Radu Mazăre, după ce a discutat cu Victor Ponta: „AMNISTIE pentru toți INCOMPATIBILII!” AUDIO

Redactor:
Cristian Andrei
Radu Mazăre, după ce a discutat cu Victor Ponta: „AMNISTIE pentru toți INCOMPATIBILII!” AUDIO
Președintele PSD Constanța, Radu Mazăre, a declarat pentru gândul că va propune în cadrul Comitetului Executiv al PSD, programat peste două săptămâni, anularea din legea 161/2003 a punctelor privind incompatibilitățile și o amnistie pentru cei aflați deja în stare de incompatibilitate.

Președintele PSD Constanța, Radu Mazăre, a declarat pentru gândul că va propune în cadrul Comitetului Executiv al PSD, programat peste două săptămâni, anularea din legea 161/2003 a punctelor privind incompatibilitățile și o amnistie pentru cei aflați deja în stare de incompatibilitate. Primarul Constanței a dezvăluit pentru gândul că ideea i-a venit după discuția avută cu premierul Victor Ponta, în care prim-ministrul i-a explicat de ce Ministerul Justiției a dat aviz negativ modificării legii 161/2003.

Mazăre susține că a fost „lămurit de premier”, înțelegând că modificarea propusă de Ministerul Dezvoltării nu se putea aplica și retroactiv.

„M-a lămurit. M-am gândit după ce mi-a spus el care e motivul, o să le-o propun: dați o amnistie pentru ce a fost până acum. Ca urmare, când o avem întâlnirea PSD, peste două săptămâni, am să le propun să facă o lege care să anuleze acest punct al incompatibilităților unde sunt primarii, președinți ai Consiliilor Județene, reprezentanții în Asociațiile de Dezvoltare Intercomunitară și să amnistieze ce s-a întâmplat până acum”, a spus pentru gândul Radu Mazăre.

PUTETI ASCULTA FRAGMENTE DIN DECLARAȚIILE PRIMARULUI RADU MAZĂRE LA FINALUL ARTICOLULUI

Social-democratul spune că a văzut că în Turcia, Italia, și Israel s-a putut da amnistie fiscală.

„Pe cale de logică, mă gândesc că nu contează cum ai făcut banii prin evaziune, prin nu știu ce, din momentul în care i-ai adus în țară ești iertat, se poate face și asta și rezolvăm o problemă. Urmează să fie asumată politic, e o chestiune care ține de buna funcționare a autorității locale, nu este o chestiune de avere sau de conflict de interese, nu văd de ce nu se poate asuma politic”, a precizat Mazăre

Primarul dă șanse de reușită propunerii sale în interiorul PSD, deoarece nu poate „răscoli ANI” toți primarii și șefii de CJ

„Să păstrăm totuși niște proporții, nu poate să răscolească o țară întreagă Georgescu ăla, care stricto-senso, pe litera legii, interpretează așa.Va fi o propunere a mea în Comitetul Executiv al PSD în calitate de președinte al organizației PSD Costanța. Repet, se anulează de acum încolo cei afectați , se amnistiază pe punctul ăsta”, a afirmat pentru gândul Mazăre.

Întrebat dacă nu va exista o reacție din partea Comisiei Europene, președintele PSD Constanța a răspuns că „România nu trebuie să întrebe pentru orice lege Comisia Europeană”.

„Atunci nu ne mai punem Guvern și să ne conducă Uniunea Europeană. Pe o chestiune logică, care nu are legătură cu corupția, nu văd ce problemă ar avea Comisia Europeană. Dacă le explici cu argumente logice înțeleg, lasă că le-am mai explicat eu ambasadorilor ce și cum e cu corupția. Le-am spus-o clar și explicit, bazat pe argumente. Lasă că nu murim cu raportul MCV, nu putem trăi cu sabia lui Damocles deasupra capului că dacă. Este justificat, este normal, este pentru buna funcționare. Însăși directia CE spune că primarii trebuie să reprezinte comunitățile acolo unde sunt acționare”, și-a prezentat Mazăre punctul de vedere în relația cu Bruxelles-ul.

Primarul a declarat că „propunerea este una curajoasă”, dar este logică și corectă.

„Credeți că le trebuie o facultate să înțeleagă ce le spun eu”, a spus Mazăre, întrebat dacă le va explica colegilor din PSD inițiativa înainte de a o propune în Comitetul Executiv.

 

Pe stadion doar cu vaccin sau test! Premierul a anunţat condiţiile ca fanii să intre...
Loredana Groza, prinsă de paparazzi BEATĂ MANGĂ. Ce alte vedete din România s-au luat la...
FOTO. Anca Țurcașiu, apariții fără inhibiții! Imaginile cu ea la mare, la 50 de ani
GRAVIDA? „Aproape că am căzut din picioare” Anca Serea, declarațiile momentului! E vorba de SARCINA...
Stelistul Chitoșcă și rapidistul Ciuculescu s-au luat la bătaie! Scandal monstru la Survivor România! Imagini...
Pericolul major care amenință planeta. Acum e oficial, aplicațiile de tip Waze ar putea deveni...
VIDEO Atenţie, cade! Momentul în care un balcon ticsit de invitaţi se prăbuşeşte pe stânci,...
BANCUL ZILEI – O partidă feroce de 53X în patru
Job-ul pentru care poți fi plătit cu 22.000 de euro pe lună și nu necesită...
Loredana Groza, prinsă de paparazzi BEATĂ MANGĂ. Ce alte vedete din România s-au luat la...
Au furat TUNUL direct de pe fundul mării! „Au crezut că ar fi o piesă...
Alimentul care a fost numit după Benone Sinulescu. Se vinde ca pâinea caldă în România
Cum faci acasă cea mai gustoasă prăjitură cu cireșe și bezea. Ingredientul care nu trebuie...
După primul satelit și primul om în spațiu, rușii mai dau o lovitură. E uluitor...
Flavia Groșan, medicul care tratează bolnavi de COVID-19 după scheme de tratament proprii, face un...
Cea mai periculoasă băutură alcoolică pentru ficat. Un român consumă 85 de litri anual
ULTIMA ORĂ. Cine au fost cei mai bine plătiţi români luna trecută. Vezi unde poţi...
Povestea antreprenoarei care a creat împreună cu soţul său un adevărat imperiu în România. Totul...
Inchide