SORIN GRINDEANU ESTE NOUL PREMIER AL PSD. Propunerea, trimisă pe FAX și pe MAIL la Cotroceni

SORIN GRINDEANU ESTE NOUL PREMIER AL PSD. Propunerea, trimisă pe FAX și pe MAIL la Cotroceni
Publicat: 28/12/2016, 21:37
Trimiși de Klaus Iohannis să caute un alt candidat pentru postul de premier, PSD-iștii mizează pe un absolvent de postuniversitară la Academia Națională de Informații a SRI, Sorin Grindeanu, care a ocupat funcția de ministru al Comunicațiilor în Guvernul Ponta, iar din parlament a „controlat” Serviciul Român de Informații, fiind deputat în comisia de resort. Acum, Sorin Grindeanu este președinte al CJ Timiș.

„Am avut o discuție adâncă, profundă. I-am rugat pe colegii mei să-și spună părerea”, și-a început președintele PSD. Liviu Dragnea conferința în care a anunțat noua propunere a social-democraților, susținută și de ALDE.

Șeful PSD a precizat că s-au discutat „varianta de a purcede la suspendare sau varianta de a merge pe aceeași propunere, doamna Sevil Shhaideh, sau varianta să mergem pe altă propunere – și aici cu două subvariante”. Primele două au picat pentru că – a spus Dragnea – într-o discuție marți noaptea Sevil Shhaideh i-a spus că „nu mai poate merge înainte” și că este amenințată cu moartea, fiindu-i frică să iasă din casă. Cum suspendarea ar fi provocat o criză pe care nu și-ar fi dorit-o, liderul PSD a precizat că varianta unei a doua propuneri de premier a rămas în picioare.

”În aceste condiții am propus colegilor mei după ce înainte m-am consultat, înaintea ședinței, cu domnul Tăriceanu și a fost de acord cu această propunere a noastră, să fie Sorin Grindeanu. Din câte știu nu e agent Hezbollah, nu e agent Hamas, poate se descoperă că e KGB, poate se descoperă că a omorât pe cineva. Eu sper ca această propunere să fie luată în serios. L-am rugat pe domnul Tăriceanu ca după ce – probabil va avea și el o conferință de presă – să vină aici și împreună să trimitem oficial această adresă prin care îi transmitem și pe care o ducem că este propunerea noastră”, a susținut social-democratul.

Propunerea lui Grindeanu, trimisă pe fax și pe mail la Cotroceni. „Ar fi jenant ca noi să mergem pe la poartă pe la Cotroceni să vorbim cu SPP”

Cum Iohannis nu i-a răspuns din nou la telefon, Liviu Dragnea s-a arătat nedumerit în privința procedurii de urmat, iar ca propunerea să ajungă la Cotroceni a fost trimis un document pe fax și pe mail.

”Am fost întrebat dacă mergem la Cotroceni, vă spun cu toată sinceritatea și fără a fi considerat că suntem obraznici sau nerespectoși. Nu am înțeles cum trebuie să vină această propunere, dacă noi trebuie să mergem la Cotroceni, unde, când și am vorbit cu domnul Tăriceanu că ar fi jenant ca noi să mergem pe la poartă pe la Cotroceni să vorbim cu SPP-ul să spunem că avem o propunere, dar nu știm cu-i să o lăsăm. Nu poți merge la președintele României oricând ai chef. Și atunci am făcut acest demers, așa cum domnul președinte ne-a anunțat public că o refuză pe doamna Sevil Shhaideh. Am cumpănit și noi bine, am analizat argumentele pro și contra și am hotărât să anunțăm și noi public această propunere și să trimitem hârtia oficială”, a arătat Dragnea.

El a menționat că a trimis la Cotroceni pe fax și mail un document privind propunerea ca Sorin Grindeanu să fie desemnat premier.

„Pleacă acum la Cotroceni. Am trimis și pe fax, și pe mail. Am înțeles că a vorbit acolo și este cineva care așteaptă. Dacă nu reușim în seara aceasta, mai încercăm o dată mâine dimineață”, a adăugat social-democratul.

„Deși apreciem ca fiind în afara cadrului constituțional procedura prin care nu ați fost de acord cu desemnarea doamnei Sevil Shhaideh pentru funcția de prim-ministru, pentru a pune capăt instabilității politice actuale care nu este generată de noi și pentru a evita intrarea țării într-o criză politică profundă, cu responsabilitate și respect față de votul românilor din 11 decembrie, am decis să vă transmitem o nouă nominalizare în vederea desemnării drept candidat în funcția de prim-ministru, în persoana domnului Sorin Mihai Grindeanu”, se arată în document.

Chiar dacă pentru moment nu iau în calcul încă un refuz al președintelui, pesediștii nu cred că noul guvern își va intra în pâine până la anul.„Din păcate, cred că nu (…) În mod realist vorbind, nu cred că mai avem cum. Cred că am ratat o mare ocazie ca România să aibă un guvern acest an și să aibă și posibilitatea să adopte câteva măsuri. Din păcate, s-a ratat această oportunitate”, a spus Dragnea.

El a spus că a făcut tot ce i-a stat în putință ca Parlamentul să fie constituit rapid pentru a putea vota un guvern săptămâna trecută.

„România va avea de pierdut pentru că erau niște măsuri care trebuiau luate în acest an și nu pot fi luate din cauza întârzierii. După ce președintele va decide ce vrea să facă, o să vă prezint propunerea noastră de calendar, formarea echipei guvernamentale. Noi am sperat să avem buget al țării până pe 15 ianuarie”, a afirmat liderul PSD.

Grindeanu: Îl rog pe Dragnea să îmi fie alături

În prima declarație ca premier propus, Sorin Grindeanu le-a cerut colegilor din partid și lui Liviu Dragnea, în mod special, să îi fie ”tot timpul alături”.

”În primul rând le mulțumesc colegilor mei pentru votul de azi din Comitetul Executiv. E o mare responsabilitate și simt această responsabilitate, nu doar a votului pe care l-am primit astăzi din partea colegilor mei, ci a votului românilor pentru un program de guvernare pe care trebuie să-l punem în practică”, a spus Grindeanu.

Primul său apel a fost o rugăminte pentru Liviu Dragnea.

”În al doilea rând am avut – dacă se poate spune așa – o rugăminte în fața colegilor din Comitetul Executiv Național, dar în primul rând o rugăminte față de președintele partidului, față de domnul Liviu Dragnea de a-mi fi alături, fiind cel care a coordonat echipa cu care a făcut acest program de guvernare pentru a ajuta la implementarea acestuia. E și un lucru simplu pentru că este un program foarte foare clar, pe etape, dar totodată e și complicat, fiind un program complex, care se referă la foarte multe aspecte, la aproape toate aspectele vieții noastre, de aceea a fost această rugăminte de a-mi fi tot timpul alături, și, sigur, de a mă ajuta dacă această propunere va fi acceptată de domnul președinte Iohannis”, a subliniat el.

ALDE:Am decis împreună să nu aruncăm țara într-o criză politică majoră

Liderii ALDE au salutat alegerea PSD, Daniel Constantin comentând că este o decizie „plină de înțelepciune”.

„După decizia incorectă de ieri a președintelui, am decis împreună să nu aruncăm țara într-o criză politică majoră. Ca persoană care a lucrat cu Grindeanu în Guvernul Ponta, îl felicit pentru decizie, este o persoană competentă, bine pregătită, capabilă să pună în practică programul de guvernare PSD-ALDE”, a spus Constantin.

PNL: Propunerea lui Grindeanumarchează înfrângerea lui Dragnea în PSD

Președintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a comentat că propunerea lui Sorin Grindeanu pentru funcția de premier marchează înfrângerea lui Liviu Dragnea in interiorul PSD, afirmând ca jocurile interne din partid stau la baza acestei propuneri.

„Propunerea PSD de prim-ministru marchează înfrângerea lui Liviu Dragnea în interiorul partidului. După încercarea lui Liviu Dragnea de a guverna Romania pe persoană fizică, prin interpuși, partidul a trebuit să improvizeze o formulă pentru a mai salva din eșecul major înregistrat în ultimele zile”, a comentat președintele interiamar al PNL, Raluca Turcan, pe Facebook.

Ea a afirmat ca jocurile interne din PSD au stat la baza propunerii lui Grindeanu ca premier, nu interesul public de a avea o guvernare eficientă.

„PSD a optat astfel pentru o soluție de avarie, temporară, după respingerea dură a soluției inventate de Liviu Dragnea pentru a beneficia de control total asupra primului ministru. Jocurile interne din PSD stau la baza acestei noi propuneri și nu interesul public, de a avea o guvernare la standarde europene de eficiență și transparență”, a conchis Turcan.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O celebră influenceriţă pe TikTok a fost asasinată în fața casei sale. Atacatorul s-a prefăcut...
BREAKING! Anunț de la Buckingham despre starea de sănătate a Regelui Charles. Comunicat oficial emis...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Povestea care a făcut ocolul lumii. Ce au găsit părinții în camera fiicei lor, în...
ȘOCANT! Cum arată un hamburger de la McDonald’s după ce a fost ținut timp de...
Cine sunt românii care trebuie să plătească "taxa pe lux" pentru locuinţele şi maşinile pe care...
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
O cisternă cu etanol s-a răsturnat pe carosabil, în Vrancea! Șoferul a decedat
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Anunț istoric pentru cei care au mașini PE MOTORINĂ. Vestea pe care nu o mai...
Cine a câștigat a 11-a gală Te cunosc de undeva!. Punctele concurenților de la canapea...
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Amendă uriașă după o ceartă pe social media