PNL îl atacă pe premier la AMNISTIE și GRAȚIERE: „Ponta să înceteze să mai mintă. Zâmbește frumos când stă cu Merkel, dar cu Mazăre și Oprișan are altă atitudine”

Publicat: 05 03. 2014, 13:43
Actualizat: 05 02. 2019, 22:02

Liberalii îl critică pe premierul Ponta, acuzându-l pe acesta că a mințit atunci când a spus că proiectul de lege privind amnistia și grațierea a fost inițiat de Crin Antonescu și Relu Fenechiu. Cei din PNL au propus ca proiectul de lege să fie „scos din sertarul Comisiei Juridice” și să fie respins.

Purtătorul de cuvânt al PNL, Cristina Pocora, a precizat că la această discuție vor trebui invitați ministrul Justiției, reprezentanții DNA și ai Penitenciarelor.

„În urma acestei dezbateri, PSD să fie convins că această lege trebuie să-și încheie traseul legislativ. L-ați văzut pe premier care a dorit să intervină de la tribună și să spună că autorii, o altă minciună și calomnie, că autorii legii sunt Relu Fenechiu și Crin Antonescu. De fapt sunt Mădălin Voicu (PSD) și Nicolae Păun. În comisia juridică PSD a dorit majorarea limitei de pedepse să fie siguri că scapă cam toți care au nevoie. Ponta zâmbește frumos când stă lângă Biden, Merkel, când se întâlnește cu Mazăre, Cosma, Oprișan are o altă atitudine”, a spus deputatul George Scutaru.

El i-a cerut premierului să „înceteze să mai mintă” pe marginea acestui subiect.

Liderul grupului PNL din Camera Deputaților a cerut PSD să-și spună tranșant punctul de vedere, mai ales că ieri nominalizarea de ministru pentru Relația cu Parlamentul, Eugen Nicolicea, a afirmat că printre prioritățile sale se află legea amnistiei și grațierii.