspuns favorabil, dând oamenilor speranța îndreptării lucrurilor, din păcate nu am avut niciun fel de contrapropunere și i-am spus că voi merge în fața colegilor. Colegii au luat hotărârea de a se renunța la guvernarea alături de PSD”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

„Coaliția a funcționat defectuos. Am încercat să credităm această guvernare pentru că am considerat că e nevoie de o anumită stabilitate politică și nu am obiceiul să fac opoziție în cadrul guvernului. De aceea am considerat să ne despărțim. Noi vom trece în opoziție. Am renunțat la candidatura la prezidențiale, pentru a nu se mai spune că intenția de a părăsi coaliția”, a mai spus liderul ALDE.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase