• Publicat:
  • Actualizat:
Proteste în Ucraina

Vladimir Putin nu a luat încă decizia unei intervenții militare în Ucraina – Kremlin

Vladimir Putin nu a luat încă decizia unei intervenții militare în Ucraina – Kremlin
Președintele Putin nu a luat nici o decizie în privința unei intervenții armate în Ucraina

„Aprobarea unei eventuale intervenții militare în Ucraina este punctul de vedere al Consiliului Federației. Dar președintele este cel care decide. Deocamdată, nu a luat nicio decizie în acest sens”, a afirmat Dmitri Peskov.

În urmă cu scurt timp, președintele Rusiei, Vladimir Putin, a cerut și a primit aprobarea Consiliului Federației, Camera superioară a Parlamentului, pentru trimiterea de trupe ruse în Ucraina până la „normalizarea” situației. „Din cauza situației extraordinare din Ucraina și a amenințărilor la adresa cetățenilor ruși, trupe ruse vor fi desfășurate în Ucraina. Domnul Putin a cerut Consiliului Federației să autorizeze utilizarea forțelor armate ruse pe teritoriul Ucrainei până la normalizarea situației politice din această țară”, informa un comunicat al Kremlinului.

Sâmbătă dimineață, președintele Consiliului Federației declara că Rusia ar putea trimite militari în regiunea autonomă ucraineană Crimeea pentru garantarea securității Flotei ruse și a cetățenilor ruși din această zonă prorusă situată în sudul Ucrainei. „Pentru a răspunde solicitării Guvernului din Crimeea, este posibil, în această situație, să trimitem un contingent limitat pentru garantarea securității Flotei de la Marea Neagră și a cetățenilor ruși care trăiesc în Crimeea”, a declarat Valentina Matvienko, președintele Consiliului Federației Ruse.

Noul premier al regiunii autonome ucrainene Crimeea, Serghei Aksionov, l-a sunat pe președintele Rusiei, Vladimir Putin, pentru a-i cere să restabilească „pacea și calmul” în această provincie prorusă.

Tot sâmbătă, Duma de Stat din Rusia, Camera inferioară a Parlamentului, i-a cerut președintelui Vladimir Putin să adopte măsuri pentru protejarea, „prin toate mijloacele”, a locuitorilor regiunii autonome proruse Crimeea.

Tags:
Inchide