10 motive pentru care Regele Mihai I de România este Singurul

Publicat: 06/12/2017, 09:44

Dar până atunci când ne-om putea imagina ce țară europeană am fi fost „dacă”, iată și alte nouă motive de ce cel mai hulit și iubit monarh român ar fi fost unic și nu doar singur.

1. Singurul șef de stat român pentru care suntem și am putut fi respectați in lume în ultima sută de ani.

2. Singurul aristocrat de care comunștilor le-a fost frică punându-l sub urmărire continuă timp de peste 50 de ani, inclusiv după Revoluție.

3. Singura persoană care a transferat calitățile sale de om regalității române după 1947.

4. Singurul rege din lume care ar fi domnit 90 de ani dacă Lenin nu ar fi ajuns in Rusia.

5. Singurul rege din lume care a fost elogiat și decorat și de Rusia comunistă și de SUA.

6. Singura om la al cărui discurs in Parlamentul României, partidele au intrunit unanimitatea unei tăceri desăvârșite, ridicându-i pe toți deasupra condiției lor politicianiste.

7. Singurul conducător de stat român despre care a scris elogios toată presa internațională și al cărui destin a fost urmărit într-un documentar în peste 28 de țări. (https://ok.ru/video/368935963173)

8. Singurul român providențial de a cărui decizie cel de-al doilea război mondial a fost mai scurt cu 200 de zile și cu sute de mii de victime.

9. Singurul monarh care și-a amuțit adversarii săi tradiționali, făcându-i să se plece și să-l respecte și pe cei mai aprigi republicani.

10. Singurul român a cărui moarte a fost providențială întru oprirea războiului româno-român in care ne aflam până azi și care s-ar fi putut transforma intr-un război civil chiar in aceste zile.

Amin.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase