Scandal pe AMNISTIE și NOUL COD PENAL. Ponta îl atacă dur pe Antonescu: „Și-a mințit colegii!” Crin: „Nu-i permit! USL e într-o situație dificilă”

Scandal pe AMNISTIE și NOUL COD PENAL. Ponta îl atacă dur pe Antonescu: Și-a mințit colegii! Crin: Nu-i permit! USL e într-o situație dificilă
Publicat: 18/12/2013, 07:03
Actualizat: 31/07/2014, 14:13

Scandal în USL pe amnistie și Codul Penal. Premierul Victor Ponta susține că liderul PNL, Crin Antonescu, și-a mințit colegii când le-a spus că nu s-a discutat în USL despre amnistie și modificările la Codul Penal. Mai mult, Antonescu i-ar fi cerut să dea o ordonanță de urgență. În replică, liderul PNL a calificat atacul lui Ponta drept „lipsit de onestitate”, apreciind că „USL se află într-o situație dificilă”. „Va fi foarte greu să mergem mai departe, dar nu ne dăm bătuți. Nu pot să dărâm un proiect pentru că nu mai am încredere într-un om”, a comentat el.

„Nu spune adevărul domnul Antonescu”

Tonul disputei l-a dat Victor Ponta, imediat după ședința conducerii PSD. „Nu spune adevărul domnul Antonescu, am fost 12 persoane la USL, când a existat propunerea de a da OUG. Dacă dau eu, e în regulă, dacă vine în Parlament, e împotrivă. Luni mi-a spus că nu ar vota. Nu știu dacă stenogramele sunt adevărate, dacă sunt adevărate, președintele Antonescu și-a mințit colegi asupra realității, au fost 12 persoane a spus să dau ordonanță de OUG”, a spus Ponta.

Ponta s-a contrazis în privința subiectului discutat cu Antonescu

Premierul Victor Ponta s-a contrazis de câteva ori în conferința de presă de la PSD, susținând că preșdintele PNL, Crin Antonescu, i-a cerut să dea o Ordonanță de Urgență pentru amnistie, după care a revenit și a spus că este vorba de Codul Penal, iar în cele din urmă a precizat că cererea a fost pentru amnistie, deoarece despre Codul Penal nu au vorbit.

Victor Ponta: Dacă stenogramele sunt adevărate domnul Antonescu și-a mințit colegii asupra realității pentru că au fost la USL cel puțin 12 persoane atunci când domnia sa a fost de acord cu legea amnistiei, după aceea a spus să dau OUG. Am spus evident că nu dau OUG pentru așa ceva și s-a hotărât repet în USL, Are dreptate domnul Antonescu nu am vorbit niciodată, nici eu nu am știut până marți despre acele modificări la Codul Penal. Nu ar fi pentru prima dată când domnul Antonescu spune una colegilor săi, alta nouă și alta presei. Ne-am obișnuit. Este o problemă între domnul Antonescu și propriii colegi, dacă le place să le spună altceva decât este adevărat. Și cu Roșia Montană vineri am discutat, luni a spus că nu este de acord, deci nu este prima dată ne-am obișnut. Întâi am discutat la USL că votăm, apoi a spus că nu votăm, nu știu ce va face mâine. Nu spune adevărul domnul Antonescu. Am fost 12 persoane cel puțin la USL când am discutat să se voteze de către Parlament. Am fost 12 oameni acolo, e adevărat că luni mi-a spus că nu va mai vota.

Reporter: De a da ordonanță de urgență pe legea amnistiei sau pe codul penal?
Victor Ponta: Pe Codul Penal

Reporter: Domnul președinte Antonescu v-a cerut să dați o OUG pentru amnistie sau pentru Codul Penal?
Victor Ponta: Cred că era vorba …, o să îmi cer scuze o să vorbesc cu cei care au fost prezenți să știu exact. A fost o discuție de a adopta, noi am vorbit despre amnistie, și a fost o discuție dacă o putem adopta prin Ordonanță, am spus că nu se poate prin OUG și după aceea am fost de acord prin lege.

Reporter: La ce vă referiți?
Victor Ponta: La amnistie.

Reporter: Deci v-a cerut să dați OUG pentru amnistie?
Victor Ponta: A fost o discuție..

Reporter: Deci, să fie clar, nu a fost pentru Codul Penal?
Victor Ponta: Nu a fost pentru Codul Penal, ci pentru amnistie. Într-adevăr de Codul Penal nu am vorbit niciodată și nici nu am știut.

Replica lui Antonescu

În replică, Crin Antonescu a respins acuzațiile, comentând că premierul „a îndrăznit să îl facă mincinos”. „Îmi pare rău că premierul Ponta, într-o situație încurcată, recurge la asemenea lucruri. Eu nu am mințit, nu am fost dovedit mincinos”, a spus Antonescu.

Șeful PNL a comentat că „atacul lui Ponta este lipsit de bună-cuviință, de onestitate” și pun USL într-o „situație dificilă”. Antonescu s-a declarat „mâhnit” că atacurile vin de la „un om pe care l-am susținut cu toată onestitatea, cu toate puterile de a deveni premier”.

„Anumite decizii ale PSD mi-au dat sentimentul că încearcă să forțeze niște decizii pe care nu le-am convenit
Mai am încredere extrem de puțină spre deloc.Va fi foarte greu să mergem mai departe, dar nu ne dăm bătuți. Nu pot să dărâm un proiect pentru că nu mai am încredere într-un om”, a mai spus liderul PNL.

Calvar pentru o tânără. Ce a putut să păţească după 10 partide de sex într-un...
Și ei îi e rușine! Câte clase are Gina Pistol, de fapt. De ce s-a...
FOTO. Inna, apariție controversată! Aproape goală, într-un costum de baie mult prea transparent
Demența la bătrânețe poate fi prevenită, dacă urmezi 5 sfaturi simple
Anunț cutremurător! Medicul Valeriu Gheorghiță, adevărul despre efectele adverse ale dozei a treia de vaccin:
Cu cine a petrecut Emma Răducanu prima seară în România, într-o locație de lux: „Am...
ELEVII care MERG fizic la cursuri! Aceste şcoli şi grădiniţe NU sunt afectate de noile...
Preşedinte: Cea mai mare lovitură de la moartea lui Pablo Escobar. Cel mai mare traficat...
Ce este hypermiling și cum te poate ajuta să economisești carburantul
BANCUL ZILEI – Două blonde fac nudism. La un moment dat apare un taur…
Specii umane despre care nu știai ca există. „Omul Dragon”, cea mai recentă specie de...
Și ei îi e rușine! Câte clase are Gina Pistol, de fapt. De ce s-a...
Un medic AVERTIZEAZĂ: acestea sunt cele mai PERICULOASE poziții AMOROASE. „Oamenii nu sunt făcuți să...
Averea halucinantă a noului premier al României! 40.000 de euro pensie și venituri grotesc de...
Salariul uriaş pe care îl încasează lunar Mihai Voropchievici la Antena 3. Suma este una...
EXCLUSIV! DESCINDERI cu SCANDAL în cartierul HENRI COANDĂ! Video
Filmul din cariera lui pe care Brad Pitt ar vrea ca lumea să îl uite!
Mini-vacanţă pentru români: Vom acasă cu toţii! Câte zile vom avea libere?
BOMBA zilei! Ce reacție are a treia doză de vaccin. Se umflă pur și simplu
Andreea Esca a trăit rușinea vieții. Nu i-a venit să creadă când s-a aflat adevărul....
EXCLUSIV. E război total pe piaţa de energie. De ce avem de fapt facturi prea...
Pâinea noastră (scumpă) cea de toate zilele? România, producţie record de grâu în 2021